IRC-Galleria

LempinimetTiistai 04.03.2008 17:12

Tällä kertaa en kuunnellut radio novaa, mutta tämä lähti eräästä keskustelusta meidän Porvoon piireissä kun, puhuin jostain kaverista hänen oikeallaan nimellään ja minulle huomautettiin, että kukaan muu ei puhu poijasta hänen oikealla nimellä ja minua tuskin tajutaan jos en käytä niitä kahta tiettyä lempinimeä. No, sitten minä yritin selittää, että minulle on turha kertoa liikaa nimiä, koska sitten käytän niitä kaikkia sujuvasti sekaisin yhden jutun aikana ja aiheutan siten pientä hämminkiä, kun kukaan ei tieädä puhunko samasta vai eri henkilöstä.
Niinpä aloin sitten miettimään lempinimiä vähän syvällisemmin. Miksi ihmisille annetaan lempinimiä ja miksi he haluavat niitä käytettävän? Onko lempinimi nimen tavoin osa ihmisen identiteettiä.
Eräs ystäväni kokeili vaihtaa netti nickiä vähän uudempaan ja tuoreempaan, mutta siitä seurasi kauhia sählinki. Ihmiset eivät tienneet oikein millä nickillä tai lempinimellä tyttöä pitäisi kutsua, eikä käsittääkseni tyttö sitten enään tuntenut nickiä omakseen, joten hän vaihtoi nickin takaisin tuttuun ja turvalliseen nickkiin ja vakiintuneeseen lempinimeensä.
Itselläni lempinimi on vaihtunut usein kunnes se sitten jossain vaiheessa vakiintui FilthyRosesta tehtyihin muutoksiin, mutta luojan kiitos, todella moni käyttää, joko etunimeäni tai sitten siitä tehtyjä erilaisia muunnelmia. Ainut, nimi, mistä saatan tintata nokkaan on nimestäni väännetty kansainvälinen versio, jossa i:n tilalle laitetaan y. Silti käytän sitä itse chatissa nickinä, kun en kuitenkaan ihan oikeaa nimeä viitsi chatissa käyttää.
Joillakin on kuitenkin nickejä vaikka kuinka monta ja jotkut kykenevät vaihtamaan sen tuosta noin vain tietyn ajan jakson jälkeen.
Mutta pystyykö varsinaisen lempinimen vaihtamaan tuosta noin vain, jos se on osa omaa identiteettiä? Siis nyt puhun lempinimestä, joka on kulkenut ihmisen mukana monta vuotta, josta on oikeasti tullut osa ihmisen identiteettiä. Kyllähän lempinimiä voi tulla lisää ja kun alkaa olemaan useampia kaveriporukoita niin luultavasti, jokaisessa niissä ihmisellä on omat lempinimensä. Mutta missä piireissä sitten kannattaa käyttää, mitäkin lempinimeä. Kannattaako kaikille kavereille opettaa niitä kaikkia lempinimiä?

Taas saa kommata, jos tuntee aiheen läheiseksi itselleen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.