IRC-Galleria

bat-w

bat-w

http://suomensomet.fi/

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

ihmeet vuorten, vuolukivistäPerjantai 29.05.2020 21:53

KEBNEKAISE ... nimen loppu odottaa vielä kääntämistä. Löysin 78 erilaista versiota kaikenlaisille kaise: ille, siinä on sitte selekkoomista.
7:n nimi on "yhteensä kaikilla kielillä": "set ben dome", asettaa polven kaari. Siinä asennossa levätään selällään, tai kositaan. Se koukussa oleva polvi on vuori, ja vuoren rinne, ylä- tai alamäki, ja sen mukana kastelujärjestelmä, joka on sama kuin levätä (levada).
Samassa ohjelmassa, kun etenen puoliväliin, 9min10sec, vuolukivi-kallioita esitellyt mies hinkkaa "nukkuvan kissan" massun lisääntymis-tuotos -pallukan ympärillä olevaa kaulusta, ja sanoo samalla, että "Tästä on alettu irrottaa kuulan muotoista aihiota". Ehkä hän luulee, että ihminen on tehnyt sen kauluksen? :) Ei ole tehnyt, ja sen kyllä huomaa, miten päät yhtyvät. Ei hän tosin sitä kirjaimellisesti lausunut, että ihminen muka olisi ne tehnyt. On siitä saatettu aloittaa irrottaa sitä pyöreää taikalamppua siitä kuopasta (tai sitten ei ole edes aloitettu). Se bakteerimainen, parimetrinen, sienijuurimainen yksikkö on valmistaa muklauttanut napa-pesistään pullukan kiekon muotoisia/pisaramaisia maljoja. Niissä taitaa olla ainakin 2 reikää >> 2-reikäinen malja viittaa sienieläimiin ja merituppeihin, varmaan sieniinkin. Tarkemmin ajatellen jokin muu ulkopuolinen on saattanut pesiytyä sen olennon, kuolleen tai elävän, niille sijoille. Alla näkyvässä kuvassa kalliota, jonka vuolukiven talkki-pehmeyttä se samainen mies silitteli.
https://areena.yle.fi/1-2839041
Nyt siellä kohdassa 17.03 mies näkee luolan perällä muka hakkuujälkiä, ja sanoo että "ne ovat taidetta". Ei ole minkäänlaista ihmisen tekemää... pelkkää luonnon pitkäkuosista kohokuviota! Voi herranjee... Ne ovat hyvin ohuita heinämäisiä eliöitä/yhdyskunta, ei näy iskettyä, ei näy viillettyä, ei kirveen, puukon, vasaran eikä taltan. Ei harpin, ei neulan eikä naulan. On mahdollista, että kaikki keskuslänttejä ympäröivät "kattopiirrokset" ovat täysin luonnon tekemiä, vaikka näyttävät siltä, kuin ihminen olisi raapinut pintaa. Vain seinään piirretyt nimikirjaimet ovat ihmisen tekemät.

Ei kai tämä musta muuten niin ihmeellistä ole ("eipä"!), mutta ainakin sitä on aina ensin vaikea huomata. Tämä on tärkeää, tämä liittyy elämän alkuaikoihin. :)

LIE VAIKKA ELÄVÄÄKIN TUO MUSTA, SILLÄ SAMANLAINEN ON ELÄVÄÄ DOLOMIITTIEN KOTKAN PESÄLLÄ. Vasemman alanurkan pikkukuvan oikea alanurkka - kyllä tuo sienimäinen miekkavalas-mutkula on aivan hengissä. Mustan työntämä hento pinkki: piikit muistuttavat hyvin paljon Jatulin tarhan hampaitten sisällä olevia piikkejä.

_________________________________________


En tiedä, että ovatko valkeat sulat tuon esiselkäjänteisen, mutta joka tapauksessa jonkin eläimen osia ne ovat. Tuskin ne ovat "suojaksi ammuttua lasia", sillä niihin sulkiin on yhdyskuntamaisesti rakennettu jotain pikku-pesää. Ehkä niistä suljista tehdään tuollainen lihaisa vaaleanpunainen tappi, röpelö-syvennyksineen. Siltähän tuo näyttää. Grönlannissa limajoesta ulottavat huiskut sienimäisten viukuloiden ympyräpäähän. Tässä ei nouse vuoren uumenista sellaisia, vaan putkisorminen koura (En tiedä, onko sillä alkusuisten eläinten, a-locariksen ja sammalten silmät) ... Voisi se kyllä olla jonkinlainen huiskakin...tai siinä on varrellinen merililja(kin) latkäistynä keltaisine pyöreine keskustoineen ? Tai tuo samainen ruskea koura taitaakin olla ohut, kaartuu jotain onttoa rakentavan reunan pintaan. Nyt pitäisi kyllä tarkistaa, että missä päin oli ja on maa ja taivas. On hyvin vaikeaa tunnistaa ja nimetä tuolta mitään. Bakteerin ja äyriäisen läpinäkyvä 200-metrinen "siitos-kuomu" ... sammalmaisesti kasvatettu kalkkisuoja levälle = koralli. Oikeassa ylänurkassa muistuttaa sienikorallia. Mitäs nassukoita kotelosta katsoo? Karvapäitä joilla on nappi päälaella. Valkojalkainen tumma kiertyy pinkin torven ympärllä. Mustat ovat levän ja korallin rakentajia, jotain alkuolentoja, jotka menevät kaksoislankana, ja etanamaisina, niistä on vaikka miksi, jopa kallaksi/viirivehkaksi, piileskelevät läpinäkyvinäkin... jos kaikki mustat laskettaisiin samaksi. Usein niillä on valkeita hampaita, tuolla melkein jalkoina niitä ulokkeita. Ei kai nuo valkeat sulat ole niitä hyönteisten pers-tupsuja? :) Ei kai sentään... ajattelin vaan kun ihan kuin tuossa olisi jotain kulmaa, ennen kuin valkea tulee ulos putkesta... alkeellisilla hyönteisillä on kaarevasta putkesta ulos tuleva töyhtö. Ei se ihme olisi sekään, sillä on ollut suuria äyriäisen sukuisia... valtavia. Vielä minä ne kaivan esiin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.