IRC-Galleria

IT'S WEDNESDAY NIGHT IN HELSINKI AND THE PRIEST IS BACK!

Mahtavaa, upeaa, fantastista, erinomaista, loistavaa. Tässä muutamia sanoja mitä keikan aikana ja sen jälkeen on keikan hyvyydestä kysyttäessä suusta päässyt.

Heavy metalin kuninkaat, kuten heitä ansaitusti kutsutaan, aloittivat "Nostradamus" -kiertueensa Suomesta.

Rob Halford - laulu
Scott Travis - rummut
Ian Hill - basso
Glenn Tipton - kitara
K.K. Downing - kitara

Äijät olivat tulessa lukuunottamatta pieniä kämmejä.. Tämä täytyy antaa anteeksi, koska kiertueen ensimmäisellä keikalla kaikkea voi tapahtua. Kitarat kuulostivat erittäin hyvältä ja säröt murisivat melko maukkaasti. Rummut paukkuivat tarpeeksi selkeästi. Basso olisi saanut kuulua hieman selkeämminkin ja kuuluvammin, mutta enpä valita kuitenkaan. "Metallikuninkaan" Rob Halfordin parhaat päivät eivät sentään kaikki ole vielä takana päin, vaikka on joutunutkin iän mukana karsimaan suuimman osan korkeista vokaaleistaan. Halford yritti sisukkaasti laulattaa yleisöä ja nostaa tunnelmaa muutaman biisin välissä ja encore-biisien aikana. Yleisö olikin komeasti mukana. Myös Suomen lipun oli sattunut Halford ottamaan mukaan lavalle keikan loppupuolella, joka aiheutti tunnetusti valtavan aplodivyöryn.

BIISIT:
1. Dawn Of Creation (uusi!)
2. Prophecy (uusi!)
3. Metal Gods
4. Eat Me Alive
5. Between The Hammer & The Anvil
6. Devil's Child
7. Breaking The Law
8. Hell Patrol
9. Death (uusi!)
10. Dissident Aggressor
11. Angel
12. The Hellion / Electric Eye
13. Rock Hard Ride Free
14. Sinner
15. Painkiller
16. Hell Bent For Leather
17. The Green Manalishi (With The Two-Pronged Crown)
18. You've Got Another Thing Comin'

Settilistaa en ennen keikkaa tiennyt, syystä lienee, että tämä Helsingin keikka oli Priestin "Nostradamus" -kiertueen ensimmäinen. Yllätyin erittäin positiivisesti biisivalintojen suhteen. Harvemmin soitettuja kappaleita oli hyvin mukana ja mm. "Painkiller" -albumin (1990) biisit "Between The Hammer And The Anvil" ja "Hell Patrol" (jälkimmäinen ensimmäistä kertaa livenä!!!) ja "Defenders of the Faith" -albumin (1984) biisit "Eat Me Alive" ja "Rock Hard Ride Free" ja tietenkään unohtamatta "Sin After Sin" -albumilta löytyvät biisit "Sinner" ja "Dissident Aggressor" olivat todellista herkkua lähinnä monelle oikein Priest-fanille. Uudet biisit kuulostivat ihan kovalta ja mielenkiintoiselta tavaralta. Tämän keikan perusteella tulevan levyn hankinta on nyt varmasti tiedossa. Hittibiisejä on tietenkin aina pakko olla ja niistä mukaan pääsivät mm. legendaariset kappaleet "Breaking The Law" (albumilta British Steel, 1980) ja "You've Got Another Thing Comin´" (Screaming for Vengeance, 1982). Settilistaa oli siis muutettu todenteolla verrattuna Priestin edelliseen "Angel of Retribution" -kiertueeseen, jolloin bändi vieraili myös Suomessa.

Lavarekvisiitta ja valoshow oli todella mielenkiintoinen ja hieno "Nostradamus" -teemoineen. Ja millainenpa olisi Judas Priestin keikka ilman moottoripyörää... HELL BENT, HELL BENT FOR LEATHER!!!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.