IRC-Galleria

raudantakoja

raudantakoja

lunta tulvillaan...

Ala porvariksiKeskiviikko 12.08.2009 02:37

Katu-uskottavaksi porvariksi ryhtyminen on helpompaa kuin useimmat meistä luulevat. Se ei välttämättä vaadi edes älykkyyttä - itse asiassa mitä vähemmän järkeä, sitä parempi. Kunhan on iso lompakko ja osaa vältellä ruumiillisia töitä.

Aluksi tietoisku:

"Suomalainen! Miksi et erottuisi tavallisesta kansasta? Tuplaa elintasosi, muuta arvostetulle asuinalueelle, hanki perheeseen kakkosauto kauppamatkoja varten, älä käytä julkisia liikennevälineitä, äläkä välitä enää erikoistarjouksista. Satsaa laatuun sekä purjeveneessäsi että oman uima-altaasi veden laadussa. Vastusta yksinäisten miesten asuntoloita: sinun on elettävä vertaistesi joukossa. Suomalainen: ala porvariksi!" (http://www.youtube.com/watch?v=ubhITHovxSE)

1. Ensin ihastutaan Kokoomuksen Bob Helsingiltä tilattuun imagoon ja vetäydytään täysillä mukaan "muodikkaaseen" ja "trendikkääseen" "arvopuolueeseen". Tarkastetaan että isi on rikas, otetaan sininen lempiväriksi ja laitetaan se oma pieni maailma pyörimään oman navan ympärillä ja opetellaan olemaan vähät välittämättä muista. Näin päästään hyvin alkuun.

2. Seuraavaksi alkaa aivopesuvaihe eli tutustuminen itse oppisisältöön. Kirjastosta löytyy kaikenlaista kivaa aina Adam Smithistä Ron Pauliin. Niitä ei tarvitse lukea, kunhan omaksuu erinäisiä hokemia, kuten "talouden vapaus on kaikkien etu", "... koska markkinavoimat", "Neuvostoliitto ei toiminut" ja "köyhyys on laiskuutta". Aimo annos sovinismia ja NATO-fanaattisuutta ovat pelkkiä hyveitä. Tärkeintä on muistaa, että "minusta tulee isona rikas".

3. Sitten alkaa egon ja imagon kohotus: aletaan pukeutumaan rehentelevästi pukuun niissäkin tilaisuuksissa, jossa se on ainoastaan hölmöä ja käyttää ainoastaan kiiltonahkakenkiä. Sinisestä kauluspaidasta porvarin tunnistaa. Kotiin tilataan Kauppalehti (jota ei lueta) ja aletaan opetella kansantajun ulottumattomissa olevia sivistyssanoja, joilla pelaamalla saa helposti itsensä kuulostamaan viisaalta (tai idiootilta) vaikka asiasisältö olisi täysin olematon.

4. Seuraavaksi aletaan vaalia porvarillista kulttuuria: kaiken tulee olla amerikkalaista! Porvari kuuntelee listaykkösiä, jenkkipoppia ja muuta muodikasta, katsoo Ramboa, Chuck Norrissia ja muita imperialistisia reaganilaisklassikoita. Nykyaikainen porvari omaksuu lisäksi James Bondin uudeksi idolikseen, kunhan muistaa jättää vasemmistolaisen Quantum of Solacen pois laskuista. Mikään taide, joka vaatii ajattelemaan, ei käy.

5. Sitten on vuorossa liittyminen kokoomusnuoriin, tuohon Suomen ylimielisimpään nuorisojärjestöön. Alkaa hengailu (tai netissäkirjoittelu) omien yhtä itsekkäiden kavereiden kanssa, joskin lämpimiä suhteita tulee välttää - eihän se sovi kunnon porvarille. Tässä vaiheessa mukaan tulee myös antivasemmistolaisuus - mitä sairaampi, sitä parempi. Jälki-neuvostolaisesta traumasta kärsivä neukkuhuumori on syytä omaksua tässä vaiheessa, joskaan itse maasta ei tarvitse tietää mitään.

6. Lopuksi siirrytään irc-galleriaan ja muihin keskustelufoorumeihin haastamaan riitaa vasemmistolaisnuorison kanssa.

Ja volá! Siinä sinulle on ihka aito hemmoteltu kermaperseporvari! Onneksi olkoon ja pidä hauskaa!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.