IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

SARJASSAMME BLOGIPALJASTUKSIAMaanantai 12.11.2007 13:22

Löytyy osoitteesta:
http://korvatunturilta.blogspot.com/

"Meijän elämästä".. Kumpi vie ja kumpi vikisee: Savo vs. Lappi
(ei oikeesti, konsensus jne..)

Latte @ lasipalatsiTorstai 31.05.2007 23:04

Mulle Latte, kiitos.


Lasipalatsista on nopeasti tullut yksi uusista kantapaikoistani. Tottakai tilannetta on enteillyt se, että VML:n TVK:n kokoukset, lehtikokoukset ja kokousvalmistelut on viimeisen 2 vuoden ajan tehty lähes poikkeuksetta näillä samoilla penkeille. Tänne on kauhean helppo palata. Cafe Lasipalatsi tai Cafe Java: Helsingin ydinkeskusta, runsaasti liikennettä, eduskuntatalo, mansku, Forum, pääposti ja takana kauppakeskus Kamppi. Minulle Lasipalatsi on Helsingin ydinkeskustan ydin.


Tällä kertaa takana huutaa joku pikku skidi ja taustalla mölyää joku väsynyt veijari, joka selittää suinkin innostuneena valtapolitiikasta ja valtio-opin pääsykoekirjoista. Normaalisti laittaisin iPodin korville ja keskittyisin olennaiseen: rentoutumiseen ja makuhermoja hivelemään espressomaitosekoitukseen. Tänään kuuntelen jutustelua.


Nopea arvio: 2 keskustelijaa eivät kuulu puolueeseen, eivät ole järjestöaktiiveja eivätkä kuulu mihinkään näihin meidän "pienistä piireistä". Kyseessä on 2 opiskelijaa, jotka tsemppaavat viimeisiä lukuja Valtio-opin pääsykoetta varten. Koetta johon itsekin ajattelin lukea, mutta motivaatipuutteen vuoksi hylkäsin. Politiikan tutkiminen ei vaan ole minulle. Politiikan tekeminen on puolestaan ihan eri asia..


Tänään ei paista aurinko, tänään ei ole jännittävä päivä eikä tänään ole mitään erityisen mielenkiintoista luvassa. Seuraava etappi on Kesäyliopiston kanslia, jonne täytyy toimittaa hakemus Kolmannen sektoterin approa varten: opintokokonaisuuteen, joka tulee valtaamaan merkittävän osan kesäloma-ajastani. Huoli pois, ahkeruus palkitaan: nyt kun tsemppaa niin syksyllä on edessä työharjoittelu ja lopputyö.. Ensi vuonna valmis? Ehkä.


Huomenna tapaan Puolustusministeri Häkämiehen. Kello 13, eteläinen makasiinikatu, tuttu vartija ja (kolmas?) kerros. Menemme Eeron (VML hallitus) ja Sannan (VML päätoimittaja) kanssa tapaamaan uuttta ministeriä ensimmäistä kertaa ..virallisesti. Tapaaminenhan sovittiin jo toista kuukautta sitten Himoksella, kun Jyri oli puhumassa Kokoomusnuorten WG-tapahtumassa. Tällä kertaa käymme kertomassa VML:n ajankohtaisia asioita ja aijoimme kysellä puolustuspoliittisesta selonteosta, siihen olisi paljon sanottavaa.


Vinkkinä niille jotka saavat Ruotuväki lehden käsiinsä: kattelkaas ensimmäisille sivuille oleva "Pedron" kirjoitus. Pedrolla on kovasti sanottavaa, sekä Minun, Että Varusmiesliiton sanomisista. Vastine löytyy seuraavasta lehdestä.

HS

VIIKONLOPUN MEININKEJÄTorstai 31.05.2007 23:03

Sunday, May 27, 2007


Nyt on kuuma. Nyt on tosi kuuma. Mittarissa +20’c ja tässä Mellunmäessä parvekkeella kirjoitellessa hiki vaan virtaa poskea pitkin.


