IRC-Galleria

nosoul

nosoul

Ohhoh, mullahan oli tällainenkin...

Martin Luther Kingin jalanjäljillä...Keskiviikko 03.12.2008 00:02

"I Have a Dream."
Näin sanoi Martin Luther King vuonna 1963 puheessaan ja niin sanoin minäkin tänä aamuna työmaapäälikölle, tämän saapasteltua työmaalle ihmettelemään maailman menoa kanssamme!
Vaikka "Maraa" keskustelun avauksessa lainasinkin, oli itselläni mielessä jokin aivan muu, kuin kansalaisoikeus ja muut yhteiskunnallisesti merkittävät asiat. Tai noh, kuinka sen nyt ottaa, mutta ainakaan kansalaisliikettä en katsonut vielä tarpeelliseksi perustaa.

Tämä alituinen ravaaminen täällä pohjanmaalla on ruvennut hieman käymään hermojeni päälle, vaikka ne muuten loistavassa kunnossa ovatkin, niin kuin tiedätte! Joten ajatuksissani, vai pitäisikö sanoa toiveissani, oli siis pitää pois jo useammalta vuodelta kertyneitä, pitämättömiä vuosilomiani, tuossa joulun tienoilla ja tuolla I Have a Dream-lauseella pohjustin siis tätä toivetta.
Koska uhkailulla ja väkivallalla tuntuu saavan parhaita tuloksia, asiasta riippumatta, lisäsin vielä työmaapäälikölle esittämäni lomatoiveen perään, ikäänkuin tehosteena, että "jos sitä hermolomaa ei myönnetä ja kansalaisoikeuksiani näin tunnusteta, niin voitte olla varmoja, että tästä tulee sellainen yhteiskunnallisestikkin merkittävä asia, kun täällä alkaa ihmisille käymään niin kuin Martin Luther Kingille kävi lopulta!"
Työkaverit nauroivat, mutta työmaapäälikön ilme ei värähtänytkään! Ilmeisesti hän ei ymmärtänyt huumoriani tai sitten historia ei ollut hänen vahvimpia alueitaan! Epäilen molempia!
Työmaapäälikön kivikasvoilta kuului ainoastaan monotonisen konemainen ääni, joka ilmoiti: "Täytyy tarkistaa vielä, mutta en näe estettä lomallenne."

Olisi se oikeasti upeaa pitää lomaa! Tulisipa vieläpä tarpeeseenkin!
Ei ainoastaan siksi, että kotona kerkeän viikonloppuisin vain kääntymään ja kaikkia velvollisuuksia ei tuossa ajassa lunnollisestikkaan kerkeä millään hoitamaan, vaan myös pyöräprojektieni takia. Nekään kun eivät hoida itse itseään!
Ystäväni kysyikin, ihmeteltyään kiireistä elämääni, että ajattelinko viettää joulun rakkaitteni parissa vai kuinka ajattelin saada pyörät valmiiksi ensi kevääksi? Viitaten tällä tietysti siihen, että viettäisin jouluni pyöriä rakennellen! (selitys siksi, että jos työmaapäälikkö tai joku muu, huumoria ymmärtämätön sattuisi tämän lukemaan.)


Loppuun kirjoittaisin normaalisti, että nyt jäädään jännityksellä odottamaan meneekö loma-anomus läpi vai pitääkö sitä käydä ostamassa se ase, mutta koska tiedän, että tätäkin merkintää voi joskus lukea joku huumorintajuton, elämäänsä vihaava ja kaikkea paheksuva kukkahattutäti (tm), joka soittaa todennäköisesti jo tästäkin poliisille, en niin voi kirjoittaa.
Tyydynkin siis olosuhteiden pakosta vain sanomaan, että nyt vaan käsi pois housuista ja sormet ristiin, jotta kaikki loksahtaisi kohdalleen ja minä voisin aloittaa lomani ensiviikon pikkujouluristeilystä!




PS.Jottei nyt jäisi kellekkään epäselvyyttä, ei edes niille kukkahattutädeille (tm), niin minä en ole menossa tappamaan ketään, vaikkei se loma-anomukseni palautuisikaan hyväksyttynä.
Se oli vain sitä kuuluisaa HUUMORIA! Huumoria jolla pystyin työmaalla keventämään tunnelmaa, elävöittämään loma-anomustani ja tätä kirjoittaessani, tätä tarinaa! Jos tästä huolimatta kannat huolta siitä, olenko oikeasti menossa ostamaan asetta, olet selvä kukkahattutäti (tm) ja siinä tapauksessa ehdotankin, että etsit käsiisi sanakirjan ja sieltä sanan HUUMORI!
Kiitos, anteeksi ja hei!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.