IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Minä ja muut
Perustettu
26.10.2006
Tilastot
Käyntejä: 2 488 (1.7.2008 alkaen)
Koko
39 jäsentä
Tyttöjä: 38 (98 %)
Poikia: 1 (2 %)
Keski-ikä
35,1 vuotta
Otos: 30 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 34,1 vuotta
Poikien keski-ikä: 62,4 vuotta
Ylläpitäjä
-HeMpPaO-

Jäsenet (39)

vvkekkiläMariPilvi^EsP^Mariina^^|Solchica|KaakkihoomuElberi^IceTea^joannaemppu78_nennu^-satu-^noksu81AnselminaCedini_nuud_
« Uudemmat -

S\Hsaanko kokeaLuonut: S\HPerjantai 24.07.2009 23:51

kolme kertaa olen saanu kokea sen ihmeen
todeta että sisälläni kasvaa uusi ihme.
kaksi kertaa olen saanu kokea sen tuskan
kun menetimme pikkuisemme
kerran olen saanut kokea sen ihanuuden
kun syliini lapsen olen saanut.
tulenko neljättä kertaa kokemaan
koskaan enää?

S\Hei ymmärrä;(Luonut: S\HTiistai 26.05.2009 23:50

kävin pikkusen haudalla ja joku oli pikkuisen lyhystä repiny se muistokirjoituksen poikes. takana oli nuutin piirustus pikkusisarelle;(;(
kuinka joku voi

CediniMeidän tarinaLuonut: CediniLauantai 21.02.2009 00:40

Tämä asia ei kuulu tuntemattomille, eikä edes puolitutuille, mutta ajattelin nyt kirjoittaa tämän tänne. Viikottain nimittäin joku kyselee mitä meidän "pienokaiselle" kuuluu ja joka kerta tulee itku. Ehkäpä tämä valottaa hieman asioita. Vastaan mielelläni asiallisiin kysymyksiin niin ystäville kuin tuntemattomillekin, kunhan vain otatte huomioon, että asia on raskas.

Raskaustesti näytti positiivista 20.10.2006 ja riemu oli suuri. Olimme Jamin kanssa yrittäneet lasta vasta muutaman kuukauden (häidemme jälkeen). Odotusaika eteni normaalisti: aamupahoinvointia oli hieman ja tuli omituisia mielihaluja. Vähensin baletin harrastamista, vaikka neuvolatädin mukaan sillä tuskin olisi negatiivista vaikutusta. Vatsa alkoi pyöristyä mukavasti ja uskalsimme kertoa sukulaisille perheenlisäyksestämme. Neuvolakäynneillä kaikki oli aina erinomaisesti ja painoakin tuli kiitettävästi.

Olin viikolla 20., kun aloin voida pahoin iltaisin ja oksentelin useaan otteeseen. Päätä alkoi särkeä rajusti ja otimmekin yhteyttä lääkäriin. Veri- ja virtsa-arvot tarkistettiin, mutta kaikki oli kunnossa. Istuin kahvilla ystäväni kanssa, kun minut valtasi omituinen tunne. Jouduin paniikkiin ja yritin selittää ystävälleni, etten nyt ole kunnossa ja pyysin häntä viemään minut ensiapuun.

Ensiavussa tympeä nainen otti meidät vastaan ja kuunteli minua tylsistyneenä. Hän istutti minut odotushuoneen tuolille ja pyysi lääkärin luokseni. He katsoivat minua kuin pientä lasta ja selittivät, että olin vain saanut paniikkikohtauksen ja että kaikki olisi ihan hyvin. Lääkäri lähti takaisin huoneeseensa ja vastaanottoapulainen kyseli minulta kysymyksiä. Kerroin olevani raskaana 21+2, johon nainen vastasi nostamalla kulmiaan ja sanoi "oletpas sä nuori" ja katseli vatsaani. Minulle tuli todella epämukava olo ja halusin vain päästä kotiin.

