IRC-Galleria

Avajaiset!!Tiistai 12.08.2008 18:06

Heipähei ystävät!

Olen sen verran tässä parin vuoden aikana hurahtanut kestovaippailuun, joten nyt oli aika avata oma puoti

Igu*leelta on saapunut CuddleBunsit ja PikkuPirpanoilta monen moista ihanaa! PikkuPirpanoitahan et saa tällä hetkellä mistään muualta ja Fanttisenkin varasto on pieni ja rajallinen vielä tällähetkellä. Joten kiireellä napsusormi napsumaan .

Tarkasta huimat Avajaistarjoukset http://www.fanttinen.fi/specials.php ! Tarjoukset ovat voimassa sunnuntaihin 16.8 asti tai niin kauan kuin tavaraa riittää!

Lisäksi Tänään 12.8 tehtyihin tilauksiin laitetaan mukaan 5€ Fanttisen lahjakortti!!

Lisää vaippoja ja muita tuotteita tulossa vielä tämän kuun aikana! Tulossa mm. ihania Ronja&Roope vaippoja isohko valikoima. Sekä ihastuttavia BeeboTM taskuvaippoja (ainoana jälleenmyyntiin!!).

Tervetuloa Tutustumaan


www.fanttinen.fi

ihana kesä :)Maanantai 28.07.2008 16:12

Tein äsken itelleni ihanan raikasta salaattia <nam> ja valmistui hetkessä

jääsalaatti
rasia kirsikkatomaatteja
kurkku
vesimelonia
Pirkka pakaste mangopaloja
mozzarellapalloja
katkarapuja

Lisäksi tuoretta lämmintä leipää <nam>

kirppislöytöjä :)Lauantai 24.05.2008 15:57

Käytiin tänään aamulla myyrmäessä suurkirppiksellä ja tein n.45e.llä hyviä löytöjä <tuuletus>

-7kpl housuja 92cm Eemille (1-2e) [suurin osa hyviä ulkoiluhousuja]
-3kpl pitkähihaisia t-paitoja 1kpl 92cm ja 2kpl 98cm (1-2e)
-1kpl neule-collegetakki 92cm (2e)
-Ronja&Roope taskuvaippa tähtipul/bambu (6e) [älytön löytö!! tosi siisti!!]
-Ronja&Roope turkoosi aio (11e) [tää myös tosi ihana!!!!]
-2kpl bambuimuja
-6kpl ihan pieniä pikkuautoja (0,10-0,20e)
-2kpl isompia pikkuautoja (0,30e)
-muovinen tiivitaavi (0,50e)
-2kpl jarrusukkia (0,20e)
- päiväpeitto eemille (2e)
- uusi pinnasuoja (3e)
-aavikkolippis valkoinen (1e) [tähän silitin jo bluesin logot <virne>]

toinen kokeilu neulahuovutustaKeskiviikko 14.05.2008 17:43

testing testingMaanantai 21.04.2008 15:59

http://poll.mederra.com/testit/millainen-vanhempi-olet

Luomuvanhempi
Uskot, että lapsen kanssa pärjää, kun on oma itsensä ja tekee asiat sekä vaistonvaraisesti että luonnonmukaisesti. Onnellinen lapsuus ei mielestäsi ole kiinni materiasta, tärkeämpää on vanhemman aito läsnäolo. Tätä filosofiaa haluat väittää lapselle myös kulutusvalinnoissasi.

Hyvät puolet: lapsi oppii moniarvoiseksi.
Huonot puolet: joskus olisi kiva leikkiä legoilla käpylehmien sijaan.

ostetaan parkkitalo leluautoille!! :)Torstai 17.04.2008 16:02

oksennustauti :(:(:(Maanantai 14.04.2008 09:50

Eemi oksensi ennen viittä meijän sängyn täyteen ja sit puoli tuntii sitten sohvan täyteen.. koht toi on sit mulla.. onneks mä osaan oksentaa ämpäriin &lt;kieli&gt;

Ei ole minun kirjoittamani, mutta mielestäni todella hyvä kirjoitus, niin koppasin sen nyt tähän :)

Kestovaippavastaisten kommenttien huvittavimpia ja/tai tyypillisimpiä oletuksia (harhaluuloja):

1. Kertakäyttövaipassa oleva uloste katoaa taianomaisesti päädyttyään roskikseen - keston pesuveden ympäristökuormituksesta sen sijaan huolehditaan.
-->Tosiasiassa kertakäyttövaipassa mädäntyvä uloste muodostaa kasvihuonekaasuja ja itse vaipan maatuminen voi kaatopaikkaympäristössä kestää jopa satoja vuosia, mutta tästä kemikaali-ulostesekoitteesta, sen aiheuttamista kasvihuonepäästöistä tai imeytymisestä maaperään kunnon kertistelijä ei huolehdi.