Eilen oltiin Varusmiesliiton hallituksen kanssa kokoustamassa. Lupasin pitää tunnin kokouksen ja melkein pidinkin siitä kiinni: kokous kesti 1 tunti 15 minuuttia. Päästiin aloittamaan vähän myöhässä. Kokouksessa päätettiin mm. lausunnosta, joka tiistaina annetaan:


Jehovan todistajien vapauttamisesta asevelvollisuuden
suorittamisesta annetun lain tarpeellisuutta ja suhdetta perustuslain säännöksiin selvittävälle toimikunnalle (aivan uskomaton sanahirviö!)


Kokouksen jälkeen olin viettämässä iltaa Mellunmäessä. Saunottiin, syötiin ja juotiin Katin kanssa. Mukava ilta.


Tänään (sunnuntaina) oli valitettavasti pakko nousta myös aikaisin ylös. Kahdeksan aikaan soi kello ja sängystä pääsin ylös jo ennen yhdeksää. Ohjelmassa oli niin pakollisia kotiaskareita kuin VML nakkeja: täytyi valmistella lausunto (katso ylhäältä työryhmän nimi!) :lle, varata pressikuva-aika ja tutustua Jehovien historiaan ja yhteiskunnalliseen asemaan asevelvollisuuden näkökulmasta.


Huomenna onkin sitten koko päivä duunia: 08:30-22:30. Ei naurata.

LAPIN RADIOSSATorstai 24.05.2007 22:27

Tänään on ollut mielenkiintoinen päivä. Aamulla tuli nukuttua hieman normaalia pidempään, kun viime aikoina unirytmin kanssa on ollut taiteilemista. Kymmenen pintaan soi puhelin ensimmäisen kerran ja heti perään toisenkin. Jarmo ja mutsi soittelivat, että Lapin Radiossa oli ollut pitkä, syvällinen keskustelu naisten asepalveluksesta ja Varusmiesliiton PJ:n vaatimuksesta saada naiset mukaan kutsuntoihin. Keskustelu on lähtenyt rönsyilemään erinomaisesti ja hyvä niin: aihe on äärettömän mielenkiintoinen, kutkuttava ja lähes jokaisella on siihen oma mielipiteensä.


Ensimmäisenä asian tänä vuonna nosti esille Ruotuväki. Perässä seurasi pian verkkouutiset, jonka jälkeen uutisen nappasi: Länsiväylä, Vantaan Sanomat ja Helsingin uutiset, joille annoin aiheesta haastattelun. Värikäs kirjoitus länkkärissä oli nyt saanut ansaittua huomiota, sillä se huomioitiin aina Lapin Radiossa saakka. Loistavaa. Ensi viikolla saadaankin kunnon sota aikaan, kun käyn Puolustusministeriössä ilmoittamassa mitä mieltä olen Jehovista: pitäisikö heidät kutsua myös palvelukseen vai tulisiko heillä edelleenkin olla erillisvapaus kaikesta palveluksesta? ..


Ira oli myös havainnut simputus ja kiusaamisaiheisen pääkirjoituksen tämän päivän Länsiväylässä. Jutussa käsiteltiin viime perjantaina 18.3.07 linjaamiani kohtia simputuksesta. Juttu on luettavissa Länkkärin sivuilta: tästä, arkistokohdasta 24.5.07. Pääkirjoittajan kanta on selvä: kiusaaminen ei kuulu armeijaankaan. Näin on. Koulutus saa olla tiukkaa, rankkaa, kovaa.. mutta sen pitää olla aina Asiallista. Kiusaaminen ei ole koulutusta vaan rangaistava teko.

Kesäinen StadiTorstai 24.05.2007 22:26

Pikkaisen alkaa kesä pilkahtamaan myös Stadissa. Omenapuut kukkii, ulkona tarkenee lyhyt hihaisessa ja grillikausi on avattu. This is it.


Kävin tänään eduskunnassa tapaamassa Lauri Oinosta. Kummastelin kovasti, kun eduskunnan piha oli suljettu: poliisit olivat pysäyttäneet liikenteen. Olin myöhästymässä sovitusta tapaamisesta, joten eniten jännitti, että pääseeköhän sitä tästä ollenkaan läpi, pääsin. Pihalla möllötti Tavjan mersu, joka oli aiheuttamassa tätä kaaosta: Eduskunnassa juhlittiin 100 vuotista historiaa. Lyhyt tapaaminen Oinosen kanssa kahvin ääressä oli ihan antoisa. Hän halusi lisätietoa Varusmiesliiton simputusprojektista. Moikkasin pikaisesti myös muita tuttuja. Paikalla olikin koko tuttu Kokoomuskaarti: Niinistö, Jaskari, Vahasalo, "Niilo", Mäkelä ja sankarit. Talossa tuntuu olevan päivästä päivään yhä enemmän ihmisiä, jotka moikkaavat jo takaisin. Hauskaa.


