IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Harrastukset
Perustettu
23.9.2005
Tilastot
Käyntejä: 6 205 (1.7.2008 alkaen)
Koko
263 jäsentä
Tyttöjä: 81 (31 %)
Poikia: 182 (69 %)
Keski-ikä
35,6 vuotta
Otos: 168 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,0 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,9 vuotta

Jäsenet (263)

TokemiesPikcuMargal_78[[[henkka]]]tapi-LegusYasMiniGestaapuistokemisti_abnormalhumanSunderSeeleCbuBiiverarto_relanderhermokuolioagiZZ
« Uudemmat - Vanhemmat »
Luento: Väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisy Suomessa, 2.12.2015 Ari Evwaraye

Tuossa oli just luento väkivaltaisen extremismin ehkäisystä ja aattelin et siin on paljon kiinnostavii juttui:

-Suurin osa äärioikeiston väkivaltaisesta extremismistä spontaaneja väkivallan tekoja. Vain 1/3 teossa rasistinen motiivi. Lasketaan mukaan silti, jos väkivallan tekijä edustaa teon aikana selvästi liikettä. Esimerkiksi jos liivijengiläinen hakkaa jonkun baarissa, niin hän luo jengille hyödyllistä vaarallista mainetta.

-Yhteiskunnan polarisoituminen luo pohjaa väkivaltaiselle extremismille. Salaliittoteoreetikoiden määrä on kasvanut. Ihmiset ankkuroituvat omaan maailmankuvaansa ja päätyvät väkivallan tekoihin kun kokevat, että tilanne on mennyt niin pahaksi, että on pakko toimia.

-Suurimman terrorismin uhan muodostaa ääriuskonnollinen liikehdintä. Ei haluta puhua enää jihadismista, koska ei haluta legitimoida henkilön käsitystä itsestään jumalan soturina. Suomessa ongelmana uhka muodostuu lähinnä yksittäisistä toimijoista. Merkittävä kysymys uskonnollisen extremismin ehkäisyssä on se, miten hyvin pakolaiset integroituvat, etteivät jää alttiiksi väkivaltaiselle viestinnälle/propagandalle.

-Suomesta löytyy kymmeniä tuhansia koulusurmaajan profiiliin sopivia henkilöitä, mutta vain harva päätyy väkivallan tekoihin. Moniongelmaisuus ei olekkaan riittävä extremismin selittäjä.

-Kriminologisen tutkimuksen mukaan kiinni jäämisen todennäköisyydellä ja rangaistusten kovuudella ei juuri ole vaikutusta rikollisuuden ehkäisyssä.

-Erään salaliittoteorian mukaan ISIS olisi lähettänyt runsaasti soluttautujia pakolaisten mukana. Vaikka voi osittain olla totta, niin ISIS käy laajamittaista maasotaa, joten sillä ei ole resursseja lähettää sadoittain joukkoja muualle.

-Suurin tekijä extremismin ehkäisyssä on yhteiskunnalliset olot kuten hyvinvoinnin jakautuminen. Toki myös poliisin toimintavalmiudet ovat viime kädessä tärkeä asia. Näiden väliin jäävä alue on kuitenkin saanut kaikkein vähäisintä huomiota. Siihen riskialueilla toimiva ennaltaehkäisy, jonka ideana on puuttua tilanteisiin, jossa henkilö on lipumassa väkivaltaiseen extremismiin.

-Extremismin ehkäisyssä ei pyritä muokkaamaan yksilön ajattelua. Havainnot ovat osoittaneet, että henkilön maailmankuva voi olla hyvinkin radikaali, mutta hän ei silti päädy väkivallan tekoihin. Tavoitteena onkin ehkäistä väkivaltaan siirtyminen tai palauttaa henkilö väkivallattoman alueelle. Ei siis pyritä deradikalisointiin vaan disengagementtiin. Radikaalien ajatusten ilmaisu voi jopa vähentää väkivaltaista extremismiä. Äärioikeistolainen extremismi on vähentynyt siellä missä populistiset maahanmuuttovastaiset puolueet ovat vahvistuneet.

