IRC-Galleria

raudantakoja

raudantakoja

lunta tulvillaan...

Ätsiuh...Maanantai 25.08.2008 12:31

Päivä valkenee kannaltani varsin utuisena. Nenä vuotaa ja kurkuun on mennyt jokin piikkiharjan tapainen. Päässä jomottaa niin kuin siinä aspiriinimainoksessa. Jumalauta: terveys ei sitten kestänyt kuin kaksi viikkoa arkea? Toisaalta olo olisi ihan virkeä - ainakin sen puolesta, että nukkuminen osoittautuu mahdottomaksi tässä olotilassa. Kai sitä on kotiin jäätävä, ei tässä kunnossa mitään oppisikaan - - -

***

Pekingin olympialaiset loppuivat eilen. Olo pääsi kieltämättä haikeaksi, kun olympiatuli heitti viimeiset säteensä satatuhatpäiseen yleisöönsä ja kun olympiahymni raikasi viimeisen kerran. Kiina onnistui kaikista ennakkoluuloista huolimatta järjestämään huikean hienot urheilujuhlat, jotka tulevat jäämään olympiadin kesäkisojen historiaan kaikkien aikojen hienoimpina. Ja paitsi että Kiina piti pintansa järjestäjä, se myös näytti, kuka urheilumaailmassa tällä hetkellä määrää. Jenkkien kiistaton tappio sai aikaan vahingoniloisia fiiliksiä.

***

Olin yksi niistä harvoista, jotka sattuivat olemaan vielä valveilla lauantaiyönä kello 02:30. Niinpä minulla oli elämäni tilaisuus harrastaa itäsaksalaista turismia TV:tä hyväksikäyttäen, kun Olympialaisten päätöslaji maratooni Pekingin upean kaupungin ympäri lähti käyntiin. Ja täytyy sanoa, että rakastuin kaupunkiin kuin lapsi colajuomaan. Kaikki se, mitä olen kaupungista netissä tai uutiskuvissa tätä ennen nähnyt, ei tuntunut enää miltään verrattuna tähän reaaliaikaisen kaupunkikierrokseen, joka johdatteli suomalaisen yökukkujan aina Taivaallisen rauhan aukiolta Kansallisstadionille asti. Kiinalainen arkkitehtuuri, suurkaupungin urbaani syke ja historialliset maamerkit liittyvät saumatta yhteen tässä kaupungissa, jonne on ainakin kerran elämässä päästävä!

***

Joku neropatti oli keksinyt mennä blogiini arvostelemaan erilaisuutta käsittelevää tekstiäni. Anonyyminä esiintyneen kirjoittajan mielestä tekstissä peräänkuuluttamani luonnollisuus on "vitun rumien ihmisten keksimä käsite, jolla he saavat kasvatettua huonontunutta itsetuntoa." Taitaa jollakulla toisella olla vielä tekemistä sen itsetunnon kanssa, jos sitä tarvitsee toisia haukkua korostaakseen omaa paremmuuttaan... Olisi oikeastaan helpompi leimata kyseinen viesti pelkäksi provoksi, ellen tietäisi, että moisia aivovammaisia ääliöitä on itse asiassa enemmän kuin uskoisikaan. Loppujen lopuksi taisin osua aikalailla asian ytimeen.

***

Niinpä niin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.