IRC-Galleria

6. Taide & MinäTorstai 28.11.2013 16:53

Koko elämäni olen ollut kiinnostunut taiteesta. Mummoni on aktiivinen taiteen harrastaja ja ravaa taidenäyttelyissä lähes päivittäin. Hän on ottanut minut mukaansa siitä lähtien kun opin kävelemään. Olen kolunut Ateneumin joka nurkan ja käynyt Kiasmassa selvittelemässä päätäni teinimyrkyvuosina. Kävimme joskus mummoni kanssa Ateneumin ystävien järjestämällä matkalla Pietarissa. Tarkoituksena oli tutkia Pietarin museoita ja muuta kulttuurielämää. En unohda sitä matkaa milloinkaan.

hermitage_st_petersburg_541293.jpg (http://www.worldalldetails.com/Gallery/Russia/104-Hermitage_of_St_Petersburg/page-2.html)

Venäläinen arkkitehtuuri ja tyyris silmä tekivät vaikutuksen pieneen ihmiseen.
Myöhemmin, kuten jo ehdin paljastaa, olen rakastunut nykytaiteeseen.

aino.jpg (Sirpa Alalääkkölä - Aino-triptyykki)

Olen siis tarkastellut taidetta jo pidempään ja ihastellut luomuksia eri maissa sekä eri muodoissa. Nykytaide on kuitenkin vakuuttanut minut ensinäkemältä, silloin ymmärsin ettei taiteen tarvitse olla aina kaunista. Taiteen kuuluu herättää keskustelua ja synnyttää erilaisia mielipiteitä. Parasta on kantaaottava, inhoreaktioita herättävä tai muuten vain puhutteleva taide.
Tauluissa olen itse teoksen lisäksi keskittynyt raamejen tutkiskeluun. Raamit tekevät työstä puolet.

murros_13200.jpg
(Elin Danielson-Gambogi - Lapsimuotokuva/Into Linturi - Keväinen suojasää.)

Leikkisyys, kokeilunhalu, sekalaiset materiaalit sekä tulkinnanvaraisuus kielivät oman työni tyylisuunnasta: koen sen edustavan postmodernia taidetta.

bbbb+Harha-aisti.jpg
(http://tastorfordoc-transformoitsija.blogspot.fi/2010/07/blog-post.html)

Viimeaikoina olen innostunut yhä enemmän tutkimaan erilaisia tyylisuuntia sekä työskentelytapoja. Olen ihastunut katutaiteilija Banksyyn. Puhutteleva taide: toimii.

Banksy-art-wallpaper-2.jpg
(http://www.xouva.com/blog/wallpaper-banksy-3/)

Ajattelin kertovani vain siitä kuinka koen olevani enemmänkin taiteen tarkastelija kuin synnyttäjä, mutta tajusin että vaikka en olekaan kotona tauluja maalaillut enkä patsaita veistellyt, niin olen aktiivisesti parin vuoden ajan värjännyt hiuksiani usein. Usein. Vaihtuvasta hiustyylistä on rakentunut iso osa identiteettiäni ja se on jokapäiväinen askarteluprojektini. Rakastan sitä. Kokeilen erilaisia värejä, sävyjä, yhdistelmiä sekä sekoituksia.











Taiteilija itse

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.