-Jihadisti-terroristin tiedot uskonnosta voivat olla varsin heikot, vaikka hän perustelisi tekojaan uskolla.

-Äärivasemmistolainen extremismi sijoittuu pääasiassa mielenosoituksiin, joissa pyritään provosoimaan poliisi väkivaltaiseen konfliktiin. Pyritään ikään kuin luomaan tarinaa siitä, miten poliisi hyökkää laillista mielenosoitusta vastaan.

-Suomessa uusi äärioikeisto tai islamofobinen extremismi ei ole juuri kasvanut. Sen sijaan vanha äärioikeisto (uus/vanha natsismi) on vahvistunut. Väkivaltainen antifasismi on hieman lisääntynyt. Väkivaltainen oikeisto ja vasemmisto provosoikin toisiaan.

-Oikean tiedon esille tuonti on tärkeää, sillä tietotyhjiö täyttyy kyllä jollain. Tiedon pimittäminen koetaan nykyään lähinnä epäilyttävänä.

-Vihapuheen määrä vaikuttaa kyllä turvallisuuden tunteeseen, mutta sillä ei ole havaittu radikalisoitumista lisäävää vaikutusta.

-On hyvä pyrkiä käymään kynällä asioihin käsiksi.
Maahanmuutto-kysymys ja siihen liittyvät erilaiset ongelmat ovat varsin moniulotteinen kyhäelmä. Se on sikermä erilaisia asioita jotka kaikki vaikuttavat kokonaisuuteen, mutta on vaikea sanoa tarkasti kuinka paljon mikäkin asia vaikuttaa. Jokin sosiologinen tutkimus voisi varmaan antaa tarkempaa kuvaa eri tekijöiden merkittävyydestä, mutta tyydytään nyt antamaan vaan yleiskatsaus tilanteesta.

TALOUS Aloitetaan vaikka Euroopan taloustilanteesta eli jo kymmenisen vuotta jatkuneella taantumalla on ollut osuutensa asiaan. Jos rahaa olis yllin kyllin ja töitä riittäis niin ois vähemmän valitettavaa. Sillon ihmisillä ois tekemistä ja valosa tulevaisuus. Silloin on helpompi jakaa muillekkin.

POLITIIKKA JA MIELIKUVAT Toinen juttu onki sitten politiikka eli kuinka poliittinen johto on pitkään maalaillut kuvaa siitä miten surkea tilanne suomella on ja miten ei ole varaa mihinkään. Ollaan Kreikan tiellä jos ei leikata ja sitähän leikataan nimenomaan tavallisen ihmisen ja vähäosaisen elämästä joihin taantuma muutenkin pahiten iskee. Jos meininki ois sellasta että pistetään veronkiertäjät kuriin ja rahat otetaan rikkailta niin sais pakolaiskeskustelu ihan toisenlaisen fiiliksen. Varsinkin kun ois myönteinen kuva tulevaisuudesta ja elämästä.

KULTTUURI JA TERRORISMI Sit onki maahanmuuttajien tuomat ongelmat, kuten kasvanut rikosalttius ja kulttuuriset konfliktit. Islamilainen maailma on tällä hetkellä erittäin levoton minkä vuoksi monet pakolaiset ovat peräisin näistä maista. Tämän vuoksi islam on tulenarka aihe joka lisää terrorismin uhkaa. Muslimi maailma aiheuttaa tällä hetkellä paljon pahaa maailmassa, joten tietenkin muslimit saavat siitä pahaa leimaa. Tietty Suomi on edelleen sen verran syrjäinen takapajula että tää on varmaan viimesiä maita jonne terrorismi yltää.

