IRC-Galleria

Suunnitella menevänsä kihloihin??Maanantai 17.03.2008 18:15

Sain tämän aiheen idean Mortiannalta. Kiitos kovasti.
Eikö vanhan kansan mukaan kihlat ole sopimus tulevasta avioliitosta? Nykyään tuntuu, että se on itsessään tavallaan jo avioliitto, ettei naimisiin tartte mennä, tai sitten se on tuntuu olevan merkki siitä, että; "Hei, me ollaan tosissaan. Me mentiin kihloihin!"
Mitä kihlautuminen on nykypäivänä?
Olen itse miettinyt tätä. Jotkut kun menevät kolmen kuukauden päästä naimisiin kun ovat menneet kohloihin, toiset taas sopivat menevänsä kihloihin ja sanovat, katsotaan, josko silloin mentäis naimisiin, jotkut saattavat olla kihloissa montakymmentä vuotta ennen naimisiin menoa, jos edes kerkeävät siihen asti. Kun taas ennen sai odottaa tosiaan aika pian häitä jos nuoret menivät kihloihin, koska se oli lupaus pian tulevasta avioliitosta.
Joissakin tapauksissa kihlaus saatettiin sopia ennen lapsen syntymää ja joku 16 vuotias neitokainen naitetaan 47 vuotiaalle papalle. Kauheen kiva juttu!
Sitten taas tämä määre kun suunnitellaan, että mennään kihloihin, niin eikös sitten se ole tämän periaatteen mukaan, että suunnitellaan, että mennään naimisiin (tämä onMortiannan kommentti)?
No, eikös se ole. Miksi mennä kihloihin kun on nykyään jo avoliitot sun muut avoimet suhteet. Eikös sitä vaan vois mennä suoraan päätä naimisiin ja sanoa, sitten, että; "joo me päätettiin, että mennään naimisiin".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.