IRC-Galleria

sonrisapequena

sonrisapequena

Kylläpä on erikeljua olla tuottamaton yksikkö!

Selaa blogimerkintöjä

Missä on taiteentekijöiden arvostus?Sunnuntai 19.09.2010 16:05

- HALUTAANKO SALON KULTTUURIYHDISTYKSILTÄ VIEDÄ TOIMINTAEDELLYTYKSET?

Pro Rantakivet ry:n tilatyöryhmä teki jo huhtikuussa 2009 kaupunginhallitukselle kuntalaisaloitteen kulttuuriyhdistysten toimintaedellytysten turvaamiseksi.Lokakuussa 2009 kaupunginhallitus päätti, että kulttuuri- ja kirjastolautakunnan vuoden 2010 talousarvioon varataan kustannukset Salon Taiteilijaseura ry:n sekä Salon VPK:n Soittokunta Piazza Brassin vuokriin. Samalla kaupunginhallituksen päätöksessä edellytettiin, että kaupunginhallitukselle on laadittava selvitys yhdistyksille osoitettavista tiloista kesäkuun 2010 loppuun mennessä, jonka jälkeen ratkaistaan avustusten myöntäminen jatkossa. Selvityksen tulee sisältää ehdotus tiloista, niiden luovutusperiaatteista sekä yhdistyksistä, joille tilat annetaan.

15.9.2010 pidetyssä kulttuurilautakunnan kokouksessa tehtiin päätös, jossa päätettiin lopetettaa Piazza Brassin ja Salon Taitelijaseuran tilatuet ja samalla poistaa niille varattu määräraha vuoden 2011 kulttuuriasian yksikön budjetista.

Selvitystä kaupunginhallitukselle ei ole tehty eikä keskustelua yhdistysten kanssa ole käyty. Kesän aikana kulttuuriyhdistysten edustajat ovat useaan otteeseen kyselleet selvityksen sisältöä ja etenemistä virkamiehiltä, mutta he ovat jääneet vaille vastausta.

Pro Rantakivet yhdistys/ tilatyöryhmä sekä yhdistyksemme jäsenyhdistykset ovat tyrmistyneet tehdystä päätöksestä, joka on täysin ristiriidassa kaupuginhallituksen aiemman päätöksen kanssa. Samalla se tarkoittaa, että Salossa toimiville kulttuuriyhdistyksille on jatkossa jaossa entistä pienempi yhdistysavustusten potti, jolloin päätös vaikuttaa kaikkien salolaisten kulttuuriyhdistysten toimintaedellytyksiin.

Kulttuurilautakunnan päätös asettaa tilatukia saaneet yhdistykset ajolähtöasemaan, kun vuotta on jäljellä enää muutama kuukausi ja tilojen löytämisellä on kiire. Pro Rantakivet ry:n tilatyöryhmä on ollut ajoissa liikkeellä, jotta yhdistysten toiminta voitaisin turvata. Tällä hetkellä on täysin epäselvää, miten uudet tilat rahoitetaan, koska niille tarkoitettu osuus poistettiin kulttuuripalvelujen määrärahoista.

Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011 aattona on häpeällistä, että Salossa paikallisen taiteen- ja kulttuurin arvostus elää mustaa keskiaikaa.

” Yhtenä yönä pallosalama halkaisee mustan. Katu kadulta kovemmassa kaupungissa kannan valoa askeleen kerrallaan. Sillä tavoin ei tässä maailmassa eletä, jos eletään ei siitä puhuta. ”Johanna Venho


Paikallisen kulttuurin puolesta!



Kutsumme kulttuuriväen maanantaina 20.9. klo 16.00 vanhan kaupungintalon etee.Koko kulttuurin kenttä on nyt vaarassa kun tukia aletaan leikata...

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.