LIIOTTELU JA KUPLAUTUMINEN Neljänneks vois puhua vaikka siitä, kuinka nää pelottavat ja suututtavat asiat kasvaa liiotelluiks. Medialla on tietty osuutensa sillä sen on aina tarkoitus myydä ja liiotellut ja pelottavat jutut myy. Ihminen päätyy helposti siihen, et se vastaanottaa pääasiassa vaan sitä tietoa, joka tukee aiempia uskomuksia. Silloin päätyy helposti yhdennäkökulman vangiks ja niin sanotusti kuplautuu. Kuplassa sit samanmielisten kanssa on helppo lietsoa pelkoa ja vihaa. Varsinkin kun nyt vaan yhdenlaisia juttuja jaetaan ja vain yhdenlainen näkemys hyväksytään, on helppo syntyä liioteltua vihaa ja pelkoa.

ULOSSULKEMINEN JA ERISTÄMINEN Mut tähän pitää jatkeeks tuoda myös viides asia sillä kuplautumiseen on muutkin syyt. Nimittäin alusta asti kun kysymykset maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista on noussu esiin, niin ne on suoralta kädeltä leimattu rasismiksi, ihmiset on vaimennettu ja asiat lakastu maton alle. Kun valtavirrassa on toimittu näin, niin ei ihme et asiat vaan kytee ja kasvaa. Huolestuneilla ei oo muuta paikka puhua huolistaan kuin saman mielisten kanssa. Sit kun asiat/ongelmat eivät katoa mihinkään vaan ne sen sijaan paisuu, niin tää joukko vaan kasvaa ja kasvaa. Lopulta se tulvii yli jo valtavirtaankin eikä kaikkia enää kyetä vaimentamaan. Tää leimaava porukka tosin ei vieläkään osaa ottaa onkeensa vaan jatkaa samaa menoa ja yrittää tukahduttaa liekit vanhalla kunnon vaimentamisella. Heillä on jo myös oma kiva kuplansa jonne väärämielisillä ei ole asiaa. He ovat kokoajan olleet sillä valtavirran puolella joten he eivät edes enää tunnista omaa asemaansa, vaikka yhä useampi on heidän kanssaan eri linjoilla. Nämä ryhmät sitten kivasti puhuvat toistensa ohi ja ruokkivat toistensa vihaa.
http://bambuser.com/v/4187015

Okei kuuntelin juuri puheenvuoron suoran toiminnan puolesta. Poimin samalla asiota luennosta joita haluan kommentoida.

1. Suoran toiminnan käyttäjät haluavat toimia irti (talouden/valtion) realiteeteistä. Vastaus: Tämä kuulostaa lähinnä sellaiselta "dream big" ajatukselta. Unelmointi onkin hyvästä, mutta kun ruvetaan oikeasti muuttamaan asioita niin realiteetit pitää ottaa huomioon. Resurssit eivät tule tyhjästä. Vaikka haluttaisiin siirtyä tuottamaan kaikki resurssit omilla pelloilla ja tuulivoimalla niin pitää ottaa huomioon ne realiteetit ja vaatimukset mitä se vaatii. Kannattaa tutustua Robert Mugabeen joka hänkin halusi toimia ilman realiteettejä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Robert_Mugabe

2. Kritoidaan sitä että asioita ei uskalleta sanoa ääneen. Tämä on kyllä totta ja ikävää. Valtiollisella tasolla pitäisi olla sananvapaus. Toisaalta pitääkö myös esim kansanryhmää vastaan kiihottaminen sallia vai pitääkö kaikesta voida puhua? Toisaalta taas sosiaaliseen kohteliaisuuteen kuuluu ylipäätään tietyt säännöt, ettei kaikesta puhuta kavereille. Saako myös sanoa että tuomitsee suoran väkivaltaisen toiminnan?

3. Toimivassa yhteiskunnassa poliiseja ei näkyisi kaduilla. Tästä herää kysymys että onko siis valtio vastuussa kaikesta rikollisuudesta tai onko kaikki rikollisuus valtion vastaista? Esimerkiksi kun joku hullu käy tuolla kadulla sun kimppuun niin täytyykö meidän syyttää valtiovaltaa? Ja häviäisikö väkivalta jos valtiovaltaa ei olisi?

