IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

---Tiistai 07.02.2023 03:39

Kuvassa on vain linnunradan pieni pala, tv:n tiedeohjelmasta napattu.
Tutkin myöhemmin.
Etelänavalla kaivelivat jotain kallion vieressä kivestä. Kallio näyttää viukku-nenä "selkärankaisjatkumolta", muistuttaa Alpeilla luontodokumentissa näkemääni, ja muistuttaa kiinasta näytettyä siksi, että "ankannokka" työntää uutta nokkaa nokan perään. Ehkä se ei jaksanut tehdä kunnon möykkyjä jatkoksi enää, koska kohta se siihen kuoli? Otuksella olisi silloin joko valtavan suurten ja korkeiden jalkojen rivi, tai irtosi jostain ylempää, tai ei irronnut. JOS siinä olisi ollut selkärankaista muistuttava jatkumon pesä. Kyllä ne ovat jotain, ihan takuulla ne ovat jotain. Selkärankais-tekelettä. Eläin-kasvi.

__________________________________________________

Vaikea, herra Nelisilmä. Että peilautuisiko se tuonne alaspäin samanlaisena? Ei se oiisi kiekko. Ja minkälainen olisi valkean "merihevosen" elämän jatko ... ei minkäänlainen koska sehän on vain jokin sieni. Täytyisi kai olla kiekko. Tämä ei ole oikein kiekko, tämä "yhtymäsieni sammalen päällä".Ehkä se ei olekaan galaksi ... Jos pyörisi... sienirykelmä roikkuu kyljessä... Jos se kiekko tehtäisiin sammal-pesässä "vaakana", ja sitten se voisi kääntyä pystyyn siinä se kiekko. Ja nyt se näkyisi siinä pystyssä. Jospa se lasketaan siitä levämäisten kylkiluiden välistä ulos? Valkea reuna... kiekoilla ON valkea reuna. Kiekkoja kääntyy pystyyn. Läpinäkyvät levät laskevat ulos kiekkoja taivaalla. Olen ajatellut että rotiferit olivat kuin pesän laidat, mutta että siinä sen tilalla olisi muu... no eipä se ole muu, se on lähes rotifer, ohuine ghost-alaosineen jossa kulma. Aukko rinnassaan. Merihevosen aukollinen massupussi, joka on 1 sammalen naaras-sieni.
En tiedä enää mitä oikein puhun. :D Kai se pysyy olevinaan järjen rajoissa. Madagaskarin 10-senttisten? lasikiekkojen sisällä oli monta matkaajaa, kiekkojen ikkunoista näkyy. Vähän kuin merisulka. niissähän on monta.
Yhtymäsienet eivät taida tehdä enää kiekkoa... mutta limasienet muistavat, että on pyöreä kiekko, jonka keskellä on kiinni sieni. Onko se sieni tuo valkea? Eli kiekko on levä-sammal -laitoksen sisällä kuin seinä, juuri niinkuin taivaalla näkyi, että "molemmin käsin" vapautti valkean kiekon, ja silloin ihminen sen näki. Ja tuo Linnunradan valkea olisi se limasienten keskussieni, Linnunradan keskustan kiekonvalmistuksen tulppa, ennen kuin kiekko vapautetaan ulos/synnytetään. Onhan tämä vähän hullua. Yhtymäsienet valmistaisivat maanpäällä sen pelkän tulpan, ei kiekkoa. Ne valmistavat itiöemän, tai sitä muistuttava kasvimainen valmistaa "monta sientä"/kasvin taimia. <-- En tiedä mitään kasvijutuista.
Galaksi-kiekkoa ei taideta synnyttää "kuin seinää"... saattaa ampua sen siitä kolosta. Valkea olisi kiekon reuna, jos on kiinni mahdollisessa kiekossa. Hmm.. ellei se ole sittenkin kiekon keskellä kiinni, ja kohta se kääntyisi, ja tulisi ulos. Silloinhan se kääntyisi 2 kertaa... jos ensin olisi vaakana! Katsoin dokumenttia Antarktiksesta juuri. Koko se manner näyttäisi synnyttäneen kiekkoja, jos katsoo koko maapallon kuvaa. Isoja, melkein itsensä kokoisia. Puolet koostaan. Jos yorgiasta lähti 20-senttinen kiekko ulos, taisi lähteä sivulle, terävästi, vaaka-asentoisen pussin sivulla olevasta aukosta. (Jos yorgia-kokonaisuus olisi ollut pystyssä, niin sivulle kiekko taisi silloinkin lähteä.)