Iltapäivästä tavattiin Sannan ja Henkan kanssa Varusmies -lehteen liittyen. Kustannussopimus on nyt katkolla ja keskustelemme uuden sopimuksen tekemisestä. Illalla pääsin rentoutumaan Espooseen, jossa kävin grillaamassa ja saunomassa Sixtenin ja Nellan luona. Loistava päivä. Huomenna täytyy pyörähtää Valimotiellä, kesällä täytyy painaa vähän hanttiduuneja, jotta jää rahaa opiskeluun: Kolmas Sektori appro alkaa kesäkuun alussa. Rock on.

Paras on hyvän pahin vihollinenTorstai 24.05.2007 22:25

Vierailu aseveliosastolle

Tänään käytiin Miikan kanssa PE:ssä tapaamassa uutta asevelvollisuusosaston johtajaa, sekä apulaisjohtajaa. Toinen heistä olikin tuttu Kaartin ajoilta, vanhempia esimiehiä. Toista tuntia rupateltiin mm. koulutukseen liittyvistä asioista ja tapaaminen oli antoisa: VML ja PV ovat monissa asioissa hyvin samoilla linjoilla, kuten varusmiesten sosiaalietuuksien parantamisessa, koulutuksen paremmassa hyväksi luettavuudessa sekä ihan myös palveluksen kehittämiseen liittyvissä asioissa, näin pitää ollakin.


Viikonloppuna lehdessä

Ruotuväessä ollut kirjoitus naisten kutsuntapakosta sai Länsiväylän, Vantaan sanomien ja Helsingin Uutisten toimittajan liikkeelle. Kävin viime maanantaina haastattelussa toimituksessa ja puolisen toista tuntia rupateltiin toimittajan kanssa tulevaisuuden asevelvollisuudesta, maanpuolustuksesta, naisten palvelukseen astumisesta ja muista ajankohtaisista asioista. Otettiin vielä kuvat päälle ja juttu on luettavissa nyt mm. tässä osoitteessa. (Länsiväylä: PE 18.5.07). Juttu oli mielestäni hyvin kirjoitettu. Kirjoittajan tyyli oli napakka, mutta armottoman toimiva. Naisten varusmiespalvelus ja simputusasiast selvästi kiinnostavat lukijoita.

Käyn ensiviikolla puolutusministeriössä antamassa lausunnon Jehovan todistajien palvelusta koskien. Voisi helposti kuvitella, että tästä aiheesta tulee varmasti lähes yhtä kutkuttava ellei vieläkin mielenkiintoisempi kuin edelliset aiheet. Aiheesta tullaan valmistelemaan julkilausuma ja se toimitetaan myös lehdistölle.


Stadissa sadetta

Tänään on ollut koko päivän hieman heikko ilma. Märkää, kylmää ja koleaa. Näin tänään myös Tapiota ja tulin Kamppiin, viime päivät kun on tullut oltua liikenteessä. Keskustasta mukaan tarttui tänään 2 kirjaa: hupikirja englannin kielestä (jotai Enklatia tms.) ja Winston Churchillin koottuja puheita. Havittelin kovasti myös jo lukeaami johtamistaidon opasta: Hyvästä Paras. Kirjan on kirjoittanut Jim Collins ja suosittelen sitä lämpimästi myös muille. Paras on hyvän pahin vihollinen, eikös vaan...