Vastattuani kaikkiin kysymyksiin, nousin ylös tuolilta. Tajusin siinä samassa, että nyt lähtee taju. Tunsin kuinka jotakin valui housuja pitkin ja kuulin kovia hätääntyneitä huutoja. Kun seuraavaksi sain silmäni auki, tiesin, ettei kohdussani enää ollut elämää. Olin sairaalassa 14 päivää, eikä kukaan oikein osannut vastata kysymyksiini. Papereissa lukee, että sain keskenmenon viikolla 21. Tämän lisäksi niissä on paljon tekstiä minusta ja siitä, mitä kehossani tapahtui, mutta missään ei lue miksi. Miksi sain keskenmenon? Minulle sanottiin, että todella moni saa keskenmenon, että se on todella yleistä, eikä syytä usein löydetä.

Olin varma, etten halua enää yrittää lapsia, mutta toisin kävi. Toipuminen toki vei aikaa, mutta lopulta halusin taas yrittää.

Alkuvuodesta 2008 näytti raskaustesti taas positiivista. Emme uskaltaneet iloita ollenkaa, mutta salaa hypimme Jamin kanssa riemusta. Raskaus eteni normaalisti ja kun vihdoin olin viikolla 36, uskalsin hengähtää helpotukselta. Pääsin viikolle 39, kun ensimmäisen kerran tunsin "harjoitussupistuksia". Ilmoitin kuitenkin Jamille, että yliaikaiseksi menee kun ei mitään sen kummempia kuulu ja vatsakin on ylhäällä.

Kävin yliaikaiskontrollissa 40+2 ja lääkäritäti siellä sanoi, että muutama päivä saattaa vielä mennä. Vähän siinä harmiteltiin, mutta todettiin että kohta on "kärsimys" ohi ja saa oman vauvan syliin. Seuraavana yönä heräsin päänsärkyyn ja huomasin olevani hiestä märkä. Tärisin kauttaaltaan. Menin suihkuun ja tunnustelin, joskos olisin herännyt supistuksiin. Niitä ei kuitenkaan tullut. Menin katselemaan chattia olohuoneeseen ja minulle tuli hirveä itkukohtaus. Nyyhkyttelin siinä hiljaa, etten herättäisi Jamia. Lopulta nukahdin olohuoneen sohvalle.

Seuraavana päivänä menimme anopin luokse kahville ja kovasti yritin auttaa siivoilussa, jotta raskaus lähtisi käyntiin. Lopulta aloin tuntea jomotusta alavatsassa. Katselin sivusilmällä kelloa ja yritin olla normaalisti, mutta lopulta oli pakko kertoa että nyt supistaa. Anoppi ja Jami olivat heti lähdössä sairaalaan, mutta tiesin ettei ole kiire joten kävin vielä suihkussa. Siellä ollessani meni lapsivesi ja sittenkös tulikin kiire, sillä supistukset alkoivat olla todella kivuliaita. Lähdimme autolla synnärille. Kilometrin matka tuntui ikuisuudelta kipujen kanssa, mutta ajattelin vain että kohta tämä on ohi.

Meidät ohjattiin osastolle, jossa lääkäri kurkkasi miten on edennyt. Vasta 3cm. Sen jälkeen hän alkoi kuunnella vauvan sydänääniä. Juttelimme siinä rauhassa Jamin kanssa, jotta en keskittyisi kipuun. Yhtäkkiä lääkäri nousi seisomaan, harppasi käytävään ja alkoi huudella käskyjä. Minut valtasi täysi epätoivo. Ei taas...

Seuraavat minuutit menivät todella nopeasti. Minut painettiin sänkyyn, minua törkittiin, käänneltiin ja ravistettiin mutta itse olin jotenkin keskellä sumua. Minulle kerrottiin mitä tehdään, mutta tiesin jo. Sydänääniä ei kuulunut joten minut vietäisiin hätäsektioon. Ihmiset puhuivat kovaäänisesti ympärilläni leikkaussalissa. Tunsin kuinka vatsassani muljahteli, tuntui todella inhottavalta. Tunsin (tai luulen että tunsin) kuinka vauva nostettiin pois. Hetkeen minuun ei koskettu. Lopulta joku sanoi että nyt ommellaan kiinni.

