IRC-Galleria

Joo, tosiaan vierähti eilinen mukavasti Hangossa Kasen kanssa. Kierreltiin kaupunkia, oltiin rannalla ja käytiin raflassa.

Vähän ikävämpi kokemus olikin sitten hauskaksi kaavailemani Lappohja. Kun tulimme taajaman asemalle, päätimme etsiä JunaBussin lähtöpysäkin. Mitään pysäkkiä ei näkynyt mailla eikä halmeilla. Pikavisiitti paikkakunnan Teboilille ei auttanut asiaa; saimme maistisen oloiselta kassatädiltä vinkiksi: "Mikä bussi? Ei mikään bussi tästä mee. Ne menee tuolta". Epämääräisen kädenhuiskautuksen ohjaamina lähdimme kohti valtatien 25 vartta.

Eipä ollut dösäriä sielläkään. Marssimme takaisin asemalle. Aikataulussa luki "JunaBussi lähtee tien 25 varren pikavuoropysäkeiltä (ne kivat siniset)". Hohoijaa. Lähdimme sinne. Museolta, joka sijaitsi kyseisen tien varressa, näimme horisontissa jotain sinistä. Pikainen zoomailu kameralla kertoi bussipysäkkien sijaitsevan siellä, noin 1,5 km:n päässä asemalta.

Yritin soitella VR:n puhelinpalveluun, kysyäkseni, menisivätkö bussit myös asemalta, sillä seuraava käyntikohteemme, paikallinen Siwa, sijaitsee siellä. Puhelinpalvelu ei sitä tiennyt. Saimme kuitenkin liikennöitsijän numeron. Soitin numeroon ja kimeä ääninen mummo vastasi "Ampers bustrafik". Mummokaan ei asiasta enempää tiennyt, mutta pyysi koko firman pomon puhelimeen. Pomo ei kyennyt sanomaan luuriin muuta, kuin "Linja-auto asema". Edes hienovarainen tiedustelu moisen aseman sijainnista toi vain korvaan äkäisen tiuskaisun ("LINJA-AUTOASEMA!!!!!!!) ja luurin korvaan. Huoh. Että sitten näin.

Noh, kiersimme kylän "keskustan" (kutsun itse keskustaksi, Kasperi kerrostalorykelmäksi) todetaksemme, että on tyhmää rakentaa kerrostaloja keskelle metsää ja se kuuluisa Siwa oli lopetettu. Emme enää ehtineet mennä rannalekaan, joten suuntasimme kulkumme pettyneinä kohti pysäkkiä.

Tänään taas koitti nk. Hanko-krapula. Ei, en ole ollut kännissä, vaan se on pikemminkin eräänlainen saamattomuuden tila, jollainen iskee vain perinteisen Hanko-reissun jälkeen. Nimesin sen vain sellaiseksi.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.