4. Väkivallaton kansalaistottelemattomuus on jees. Minustakin se on jees. Piti saada tällänen positiivinenkin pointti tänne :)

5. Maailma on kriisissä. Maailma on aina kriisissä. Realistisesti sanottuna ihminen on sen tyylinen olento että se toisaalta sopeutuu vallitsevaan järjestykseen ja toisaalta haluaa aina kehitystä. Toisaalta ihmiset käyvät aina kamppailua aatteista ja määrittelyistä ja sosiaalisista käytännöistä. Maailman kriisiä ei siis voida parantaa millään. Tämä on hyvä muistaa. Ehkä meidän katastrofimedia on ilmentymä siitä ihmisluonnosta ja toisaalta se myös edesauttaa sitä käsitystä, että maailmassa on aina kaikki perseestä.

6. Kun päästään sisään eduskuntaan ainoana radikaalina niin tehtävänä on olla vaan hiljaa. No sehän se demokratian idea onkin että jos olet radikaali, niin sinun mielipiteidesi mukaan ei yhteiskuntaa rakenneta, vaan sen enemmistön mielipiteiden mukaan. Radikaalihan sanana tarkoittaa juuri marginaalisuutta, koska radikaalia ei voi olla ilman sitä tavallista.

7. Asioita pitää kattoa niinkun aikuiset kattoo niin ne radikaalit ajatukset laimenee. Noniin tää on oikeestaa samaa mitä puhuttiin kohdassa yksi. Eli vaikka kuinka ois hienoja ajatuksia: kommunismia, kolmatta valtakuntaa tai islamistista maailmaa niin sun pitää ottaa realiteetit huomioon eikä vaan pakottaa muita sun haluihin.

8. Maailma on mätääntynyt rakkula joka pitää puhkaista. Tämä liittyy taas tohon kohtaan viisi. Eli periaatteessa tää vaan on vielä jyrkemmin sanottu. Toisinsanoen tämä tarkoittaa sitä, että jos omasta mielestä maailmassa on asiat pielessä, niin väkivalta on silloin oikeutettua. Tällä ajattelulla yleensä väkivalta juuri oikeutetaankin. Ihan sama mikä aate, natsismi, kommunismi tai islam niin kaikki on oikeuttaneet väkivaltansa samalla argumentilla, että maailma on mätäpaise joka pitää puhkaista.

9. Inhimilliset valtasuhteet eivät katoa. Tämä tuli vasta vapaissa kommenteissa, mutta minusta tämä oli hyvä uusi pointti. Vaikka valtiolliset valtasuhteet purettaisiin, niin sosiaalisia valtasuhteita inhimillisestä toiminnasta ei voi purkaa.
Hyvät ihmiset,
me jokainen tiedämme sen, että Suomessa tosiaan on nykyisin sangen paljon ulkomaalaista väkeä mustanaan. Meille osalle se on vain liikaa, mutta miksi niin?

Aluksikin, monet valittavat siitä, että maahanmuuttajat vievät työpaikkamme. Milloin sinä suunnittelit viimeksi perustavasi pizzerian? Tiedätkö, jos SINUT otettaisiin töihin johonkin pizzaravintolaan, sen suosio lopahtaisi alkuunsa. Asiakas tulisi sisään ja ihmettelisi "miks vitussa nää pizzat maksaa 40 euroa?" ja saisi vastauksen "no kun tolle yhdelle pitää maksaa palkkaa."

Rikollisuus on ollut myös yksi syy, miksei ulkomaalaisia kuuluisi huolia Suomeen. Huomauttaisin, että myös ulkomaalaiset kokevat sitä ihan samalla lailla: eräänkin romaninaisen käsilaukku varastettiin, ja mukana olivat hänen kaikki 17 lompakkoaan ja 5 kännykkäänsä. Työssä käyvää, rehellistä mustalaista voisi ehkä hyvinkin kutsua romaanihenkilöksi. Täytyy kuitenkin osata nähdä asia myös kyseisten ihmisten omasta näkökulmasta: miltä sinusta tuntuisi, jos elämäsi alku ja loppu olisivat molemmat vahinkolaukauksia?

