IRC-Galleria

Leijonamaajoukkueen puolustajalla Petteri Nummelinilla on menossa juhlakausi. Viime kesänä hän palasi kahden NHL-kauden jälkeen takaisin tuttuun Luganoon ja paukutti siellä elämänsä piste-ennätyksen: Sveitsin liigan 41 ottelussa syntyi 62 tehopistettä.

Luganon pudottua mitalipeleistä Nummelin liittyi heti Leijonien MM-leiritykseen ja oli mukana maaotteluissa niin Unkaria kuin Sveitsiäkin vastaan ja tietysti viime viikonloppuna Tshekin EHT-turnauksessa.

Nummelin osallistuu jo 14:nnen kerran MM-turnaukseen. Samaan ovat yltäneet vain Tshekkoslovakian hyökkääjälegenda Jiri Holik ja Ruotsin Sven Tumba.

Esikuva

Mutta Petteri Nummelin ei itse tee numeroa ennätyksistään. MM-kisat ovat hänelle selvästi kevään huipputapahtuma. Pääsee tapaamaan vanhoja tuttuja Leijona-kavereita kuten Sami Kapasta, ja pelaamaan MM-turnauksessa mitaleista.

- Olen iloinen, kun pääsen pelaamaan maajoukkueessa, Unkarin ja Sveitsin reissut maajoukkueen mukana omasta tahdostaan tehnyt veteraani sanoo.

Nykyään Nummelin on MM-joukkueessa esikuva nuorille pelaajille, mutta hän muistaa hyvin senkin ajan, kun hän itse joutui parikymppisenä hakemaan jääaikaa Lahdesta. Se kausi päättyi kahdella tavalla riemullisesti. Reipas Lahti säilytti karsinnoissa liigapaikkansa, ja kun Petulle oli Tepsissäkin tullut muutama ottelu, niin hän saattoi hyvillä mielin osallistua myös TPS:n kultajuhliin.

- Nuorille pelaajille voi tehdä hyvää käydä muualla vähän kasvamassa, Petu sanoo oman kokemuksensa turvin.

Hänelle itselleen kasvu oli hyvin konkreettista, sillä seuraavalla kaudella hänet valittiin jo SM-liigan parhaaksi puolustajaksi. Tunnustuksia on tullut myöhemminkin. Arvokkain lienee valinta MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi vuonna 2000.
Kuin kotona

Nummelinille Sveitsin MM-turnaus on melkein kuin kotikisoissa pelaisi. Hänelle on kertynyt jo yhdeksän kautta maan pääsarjassa. Niistä kolme ensimmäistä meni Davosissa. Sen jälkeen Nummelin on edustanut Luganoa kahteen otteseen ja yhteensä kuusi kautta.

Kaksi kertaa Leijonien luottopuolustaja on yrittänyt löytää pelillistä kotiaan myös NHL-seuroista, mutta kausi Columbus Blue Jacketsissa ja kahden vuoden jakso Minnesota Wildissa osoittivat, että taitokiekon mestari viihtyy paremmin Euroopassa.
NHL:n tyyli rassasi

- NHL:n pelitapa on pelaajan kannalta raastava. Voi olla, että tuntia ennen ottelua saat tiedon, että pelaat illan ottelussa. Tai sitten vartti ennen pelin alkua sanotaan, että et pelaakaan. Sellainen ei sovi minulle. Sellainen tuo vaan apeutta, Nummelin sanoo.

- Eurooppalaiset pelaajat tarvitsevat sellaisen ilmapiirin, jossa vakuutetaan, että nyt sinua tarvitaan. Sellainen motivoi, Nummelin jatkaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.