IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Perjantai 06.03.2020 05:13

EN OLE ENNEN LÖYTÄNYT NÄIN HYVIN SÄILYNYTTÄ MUINAISTA ELÄMÄÄ SUOMEN KARTASTA. Löytyneekö mistään yhtä hyvin säilynyttä! Kenties esi-isäni sousivat Pohjois-Savoon samoja jokia pitkin, jollaista seurasin pitkän matkaa pohjoiseen... joki kun näytti epäilyttävän elävältä, nätisti sanottuna, niin tarkistin, että millaista ilmestystä sieltä vielä löytyy. Ja löytyi. Kuvat: Google Map


"Reunakettu", sisilisko, tarkoittaa tietenkin? vain rajavartijaa. Mutta kas, mustien nenien armeijaa komentaa reunassa reunakettu! :D Sen muoto muistuttaa partahöylää (no ovelahan sen piti ollakin). Oikean alalaidan kuva, sen kuvan vasen ylänurkka. Herra komentajan partahöylä-naama on vaaleahko. Lisäksi kuvan kirkkain tähti kuuluu erään rykmentin reunimmaisiin, mutta itse reunakettu taitaa olla se harmaa neliömäinen suppilo siinä. Kaikkea sitä onkin löytävinään.

Kuvan ylimmän saaren isot punaiset sisäreunat: Mahtaako bakteereista löytyä tuollainen koppakynsi-pari, yhdestäkään keskiviivansa aukon aiheesta? Sukua kaikelle alkuelämälle. (Kaiken lisäksi: mustat nenäläiset saattavat olla se avaruuden pimeä aine. Niitä ei ole vain bakteerin ja saaren kokoisia. "Ne isot" ovat suhteessa paljon ohuempia, läpinäkyviäkin.) Nuo punaiset osat kokonaisuuksina hämmentävät. Saattaa olla mahdollista, että noista kaikkivoivista rakentajista on yhdeksi sun toiseksi ja joka lähtöön. (Tuskin olen väärässä: mekin koostumme niistä. Ihossa on litteitä niitä yksiköitä. Siksi kutsun niitä elämänrakentajiksi.) Tekniset osat ja liittymät, joita rupeaa löytymään jos kuvia katsoo, olisivat biologien tutkittavia. Minä tunnistan vain vähän, mutta nyt paljon enemmän kuin muutama vuosi sitten. Tuo elämä näyttää ensi vilkaisulta kauhealta ja madoilta, läpinäkyvissä jättisäkeissä mutkottaa punaisen ruskeita etanoita tai muita lihakönttejä, mutta ei ole matoja, eikä etanoita eikä lihaa, vaan on hyvin alkeellista elämää, kaiken elämän esi-isiä, näyte aineen taidosta luoda elämää. Kasvien, sienten ja bakteerien välimuotoa kai se on tuollainen elämä? Jos kuvat eivät valehtele, on järven pohja saattanut olla punainen, sen päällä kulkee suuria maalauksellisia mustan silmukka-polveiluja / harvaa verkkokuviota.

Niin ja olenhan minä sanonut tämän monta kertaa, että elämänrakentajat rakensivat myös Alpit. :)

_______________________________________________________

Haipu, on se ehkä oikealla paikalla. Jos ha olisi sama kuin sa, shaipu olisi 9. Silloin päästäisiin 8:aan lisäämällä perään u.
"Luota haipuu" olisi sanat allekkain, ja "Vanha taipuu" olisivat allekkain.
Minä runoilen vasta sitten, kun on rajoituksia. Violetilla alleviivatut ovat tietenkin tarkoitetut tähtitieteilijöille.



____________________________________________
Onko oikeassa reunassa vieri vieressä niiden mustien päitä ylöspäin, ympäri vanhaa kasvatettavaa? En ole muuttanut mitään pinkiksi, vaan se tuli itsestään kontrastin lisäyksellä. Samaa ei tapahtunut yläreunan kartio-kuppien kohdalla, eikä keskikuvan ruskeassa kohdassa. Samanlainen "nokkakiekko", kuin labradoriitti- ja ryoliitti-kiekot, tai moni muu hyvin alkeellisen elämän "tuotos". Vaaleanpunaiset ovat sellaisia tarttuma-päisiä, niinkuin niiden emot tuossa ympärillä. Kaikilla on samanlaiset reiät lehtimäisessä päässä. Sitten on kai ikäänkuin sukupuolet: Linnantornin reunan omaavat loksahtavat pieneksi "punaisen pultin liittymäksi" (klo9:ssä) (mistäkö tiedän? no siitä, kun rantaheinikossa kiiltää ainakin 1 musta Linnantorniliittymä, yhdessä pystyssä sahaterä-reuna -kaverinsa kanssa, ja minä olisin kiljaissut, jos olisin niihin törmännyt ja jos ne oikeastikin ovat mustia! ja siitä, kun pesässä rötköttää 1, jolla on koiran tassu. Niiden täytyy olla ne Linnantornin hakaset, jos parit etsitään. Siitä tiedän. Viimeistään silloin, kun tajuaa heinikossa törröttävän hakas-liittymän, ymmärtää, että koko aluetta kiersi tuo nyt tumma putkisto, ja se odotti uusien jälkeläisten tarttuvan yhteisverkkoon. Sienimäiseksi möykyksi yhtyneenä tartuttiin yhteisverkkoon geenien sekoittelemisen vuoksi? Sieltä tuli ulos sukupolvi, joilla oli yhteen tarttuneitten vanhempien geenisekoitus? Ehkä poikaset kävivät verkossa ennen lisääntymisvaihettakin? Vai imeskelivätkö muita organismeja ennen sitä?) ja iso nokka menee ison kartion liittymäksi toiseen samanlaiseen (klo12:ssa), muodostaen kohdan, joka näyttää lohikäärmeen päältä. Ainakin tässä näin. Reikäpäinen lehti, siitä tuleekin suojaavat leveät litteät levyt, joita voi mennä 2 yhteen tai olla erillään. Voi olla, kenties, että aina, kaikkialla ja kaikkina aikoina ei samanlaiset päät kuuluneetkaan yhteen. Nämä eivät liene äärimmäisen vanhoja, mutta taitavat olla niin vanhoja, että niitä ei tunneta eikä tiedetä. Erikoista, että jos ikivanhat "pistorasiat" olisivat vielä pystyssä, ja myös se, ettei ihminen näe tuota kaikkea elämää, joka kaikkine letkuineen pursuu silmien edessä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.