2. Pyykinpesu vie niin paljon aikaa, että normaalielämä kärsii, äiti väsyy, lapset eivät saa huomiota jne. - kertakäyttövaippojen kantaminen kaupasta kotiin, kotoa roskikseen jne. taas on täysin vaivatonta.
-->Tosiasiassa vaippapyykin pesu on keskivertopyykinpesua vaivattomampaa, koska pyykki on "tasalaatuista", helppoa ripustaa ja huolella valitut vaipat ovat myös nopeasti kuivuvia. Yhden lapsen vaippoja pestään yleensä koneellinen per 1-3 vuorokautta ja ajankäytöksi voi laskea vaikkapa 10 minuuttia per päivä. tuskin siitä lapset tai normaalielämä vielä kärsii...

3. Kestovaipan peseminen kotikoneella tavallisilla pesuaineilla rasittaa niin paljon ympäristöä, että se peittoaa kertakäyttövaipan valmistusprosessissa käytetyt kemikaalit, hukatut raaka-aineet, käytetyn VEDEN jne.
-->Tosiasiassa kestovaipan valmistus- ja pesuprosessi saastuttaa varsin vähän, vaikka vertailtaisiin YHTÄ kestoa vastaan YKSI kertis - kun otetaan huomioon kuinka monta käyttökertaa kestovaipalle tulee ja otetaan järki käteen pyykinpesuargumentin kanssa (hei haloo, jos se saastuttaisi niin hirveästi, niin miksi ihmeessä käytämme kesto- eikä kertakäyttövaatteita?!), niin ympäristövaikutukset puoltavat yksiselitteisesti kestovaippojen käyttöä.

-4. Kertakäyttövaipat kuluttavat merkittävästi vähemmän vettä ja sähköä kuin kestot.
-->Tosiasiassa jokaisen kertiksen valmistukseen kuluu tehtaalla monen muun raaka-aineen ohessa myös VETTÄ ja SÄHKÖÄ, ja kun kertakäyttövaipan voi todellakin käyttää vain kerran, niin kyllä sitä vettä ja sähköä niiden kanssa kuluu, vaikka se kuluukin tehtaalla eikä kotona.
.
5. Kertakäyttövaippajätteellä ei ole merkitystä, kun muuta jätettä on niin paljon.
-->Tosiasiassa kertakäyttövaipat ovat kaatopaikkojen SUURIN YKSITTÄINEN JÄTELAJI ja jos vaikkapa kaikki intialaiset päättäisivät yhtäkkiä käyttää kertiksiä, maailma hukkuisi muutamassa vuodessa vaippajätevuoreen.

6. Kertakäyttövaipoilla ei ole niin väliä, kun perheet voi tehdä paljon isompiakin ekotekoja, esimerkiksi raahata kertispaketit kaupasta polkupyörällä auton sijaan.
-->Tosiasiassa kestovaipat valitsee keskimääräistä useammin perhe, joka tekee muutenkin tavallista enemmän ekotekoja - kertakäyttövaipat taas ovat usein muutenkin vähemmän ekotekoja tekevät perheen valinta. On yksinkertaisesti tyhmää argumentoida, että kestojen "sijaan" voi tehdä muita ekotekoja, todellisuudessa ekotekoja voi tehdä toistensa LISÄKSI, eivät ne sulje toisiaan pois!

7. Pesuainejäämät jne. aiheuttavat vaippaihottumaa kestoperheissä - kertakäyttövaipan aiheuttama ihottuma on vain ikävää sattumaa eivätkä johdu vaippojen kemikaaleista ja valkaisuainejäämistä jne.
-->Tosiasiassa pesuainejäämät ovat oikein pestessä (oikeanlainen pesuaine oikealla annostuksella) erittäin vähäisiä, kertakäyttöisissä vaipoissa taas on kemikaaleja (sekä jäämiä että itsessään: esim. natriumpolyakrylaattia, jonka mm. epäillään aiheuttavan astmaa).

8. Huvittavia, joskin kertismainosmiesten tehokkaasti lanseeraamia, ovat myös kuvitelmat siitä, että lapsen pitäisi osata suurinpiirtein piirtää, puhua, juosta ja pomppia tasajalkaa ennen kuin kykenee hallitsemaan virtsaputken sulkijalihaksen toimintaa - tätä harhaluuloa kannattaa pitää yllä, sillä vaippaiän kaksin- jopa kolminkertaistaminen lisää kivasti tuotteen myyntiä.
-->Tosiasiassa ko. lihas ei eroa merkittävästi muista tahdonalaisista lihaksista vaan lapsi oppii sen hallinnan nopeasti, kunhan tunnistaa lihaksen olemassaolon ja tarkoituksen (siis kokee kokemuksia ei-pintakuivasta pissaamisesta). "Ongelma" on siinä, että pienen lapsen kuivuus on vuorovaikutteista, vuoden vanha ei käy itsenäisesti potalla, vaan äidin on oltava valmis keskeyttämään tekemisensä lasta pissattaakseen ja kommunikoimaan esikielellisen lapsen kanssa enemmän kuin mihin nykyvanhemmat ovat tottuneet.

