IRC-Galleria

Sateenkaarikansan jumiksetPerjantai 29.02.2008 20:03

Jatkan taas mielipidekirjoituksiani.

Kuuntelin jälleen radio Novaa tässä, joku kaunis päivä. Siellä kohuttiin useasti uutisissa tätä, olikohan nyt Joensuun, seurakunnan päätöstä aloittaa sateenkaariväestölle omat jumalanpalvelukset.
Mietin tätä käytäntöä, näin itse bi-seksuaalina ja aktiivisena seurakuntanuorena. Onhan se hienoa, että niin sanotusti, meikäläisetkin saa messut, jossain päin suomea, missä luultavasti puhutaan meihin liittyvistä asioista. Entäs sitten nämä metallimessut, joita on järjestetty jo ainakin pari kappaletta. Eikö niissä ole sama periaate sitten kuin näissä Sateenkaarimessuissa?
Aloin miettimään, että kun on kerta Metallimessut, ja homojen, sekä lesbojen messut niin pitäisikö sitten trans-seksuaaleille ja heteroille, klassisen musiikin ystäville, pissiksille, fruittareille, disco- tai R&B-musiikin ystäville järjestää erikseen omat messut, nyt kun kerran lokeiroimaan aletaan. Entäs mitä vielä, entäs messut erikseen vanhoille ihmisille, keski-ikäisille kun on lasten ja nuorten messuja tai muita vastaavia?
Minusta tuo on typerää! Miksi pitäisi alkaa erittelemään kun voidaan laajentaa näkemystä saarnoissa ja rukouksissa ja antaa homoille ja lesboille, myös avio-oikeus.
Pitääkö normaaleja messuja nyt sitten alkaa kutsumaan heteromessuiksi kun kerran on erikseen sateenkaarimessut?
Saatan kuulostaa kauhean negatiiviselta asian suhteen, vaikka en sitä ole, mutta kun minua itseäni ainakin ärsyttää tuollainen lokerointi. Ei minua ole meidän seurakunnalla lokeroitu eri nurkkaan istumaan, koska en ole hetero. Vaan minut otetaan mukaan kaikkeen muuhunkin, mihin kaikki muutkin meidän seurakunnan nuoret. Saan olla osa sitä yhteisöä, vaikka tykkäänkin, sekä tytöistä, että pojista. Minkäs ihminen luonteelleen voi?
Lisäksi kun aletaan miettiä, että jotkut ajattelevat niin, että Jumala on luonut meidän elämämme jokaisen päivän maailman loppuun asti ja jos kerta homous ja lesbous on väärin, niin miksi sitten tämän uskomuksen mukaan Jumala olisi luonut myös heidät. Sillä minä olen yrittänyt sanoa ihmisille, että seksuaalisuuteen synnytään, ei opetella. Vaikka olen monesti heittänyt, kun olen ollut vittuuntunut miehiin, että rupean täys lepakoksi, niin en mie voi, kun seksuaalisuuteni on täys bisse, henkeen ja vereen, enkä muuksi muutu.
Voinhan minä näytellä, mutta toimisinko silloin oikein itseäni tai muita läheisiäni kohtaan? En. Silloinhan minä valehtelisin. Ja se olisi väärin.
No, minusta tuollaiset teema-jumikset on hieno juttu, kunhan porukkaa ei lokeroida liikaa kuitenkaan ja tuo puinti radiossa, oli ihan turhaa mainosta, vaikka olisi tosi hienoa loppujen lopuksi, jos niitä voitaisiin järjestää muuallakin, mutta ei sitä tarvitse mainostaa, että se on vain homoille ja lesboille. Saahan sinne hetskutkin tulla. Eikö? Jumalan silmissä kaikki on mun mielestä yhtä arvokkaita, oli ne sitten hetskui, homoi, lepakoita, bissei tai sitten vaikka keski oluita ;)

Tähänkin juttuun saa kommata, jos siltä tuntuu.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.