Illalla oli pakko käydä myös ansaitulla rullaluistelulenkillä. Kampista meikkuun, sieltä Pasilaan, kerran lammen ympäri ja kotia, nyt jalat huutaa hoosiannaa ja näinhän sen pitää ollakin. Pikkaisen liukasta, mutta pystyssä jälleen. Huomenna pääsen grillaamaan Matinkylään: vinkkinä kaikille, pitäkää yhteyttä vanhoihin ystäviin. Näin säilyy ainakin muutama mukava grillauspaikka ja saunaseura. Tällä viikolla täytyy myös tsempata koulujuttujen suhteen: eilisen Helia vierailun jälkeen selvisi, että ahkeralla puurtamisella voisin valmistua vuoden sisään: Greaaat succeeees!! :)Lippu korkealla.
HS
No en osta! EN nyt enkä jatkossakaan. Vastustan syvästi ja hartaasti koko tämän epäoikeudenmukaisen ja teennäisen järjestelmän ylläpitämistä. On vastenmielistä nähdä, miten kymmenet ja kymmenet Ville "keskiverto" Vassarit hypettävät asian puolesta, eivätkä kykene näkemään metsää puilta:


Fairtade = Unfair trade.

Ai miten, niiin?! En usko..
No minäpä kerron, mistä kenkä puristaa


Hei, en ole riistokapitalisti: ymmärrän kyllä yskän: on totta, että mm. kahvin markkinahinta on melko alhainen ja moni kahvin viljeliä ja pientilallinen esimerkiksi Brasiliassa, joutuu koville, eikä sadosta saatava korvaus tunnu välttämättä riittävän lasten kouluttamiseen tai nostamaan elintasoa, mutta kyse on markkinatalouden perusasioista: kysynnän ja tarjonnan kohtaamisesta, joka määrittelee tuotteen hinnan. Kuvio menee tällä hetkellä suurinpiirtein näin:Kahvintuottaminen ja Markkinatalous

Tällä hetkellä tilanne on se, että yhä köyhemmät maat ovat alkaneet tuottaa kahvia. Lisääntynyt tarjonta markkinoilla on aiheuttanut n. 10% ylituotannon (lähde: päivän peli 2.5) ja ylituotannon vuoksi markkinahinta on tietenkin....... LASKENUT! (yksinkertaista).

Kahvinmarkkinahinta on tällä hetkellä:
n. $1,26 / pound Fairtade -järjestelmän viljelijöille ja
n. $0,50 / pound markkinahinnoilla.


Markkinataloudessa kysynnän ja tarjonnan kautta "ylituotantopiikit" korjaavat itse itsensä. Runsas tarjonta laskee hintaa ja vaikuttaa myös positiivisesti kysyntään. Tilanne johtaa siihen, että kysyntä ja tarjonta asettuvat samalle tasolle. Hinnan muutokset poistavat markkinoilta ne tuottajat, jotka kykenevät tienaamaan enemmän viljelemällä joitain muita tuotteita: tilanne normalisoituu.


On vaikea ymmärtää, millä perusteella Fairtrade hinta määräytyy ja on erityisen vaikea ymmärtää, missä määrin se olisi reilu järjestelmän ulkopuolisille tuottajille, jotka eivät välttämättä ole päässeet mukaan systeemiin. Järjestelmähän eriarvoistaa tuottajat. Jos kelkkaan on hypännyt jo aikaisessa vaiheessa: on mahdollista jopa kolminkertaistaa tulot verrattuna muihin tuottajiin. Kasvaneet tulot voi taas puolestaan sijoittaa tuotannon lisäämiseen, kasvaviin markkinaosuuksiin ja yhä suurempiin voittoihin. Vanhoista pientuottajista tulee suurtuottajia ja uudet pientuottajat pelataan ulos markkinoilta. Markkinat ovat täynnä, valitan, valitse listalta joku muu tuotettava hyödyke. Ota omena.


Ostamalla Fairtrade kahvia - aiheuttatte viljelijöille normaalia enemmän haittaa

Epärehdein konstein korotettu markkinahinta vaikuttaa kysyntään. Jos nyt unohdetaan ne viljeiljät, jotka eivät päässeet järjestelmään mukaan, kun eivät keksineet uusia tuotteita tai joiden tuotteita ei hyväksyttä Fairtrade tuotekokoelmaan ja voidaan pohtia mitä hinnan muutokset tarkoittavat itse Fairtreidaajille.


Perusteoriaa

Jos korotetaan tuotteen hintaa, niin kysyntä laskee, eikö vain? (P/Q) . Kuluttajat juovat vähemmän kahvia ja tuotanto seuraa perässä.