9. Kestovaippailijat eivät oikeasti ole huolissaan ympäristöstä tai lastensa hyvinvoinnista vaan haluavat käyttää vaippoja vain siksi, että saisivat kertismutsit tuntemaan turhaa alemmuutta ja syyllisyyttä ja tuntisivat itsensä paremmiksi ihmisiksi suhteessa muihin.
-->Tosiasiassa monet kestoilijat jopa piilottelevat valintaansa, jotteivät joutuisi "kertismutsien hampaisiin".

10. Kertiksethän biohajoaa, kestothan ne ikuisia ovat.
-->Tosiasiassa biohajoaminen edellyttää muopäällysteen irrottamista muista kerroksista, en ole ikinä nähnyt yhdenkään äidin tekevän semmoista ekotekoa, että repii **skaisen vaipan palasiksi ja erottelee sen bio- ja sekajäteastioihin, sem sijaan käytetyt vaipat voidaan vielä kemikaaleista tulevan hajun takia yksittäispakata ylimääräiseen muovikerrokseen.

11. Kestot haisee, koti haisee pissalta ja kakkalta, kertikset tuoksuu hunajalta ja sitruunalta.
-->Tosiasia on, että kesto haisee vasta pyykkikorissa reilusti yli puoli vuorokautta märkänä muhittuaan, kertis taas haisee jo lapsen päällä välittömästi kastuttuaan - ja koko koti todellakin haisee kertakäyttövaipoilta, löyhkä tulee jo ovella vastaan: roskis haisee ja lapsi haisee - eikä koskaan tiedä katsomatta onko vaipassa pissa vai kakka.

12. Kertisvauva on aina kuiva, kestovauva lilluu pissassa.
-->Tosiasiassa useimmilla vanhemmilla (vaippatyypistä riippumatta) lienee tapana vaihtaa lapsen vaippa silloin, kun se on märkä. Lapset siis ovat pääasiassa kuivina joka tapauksessa. Kertis tosiaan imee, se imee jopa ihon sisäistä kosteutta sisältämiensä superabsorbenttien ansioista. Kesto taas imee sen, mitä lapsi pissaa - jotkut valitsevat pintakuivan, toiset taas luonnonmateriaalin. Märkä kertis taas on kostea siinä missä kestokin - kokeilepa vaan (jos ilkeät) painaa kättäsi märkää kertistä vasten: kostea se on, ei yhtään sen kuivemman tuntuinen kuin vaikkapa parit pisut imaissut pehmoinen puuvillaflanelli.

wagnerin ystävolle B)Sunnuntai 30.03.2008 01:47

Miksi Jumala loi naisen?

- Jonkun pitää kantaa siemenneste

makuuhuoneesta vessaan.

>>>>>

Kuinka monta miestä tarvitaan avaamaan olut?

- Ei yhtään, akan pitää se tuoda valmiiksi avattuna.

>>>>>

Miten kissasta tehdään lehmä?

- Mene naimisiin sen kanssa.

>>>>>

Mitä eroa on patterilla ja naisella?

- Patterissa on positiivinen puoli.

>>>>>

Miten kolme kiloa läskiä saadaan näyttämään hyvältä?

- Laitetaan siihen nänni.

>>>>>

Miksei kuussa ole käynyt yhtään naista?

- Se ei ole vielä ollut siivouksen tarpeessa

>>>>>

Nymfomaani soitti sähkölaitokselle.

- Lähettäkää pian tänne oikein riski sähkömies.

Minä olen joutunut olemaan jo kolme päivää pelkän kynttilän varassa!

>>>>>

Vaimo huusi miehelleen kotiovella:

- Tule pihalle auttamaan minua. Saat siirtää autotallin siihen

paikkaan, mihin olen ajanut autoni.

>>>>>

Miksi morsian pukeutuu valkoiseen?

- Tiskikone, liesi ja jääkaappikin ovat valkoisia.

>>>>>

Miksei kannata iskeä naista automaattipesulassa?

- Jos naisella ei ole varaa omaan pesukoneeseen,

niin eihän se pysty miestäkään elättämään.

>>>>>

Mistä tietää että vaimo on kuollut?

- Seksi on kuten ennenkin, mutta tiskiallas täyttyy.

>>>>>

Miksi naisella on lyhyemmät jalkaterät kuin miehillä ?

- Evoluutioon perustuva asia: näin nainen voi

seistä lähempänä tiskiallasta.

>>>>>

Miten korjaat naisen rannekellon ?

- Ei tarvitse, hellassahan on kello.

>>>>>

Jos koirasi haukkuu takaovella ja vaimo etuovella,

kumman päästät sisään?

- Koiran tietenkin - sehän lopettaa heti sisään päästyään.

>>>>>

Mikä on pahempi kuin sovinistisika ?

- Nainen, joka ei tee niin kuin käsketään.

>>>>>

Tiedemiehet ovat keksineet ruuan, joka vähentää naisten

seksuaalista halukkuutta 90 prosentilla.

- Sitä kutsutaan hääkakuksi.

>>>>>

Miksi miehet kuolevat ennen vaimojaan?

- Koska he haluavat niin.

>>>>>

Miksi naiset käyttävät bikineitä?

- Koska liha ja kala on pakattava eri pakettiin.