IRC-Galleria

Vanhentunutta vihaaSunnuntai 13.07.2008 12:04

Pete Seppälään liittyvä päiväkirjasarjani jatkuu, kun onnistuin harmistumaan todella vanhasta asiasta, niin vanhasta, ettei siitä viitsi vaahdota edes keskustelupalstalla (omassa päiväkirjassa saa kai lässyttää mistä vaan, vaikka kuinka typeristä vanhoista jutuista). Osui vahingossa käteen todella vanha lehti, toukokuinen Ilta-Sanomat, missä kerrotaan Annan ohittaneen Arin levymyynnissä (täällä ei varmaan tarvi tarkentaa, että Abreu ja Koivunen ;). Jutun sivussa on miniraportit muiden Idols-kisaajien menestyksestä, ja Petestä raportoidaan näin: "musiikkiura loppui lyhyeen levyn flopattua täydellisesti... ...elättänyt itseään pokeria pelaamalla ja golf-opettajan työllä".

Vai niin. Pitääköhän tutkia reilun vuoden ajalta napsittuja satoja keikkakuvia vähän tarkemmin? Näkyyköhän niissä sittenkään mikkejä ja kitaroita? Heilutetaanko niissä rumpukapuloita vai golf-mailoja? Vai oisko mun musiikkimaku NIIN outo ja sekava, että olen pitänyt rytmikkäitä "bet-flop-check-river"-litanioita rock'n'rollina?

Ei mun dementia vielä niin pitkällä ole. Tiedän käyneeni keikoilla, missä on soitettu ihan oikeaa musiikkia. Ensimmäinenkin keikka oli vasta puolisen vuotta tuon "täysin flopanneen" levyn ilmestymisen jälkeen ja viimeisimmästä on reilu kuukausi, eli ihan hetkessä ei 2005-vuosikerran idolin musiikkiura voinut katketa. Keikat on olleet sen verran isoissa paikoissa (esim. Tallink Galaxyn yökerho), että epäilisin, että Seppälälle & orkesterille on jotain noista maksettukin - ruoka tarjottu tai jotain? ;) - eli kyse lienee urasta eikä harrastelusta.

Just nyt on ehkä huono aika vaahdota tästä, kun keikkakalenterissa näkyy vain jokunen yksityistilaisuus*, mutta työtä ne pienemmätkin keikat on. Maatamme kiertää aika moni matalamman julkisuusprofiilin kokoonpano (tanssiorkestereja, bilebändejä...), musiikkiuralla nekin, vaikkeivat levymyynti- ja radiosoittolistoilla jyllääkään. Onhan Petenkin keikkaohjelmisto kallistunut enemmän rock-bilebändin setin suuntaan, jokusella omalla biisillä maustettuna (ja meille muutamalle ne on huippuhetkiä: "Aamukuuten valvotaan, en tahdo kotiin" on yhtä juhlaa joka kerta). Toivottavasti Pete pääsee lähivuosina kasaamaan uuden "muusikon käyntikortin" eli levyn - mielellään sellaisen, jolla olisi lisää hänen omia erikoisen hienoja tekstejään. Mutta jos ei, niin coveriakin voi veivata isolla ilolla ja asenteella. Vaikka välillä opettais golfiakin ;)

Ja muistelen kyllä lukeneeni useammasta lähteestä (ettei peräti myös Ilta-Sanomista aiemmin), että tuota Peten Jos nukun kiltisti sohvalla-albumia olisi myyty yli 3000, mikä voi hyvin olla tuplasti enemmän kuin tässä jutussa mainittu alle 2000. Ei ihan surkeasti täysin mainostamattomalta, seuraavan Idols-buumin jalkoihin jääneeltä levyltä (jota ite kuuntelen edelleen vähintään viikottain eikä pienintäkään kyllästymisen merkkiä ilmassa. Lievästi sanottuna naurettavaa/säälittävää jos veivaan samaa levyä 2 vuotta putkeen eli alkas olla kiire saada uutta ;)

* http://www.ojess.net/v2/keikat.php (jos Peten omien sivujen "ei sisältöä"-keikkakalenterista lukisin yksityistilaisuuksia, voisin kai yhtä hyvin luulla golf-mailaa kitaraksi ;)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.