Ehkä tässä on vähän aukkoja... mutta sieniä tuolla kyllä on.

__________________________________________

Kyllä siinä muuten voisi olla sammal-sieniä, ikäänkuin pystyssä, muoto kartio-malja jossa vihert varsi. Tai sen voi nähdä niin. Ehkä käsky kuuluu, että muutama sieni kasvatettava, ja niistä muodostettava merihevosta muistuttava olento. Mekin koostumme sienistä, ne ovat varmaan jotain kudosryhmiä, ehkä teippimäisiäkin. Merihevonen onkin sellaisen kopan sisällä, häntä pistää sieltä ulos. Tämä asia voisi olla näin ... kin ... kala on ekskavaatti, joka taas puolestaan voi olla myös merihevosen ruumista muistuttava "balettitossu". Ja, me olemme sammalen kukkia. Tämänkin mukaan olemme, samoin tekemäni eliökartan mukaan. Oliko se saksalainen se valokuvaaja, joka kuvasi matoliskoa, ja kas, samassa kuvassa sammalen kukat olivat kuin valas-lisko -alkioita. Tämä on muuten just noin, koska vaaleanpunaiset neulakalat menevät hevosenkenkä-ringiksi. Ei ole kaukana tästä hevosenkenkä-pesästä, eikä kaukana merihevosista, ne. Kyllä, niiden kalojen litteä tarra-pyrstö ... se ... se... Himalajan "porifera-jänteiden" neliö-aukot... kuin aukko kalmarin perälle. Irtosivat siitä ehkä... Eurooppalainen vihreä putkimato saattaa irrotella olentoja sipulimaisista/ananasmaisista väliköistä, olentoja, jotka muistuttavat enkeli-olentoja jotka muistuttavat merihevosia. Mitä ihmeellisin tarina.



Ehkä vasemman puoleinen "haamu" antoi elämänsä, voimansa ja massansa tuolle oikeanpuoleiselle, geeniensä lisäksi?
En ole yrittänytkään selventää kuvaa (koska käyttämäni ohjelma on vanhalla läppärillä. Joutuisin siirtelemään ... niin ja eihän Linnunradan kuva tietenkään niin tärkeä ole, että sitä viitsisi katsoa! Olisi se aika tärkeä.)

Eliökartan pitäisi matchätä tähän... ehkä se muuten matchääkin, mutta ei millään olettaisi, että iso Linnunrata valmistaisi sienillä "merihevosen". Sen täytyy olla jokin perusjuttu, joka on toistettu pienemmässä mittakaavassa maapallolla. Kuvan mukaan emme ole kiekon tasossa, jos siinä on käärmeenpäiden hevosenkenkä.

Nyt minä tajuan, ehkä. Kuva on vinosta. Näemme leväolennon vihreät oikeat sormet, mutta emme vasenta kättä. Se on kasvattanut eteensä loistavan "kukinnon", AIVAN kuten ... yhtymäsieniäkö ne ovatkaan, ne... ne, jotka piileksivat hämähäkin muotoisina kasvien takana, ja niillä on pinkki tai valkea massu ja musta selkä. Niin se on !!!! Kukinto on muutamia alkeellisia sammal-sieniä, jotka menevät toisiinsa kiinni.

Joku sienimalja on pieni ja harmaa, joku isompi vaaleanpunainen. Ne ovat artemia-äyriäisten eri sukupuolten värit. Muistuttavat erittäin paljon merihevosia ne.

Valkea nostetaan pystyyn = salpa-vene, jota luotsaa joutsen-ykkönen. Muistuttaa punalevä-bakteeri -venettä, jota Helsingissä muinoin luotsasi isoin ykkönen.
Valkea kaadetaan makaamaan sisään = dickinsonia, maan sisässä etenevä juttu.
Kuori maan sisään makaamaan, valkea pystyyn = sienijuuri ja itiöemä.
Kuori putkeksi ympärille: syvänmeren mato tai bakteeri.
Kuoret musta harva hapero-matto alla, sienikimppu keskeltä kasvaa mutta sienet eivät tartu toisiinsa: kasvi. Kts Dolomiittien kotkan pesä.
Sama kuin edellä, mutta keskellä kaikki visusti peitelty lehdillä, möykkyjatkumoa: Kuopion rannan radiolaria.
Sama kuin edellä, mutta möykyt muistuttavat selkärankaisia: Alppien möykky-jatkumo.

(Minikokoinen jatkumo: äyriäinen rakennettu selälleen vatiin. ...)
___________________________________________

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.