Toisaalta ehkä tässä on kyse myös siitä, ettemme vain osaa toimia oikein ulkomaalaisten tehdessä rikoksia. Jos näemme tummien miesten aikovan joukkoraiskata nuoren naisen, mitä voi tehdä? Heittää koripallon sekaan?

Minä ainakin uskon, että myös etniset ryhmät tulevat toimeen joskus toistensa kanssa niiden välillä vallitsevista erimielisyyksistä huolimatta. Varmasti joku päivä venäläinen, romani ja somali mahtuvat samaan poliisiautoon.

Jotkut ovat olleet huolissaan, tuovatko maahanmuuttajat Suomeen uskontojaan. Voi hyvinkin olla, että pian minareetin pylväiden päissä ukot huutavat aamukutsua, mutta toisaalta, emme herää enää kukonlaulun vaan imaamin hoilotuksen aikaan. Tästä voi tulla maataloudellemme merkittäviä säästöjä. Sharia-lakia taitavasti soveltavamalla saadaan homot hirteen ja naiset sopivasti nyrkin ja hellan väliin, kuten kuuluukin.

Suosittelisin myös muistamaan, että maahanmuuttajissa on piileviä urheilukykyjä, joiden avulla voimme menestyä tulevaisuuden urheilukilpailuissa! Esimerkiksi maahanmuuttajille kehitetyssä triathlonissa, jossa kävellään uimahallille ja tullaan pyörällä takaisin, on pärjätty hyvin kansainväliselläkin tasolla.

Tietenkin on olemassa kulttuurieroja. Okei, ehkä ajatus tummaihoisesta miehestä laulamassa myöhäisillan karaokessa "Olen suomalainen" tuntuu hieman kornilta, mutta miten olisi vaikka "Ma joka paiva toita teen"?

Voisi olla hyvä, että jokainen kokeilisi tutustua edes yhteen romaniin ja tulla ystäviksi sen kanssa. Näe hyvät puolet: ainakaan frendisi ei piinaisi sinua tylsillä jutuilla työkavereistaan. Ja hei, jokainen haluaa tuntea henkilön, joka ajaa kalliilla autolla, asuu hienossa asunnossa eikä tarvitse tehdä edes mitään töitä sen eteen! Voit saada niiltä myös tyylivinkkejä, sillä monet niistä tuntevat muotia - täytyyhän sitä tietää, missä taskut milloinkin ovat!

Uskon, että saamme ulkomaalaiset sopeutumaan maahamme, kunhan tarjoamme asenteillamme ja sopivilla tu'illa heille hyvät mahdollisuudet siihen. Antamalla heille ainakin suukapulan, vitosen kaljaan ja porttikiellon laadukkaimpiin ravintoloihin voimme taata jokaiselle, niin syntyperäiselle suomalaiselle kuin maahanmuuttajallekin, tasa-arvoisen ja hyvän elämän hyvinvointivaltiossamme.


// Vitseistä osa on itseni keksimiä (siis kuten arvaatkin, ne huonoimmat), netistä etsittyjä, kavereilta kuultuja sekä pizzeriasta mainitut jutut jäivät mieleen aikoinaan MTV3n Kymmenen uutisten loppukevennyksessä olleen irakilaiskoomikon esityksestä (sry dude, päätin pölliä ne tähän :D)
// Teksti on tarkoitettu enemmänkin nauramaan ennakkoluuloisuuden ja stereotypioiden naurettavuudelle, eikä esittämään niitä faktoina.

ninamu[Ei aihetta]Luonut: ninamuKeskiviikko 23.09.2009 19:14

Ihmiset on vitun turhia. Toki on muutamia valioyksilöitä, mutta ihan liikaa sellasia joitten olemassaolemattomuus ei haittais mua millään tavalla.

Tappakaa itsenne, kiitos.
« Uudemmat - Vanhemmat »