Fairtraden takia (Luvattu hinta pavuista: $1,26) viljelijöiden kannattaa viljellä, vaikka se tarkoittaisi ylituotantoa. Tämä puolestaan laskee markkinahintaa entisestään. Mitä enemmän markkinahinta ja Fairtrade hinta eroavat, sitä kalliimmaksi tulisi järjestelmän ylläpito, eikä se voi ikuisesti tappiollisesti tukea yrittäjiä. Tämä johtaa Fairtrade hintojen korotuksiin. Samalla kysyntä laskee ja osa yrittäjistä joutuu luopumaan elinkeinostaan. Mitä kauemmin järjestelmä jatkaa samalla periaatteella: sitä pienempi joukko loppujen lopuksi kykenee enää elättämään itsensä Fairtrade viljelyllä. Tästä kärsii, sekä feirtreidaajat, että normaalit viljelijät.


Fairtraden puolesta puhujat usein argumentoivat, että kahvinviljelijät myyvät kahvia jopa halvemmalla kuin mitä tuotantokustannukset ovat.
Heille vinkkinä: jos viljely on tappiollista, ÄLKÄÄ VILJELKÖ! Näin ette ainakaan jää tappiolle. Menkää vaikka tsillaileen Hietsuun, sekin on järkevämpää kuin viljelystä johtuva jatkuva taloudellinen tappio.


Fairtrade tuotteiden ostaminen on epäreilua, sekä Fairtrade -viljelijöille, että järjestelmän ulkopuolisille viljelijöille. Järjestelmä on typerä, epärehellinen ja keinotekoinen tapa nostaa tuotteiden hintoja. Ostamalla FT tuotteita, et auta itse tuottajia vaan aiheutat kierteen, joka sekä sotkee markkinoita, että eriarvoistaa pienviljelijöitä.


Jos todella haluat tukea kehitysmaita: laita rahaa keräyksiin ja liputa Vapaan Kaupan puolesta. Suurin hyöty kehitysmaille olisi EU:n ulkopuolisten tullien poistuminen, ei Fairtrade.Miten kehitysmaita voi oikeasti auttaa?

Kehitysmaiden talouden ykkösasiantuntijana maassamme tunnettu professori Pertti Haaparanta onkin todennut, että ylimääräinen raha kannattaa antaa ennemmin kehitysapuun kuin reilun kaupan banaanien ostamiseen.

"Kaikkein parasta politiikkaa kehitysmaiden kannalta olisi painostaa EU:ta poistamaan tullit, jonka jälkeen kahvia kannattaisi myös jalostaa kehitysmaissa."

Lähde: prof. Haaparannan kolumni.

BLOGI KokeiluTorstai 24.05.2007 22:23

Jaahas, ihan kokeiluna nyt pasteen tänne näitä blogimerkintöjä. Ihan vaan itsekkäästi on kiva testata lisääkö se lukijoiden määrää.

Tässä IRC-gallerian blogaamisessa on se huono puoli, ettei tekstiä voi oikeastaan muokkailla ja kuvien lisääminen tekstiä piristämään on mahdotonta. Ehkä suurin kynnys minulle täällä kirjoittamiseen on se, että kirjoitan liian pitkiä blogimerkintöjä. Ne eivät säily tarpeeksi elävinä ilman kuvitusta ja tekstin muokkaamista. Mutta kokeillaas. Laittakaa kommentteja, mitä mieltä olette :).

Blogitekstit löytyvät oikeassa muodossaan ja ajankohtaisina osoitteestan
http://sieppi.blogspot.com/

HS

Oikeesti blondit on aika viisaita...Maanantai 14.05.2007 19:16

Sattuipa kerran, että blondi ja insinööri istuivat vierekkäin
lentokoneessa matkalla Lappiin. Blondi yritti torkkua ikkunan
vieressä ja insinööri tunsi olonsa kovin tympääntyneeksi

ja niinpä hän ehdottikin blondille pientä peliä.

Blondi kieltäytyi ja sanoi yrittävänsä nukkua univelkojaan pois.
Insinööri ei lannistunut, vaan kertoi pelin olevan helppo, jossa
vuorotellen kyseltäisiin kysymyksiä toisiltaan ja annettaisi
kysyjälle 1 euron jokaisesta kysymyksestä, johon ei toinen

osaisi vastata.
Blondi kieltäytyi.
Insinööri jatkoi painostamista ja ehdotti, että jos blondi ei
tietäisi vastausta, niin hänen ei tarvitsisi maksaa kuin 1 euron
insinöörille.
Jos taas insinööri ei tietäisi vastausta blondin

kysymykseen, hän maksaisi blondille 100 euroa.
Lopulta blondi suostui.