En tiedä nukahdinko vai pyörryinkö, mutta seuraavaksi tajusin olevani heräämössä. Jami istui vieressäni ja tajusin heti, että vauva oli kuollut. Oltiin vaan ihan hiljaa, eikä sanottu mitään. Jäin tarkkailuun viikoksi ja kun vihdoin pääsin kotiin, en halunnutkaan olla siellä. Jami oli vienyt vauvan tarvikkeet kellariin pois silmistä, mutta kaikki muistutti siitä, että mulla pitäis olla vauva sylissä.

Ensimmäiset kaks viikkoa kotiin päästyäni oli hirveimmät. Kännykkään tuli kahdenlaisia viestejä, joko "No, kumpi tuli? Onneks olkoon!" tai "Oon niin pahoillani, jaksamisia". Tavallaan se oli omaakin syytä, sillä olisin voinu sanoa suoraan, että vauva kuoli. Mutta ei siinä Jamilla ja mulla oikeen ollut voimia.

Lopullinen kuolinsyy oli ilmeisesti tukehtuminen, mutta varmuutta ei täysin saatu. Lääkärit painotti sitä, että nämä kaks kuolemaa ei liity millään tapaa toisiinsa, koska toinen oli keskenmeno ja toinen kohtukuolema. Mitään tutkittavaa ei siis tälläkään kertaa ollut, eikä mikään viittaa siihen, että kannattais lopettaa yrittäminen. Olemme Jamin kanssa kuitenkin sitä mieltä, että yrittämiset on nyt yritetty vähäksi aikaa. Olivatpa ne sitten miten eri tapauksia tahansa, niin joka tapauksessa me menetimme kaksi lasta.

Olen tähän mennessä saanut todella inhottavia kommentteja ja ne usein tulevat yllättävän läheisiltä ihmisiltä. Joskus kannattaa olla vain hiljaa vieressä, sillä se on se, mitä eniten tässä tilanteessa tarvitsee. Näin minulle sanottiin keskenmenon jälkeen:
- Eihän se vielä ollut edes vauva
- Parempi nyt, ettei sitten myöhemmin
- Kyllä teillä on aikaa kun olette vielä niin nuoria.

Ja näin toisen kuoleman jälkeen:
- No kolmas kerta toden sanoo
- Kyllä teillä on aikaa kun olette vielä niin nuoria
- Joskus on vain parempi näin
- Kyllä näille molemmille on ollut jokin tarkoitus

Kaiken huippu oli se kun ystäväni, joka on tehnyt kaksi aborttia, kertoi kuinka tietää tasan tarkkaan miltä minusta tuntuu. Kuuntelin silmät pyöreänä, kuinka hän kertoi kahden lapsen "menettämisen" karmeudesta.

Nämä kaksi tapahtumaa on jättänyt monia kysymyksiä mieleemme, emmekä vieläkään oikein ymmärrä, mitä on tapahtunut ja miksi. Lääketiede on vastannut moneen kysymykseen, mutta edelleen on suuria aukkoja, jotka pohdituttavat. Ehkäpä joskus vielä yritämme lasta, mutta toistaiseksi parannellaan haavoja. Jaksamisia kaikille kohtalotovereille.
Nyt se on jälkitarkastus takana!
Ja syitäkin saatiin ja ei saatu selville :)


Kuolinsyy: Napanuoran kiertyminen kaulan ja vartalon ympäri.
Muita kuolemaa selittäviä tekijöitä ei tutkimuksissa tullut ilmi.

Lääkäri oli pyytänyt toisenkin lääkärin arviota tuollon synnytyksen jälkeen pojan kunnosta. Molemmat oli yhtä mieltä. Puhutaan enemmänkin vuorokaudesta (tai pidemmästäkin ajasta) kuin muutamista tunneista tai minuuteista tuon Joonan kuoleman kanssa.