Ensiksi kysyi insinööri:
- Mikä on maan ja kuun välimatka desimetreinä? Blondi mietti
hetken ja kaivoi kukkarostaan euron ja antoi sen insinöörille.

Sitten oli blondin vuoro kysyä:
- Mikä menee mäkeä ylös kolmella jalalla, mutta tulee sieltä alas
käyttäen neljättä jalkaansa? Insinööri mietti ja mietti, mutta ei
millään keksinyt vastausta.
Hän antoi katkerin mielin blondille 100 euron setelin ja kysyi, että
mikä oli oikea vastaus.

Blondi antoi insinöörille euron kolikon ja jatkoi torkkumistaan.

Kommunikaatio-ongelmaMaanantai 14.05.2007 01:20

Rakas Mieheni

Kirjoitan tämän kirjeen kertoakseni, että jätän sinut lopullisesti.
Olen mielestäni ollut hyvä vaimo 7 vuoden ajan enkä ole saanut siitä
hyvästä mitään. Viimeiset viikot ovat olleet yhtä ?%#@$!! Kun pomosi
soitti ja etsi sinua ja kertoi, että olit irtisanonut itsesi mittani
täyttyi.
Viimeisinä
aikoina olet tullut kotiin, etkä ole huomannut minua ollenkaan. Olen
leikannut hiukset ja laittanut kynnet. Olen valmistanut
lempiruokaasi ja peräti käyttänyt seksikkäitä alusvaatteita. Mutta
tulet kotiin, heittäydyt television eteen ja katsot urheiluruudun ja
menet nukkumaan. Et koskaan kerro, että rakastat minua, et halaa
minua, niin jompikumpi; Olet uskoton tai et rakasta minua enään. Oli
miten oli, niin olen ulkona elämästäsi ikuisiksi ajoiksi. Jos yrität
löytää minut, unohda se. Olen muuttanut VELJESI luo, toivottavasti
saat ihanan elämän.

Ex-vaimosi.Vastaus kirjeeseen...

Rakas Ex-vaimo.

Mikään ei ole ilahduttanut minua enemmän kuin kirjeesi. Olemme
kyllä olleet naimisissa 7 vuotta, mutta olet ollut kaikkea muuta kuin hyvä
vaimo. Katson urheilua, että voisin välttää kitisemistä ja valittamistasi,
mutta se ei onnistu niin hyvin... Huomasin, että olit leikannut
hiukset ja ensimmäinen mikä kävi mielessä oli, että olet aivan pojan
näköinen. Kynsien kanssa touhaat kuitenkin koko ajan....


Äitini kasvatti minut niin, että ei pidä sanoa mitään, jos ei ole jotain kilttiä sanottavaa.
Olet varmasti sekoittanut lempiruokani minun VELJENI lempiruokaan,
koska en pidä läskistä. Kun sinulla oli seksi-alusvaatteet, et ollut muistanut poistaa
hintalappua. Maksoi näköjään 99:- ja minulla loppui into kun VELJENI
lainasi minulta satasen päivää aikaisemmin. Toivoin, että se vain
oli sattuma, mutta näköjään ei. Olen siitä huolimatta rakastanut
sinua ja toivonut saamaan suhteemme toimimaan. Ja kun voitin
jättipotin lotossa viime viikolla, pystyin kuittaamaan runsaat 8
miljoonaa. Otin lopputilin ja kävin tilaamassa maailmanympäri matkan
meille kahdelle, mutta kun tulin kotiin, olit lähtenyt... Uskon,
että kaikki tapahtuu syystä. Voin vain toivoa, että saat sen elämän,
jonka toivot VELJENI kanssa. Olen puhunut asianajajani kanssa ja
koska kirjoitit tämän kirjeen, et tule saamaan senttiäkään voitosta.

Ettäpidä huoli itsestäsi! NYT olen rikas kuin perkele ja vapaa kuin
piru.

PS.
En
ole varmaan koskaan kertonut, että veljeni Erkki on syntynyt EEVANA,
mutta se on tuskin mikään ongelma? Vai?
« Uudemmat -