Äitillä ei ollut tauteja, mököjä, sokereita, myrkytyksiä eikä muita. Labratulokset siis täysin puhtaat.


Toinen tarkempien tuloksien kuuleminen vielä edessä kuhan ruumiinavauspöytäkirjat saapuu.
Eli saadaanko tarkalleen selville mihin ja milloin menehtyi :) Hapenpuute tällä hetkellä ainoa selite.
Tämä siis on vasta jokin alustava kuolinsyyn selvittäminen :)



pe 03.07.09
Nytpä on puhelimeen vastannut eri hoitaja mitä aiemmin. Ja vähän sellainen käsitys on että ihan eri lääkärikin siellä on paikalla! En tiedä onko sijainen, vai onko oikeasti töissäkin. Mutta kylläpä tuntuu sille että nyt.. Nyt alkaa tapahtumaan jotain mun papereillekin viimein! <tuuletus> Nyt vaan odotetaan vielä lisää.

Wand-daitkuiitaLuonut: Wand-daTiistai 23.12.2008 02:20

eihä täst tuu mitään..jonku tuntemattoman puolest sit itkus.. luin yhden äitin päiväkirjaa.. joka muutama kuukausi sitten menettänny poikansa. (vm88).. ja oli pojast kuviaki ja niin kauniisti kirjotettuja asioita.. en tiiä mikä lie tullu..sain sit johannanki itkemään ku näytin..ollaan me herkkiä . mut tuntuu tosiaan pahalta vaikken tunnekkaan.. mut hyvä jos äitisä jaksaa.. voimia hänelle <3
Miksi sinä itket?
Nostan päätäni ja sanon
Koska minulla pitäisi tällä hetkellä olla iso maha.
Ja sinun pitäisi olla siellä.
Mutta äiti älä itke.
Olen nyt paremmassa paikassa.
Ja vaiken enää ole mahassasi olen yhtä lämpöisessä ja turvallisessa paikassa.
Ja äiti
minäkin rakastan sinua

S\Hkaksi pientä enkelivauvaammeLuonut: S\HPerjantai 21.11.2008 17:24

pidä huoli kahdesta nekelivavastamme ja muista enkelivauvoista. suojele niitä ja kerro kuinka täällä äiti kaipailee ja rakastaa

S\Häitin pikkuinenLuonut: S\HTorstai 20.11.2008 16:05

siitä tuli eilen kaksi kuukautta.
se tuntuu jo ikuisuudelta
anteeksi kun äiti ei tullut haudallesi eilen.
mutta kun pyörätuolilla on nii hankala liikkua.
mutta ei mene päivääkään ettenkö ajattelisi sinua.
meidän rakas pikkuinen.
äiti rakastaa sinua<3

vonny_[Ei aihetta]Luonut: vonny_Keskiviikko 05.11.2008 03:36


"Miksi sä itket
kun naapurissa jonkun lapsi nauraa?"
-Happoradio-Puhu äänellä jonka kuulen-

Oivoi, onko parempaa kysymystä?

ps. voi kun se voisi olla minun.

S\Häitin pieni enkeliLuonut: S\HMaanantai 20.10.2008 03:02

kuukausi sitten kohtuni itki kaipaustaan
kuukausi sitten sydämeni pysähtyi
kuukausi sitten elämäni rysähti
kuukausi sitten maailmani romahti
kuukausi niin lyhyt muttta se on nyt tuntunut niin pitkältä ajalta.
ikuisuudelta.

äiti rakastaa sinua hyvin hyvin paljon ja kaipaa sua niin niin paljon.
äiti ei ole ehjä ilman sinua. sinun mukanasi lähti osa minua.
tiedän että olet todella kaunis pieni enkeli.
nyt sinulla on hyvä olla siellä sisaruksesi ja muitten pienten enkelivauvojen luona.
lepää rauhassa pianokaiseni
rakkaudella äitisi
« Uudemmat -