IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Muut
Perustettu
Ennen yhteisöajanlaskun alkua
Tilastot
Käyntejä: 4 896 (1.7.2008 alkaen)
Koko
200 jäsentä
Tyttöjä: 106 (53 %)
Poikia: 94 (47 %)
Keski-ikä
35,5 vuotta
Otos: 131 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 35,2 vuotta
Poikien keski-ikä: 35,9 vuotta

Jäsenet (200)

funkmonkey|sasuForce_MajeureNepal|Dianaaathug-lifedaJANICiccy_InspiraijaTerroriqueznowelleAsados^angeliqueTansku85Adessermimmu
« Uudemmat - Vanhemmat »

SorinMitä on rasismi?Luonut: SorinMaanantai 07.12.2015 02:10

Tajusin viimein mitä rasismilla määritelmällisesti tarkoitetaan ja miksi se on haluttu erottaa syrjinnästä. Ihmiset käyttää keskustelussa niin yleisesti rasismia syrjinnän synonyyminä ja vähän miten sattuu ettei oo ihme kun tulee kaikenlaisia sekaannuksia. Täytyy olla joku dosentti että tälläsii asioita tulee ajatelleeks. Onneksi dosentit yrittää kertoa näitä ajatuksiaan muille. Mäkin olen lukenut rasismia käsitelleen kirjan joku vuos sitten jossa tästä puhuttiin.

Siispä rasismille viitataan usein modernina käsitteenä rodun lisäksi rodullistettuun etnisyyteen. Tässä etniseen ryhmään liitetään luonnollisia, muuttumattomia piirteitä. Rasismi on siis tämän rotujärjestelmän ylläpitoa. Niimpä oikean rasistin tunnistaa esimerkiksi siitä, että hän ei toivo maahanmuuttajien kotoutuvan. Oikea rasisti nimittäin näkee tiettyjä maahanmuuttoryhmiä leimaavan tietyt yleiset pysyvät piirteet. Niimpä oikea rasisti näkee ainoana vaihtoehtona kaikkien epätoivottujen ryhmän jäsenten karkotuksen. Tämän vuoksi rasisti hyökkää vastaanottokeskuksiin ja satunnaisten väärän väristen ihmisten kimppuun, koska he kokevat näiden omaavan näitä ei toivottuja piirteitä.

EDIT: lisään nyt tähän vielä aspektin joka on nyt vielä paremmin hahmottunut. Eli rasismi virallisissa määritelmissä liitetty koskemaan vain julkista elämän alaa. Näimpä yksityisen elämän alueelle jäävä rasismi muuttuu syrjinnäksi. Luulen että näin on haluttu tehdä, jotta korostetaan rasismin ongelmallisuutta kun se toimii osana järjestelmää. Lisäksi yleisesti ajatellaan ettei julkishallinnon tule puuttua yksityiselämään, joten yksityiselämässä esiintyvä rasismi on haluttu rajata pois.
- Kaksi 30-vuotiasta suomalaismiestä löivät ulkomaalaistaustaista, 15-vuotiasta tyttöä nyrkillä naamaan. Tyttö oli ollut ulkona muiden nuorten kanssa ja miehet olivat kokeneet ulkoa kantautuneen melun häiritseväksi katsoessaan Suomi-Saksa -peliä. Myöhemmin he olivat vielä palanneet ulos uhkaillen golf-mailalla ja laudanpätkällä. (HS 7.5.2011)

- Ollessaan normaalisti töissä, ulkomaalaistaustainen bussikuski pahoinpideltiin potkimalla häntä Helsingin keskustassa, keskellä kirkasta päivää. (HS 6.5.2011)

- "Kun suomenkielisen tuttavan ihan tavallisen näköinen poika puhui metroasemalla puhelimessa ystävänsä kanssa ruotsia, se riitti aseman penkillä istuneelle miehelle. Mies uhkaili nuorukaista, seurasi aivan kannoilla ja löi." - Pentti Helenius kolumnissaan "Näkökulma Suomessa lisääntyneestä rasismista: Nyt riittää" HS 6.5.2011)

- Noin 35-40 -vuotias nainen suivaantui kanadalaiselle naiselle ja tämän puolitoistavuotiaalle lapselle Itä-Helsingissä metrossa. Kanadalaisäidin ja tämän tyttären englanninkielisestä keskustelusta suivaantunut nainen yritti lyödä äitiä ja huuteli tätä loukkaavin sanoin. (Vartti 5.5.2011)

- Suomeen ollaan perustamassa uutta puoluetta, jonka nimeksi tulee Suomen kansallissosialistinen työväenpuolue. Puolueohjelma ja puolueen säännöt ovat osittain kopioitu suoraan Hitleriltä. Puolue vastustaa kaikkea maahanmuuttoa ja sen mielestä Suomen kansalaisuuden ansaitsee vain kantaväestöön kuuluvat ihmiset. (Iltalehti 4.5.2011)

- "Se tuo maahanmuuttohomma se pitää saada kuriin. Pitää saada kuriin ettei täällä ruveta rosvoilee. Pikäkäännytyslaki heti voimaan. Kaverin poika on rajalla töissä, ja se sanoo että neekeriukko tulee eikä osaa mitään muuta sanoa kuin turvapaikka ja heti ollaan sisällä. Enpä tiedä tämmöistä on ja kaiken maailman muslimit täällä hilluu ja kyykkii tuolla huutaa.. Kahtokaahan minareettikin kohta tuossa ukko huutaa siellä tolpassa "yyöyööyöy". Aamusella vielä kauan on sitä mukava kuunnella." - Teuvo Hakkarainen (HS:n nettivideo 26.4.2011)

Tähänkö olemme tulleet? Ei jumalauta, että olen pettynyt ja surullinen siitä miten paljon rasismi on lisääntynyt... Tai no, ehkei se ole lisääntynyt, se on vain tullut esiin kuten koiran paska sulavasta lumihangesta keväisin, ollut kyllä jo aiemmin siellä, mutta vasta nyt se näkyy.

Aivan normaalisti töitä tekeviä ja verorahoja maksavia ihmisiä pahoinpidellään ihonvärinsä takia. Jotkut perustelevat ulkomaalaisvastaisuuttaan sillä, että "ne tulevat vain elämään rahoillamme", mutta miten tuon bussikuskin potkiminen on siinä tapauksessa perusteltavissa?

Tuoreet uutiset paljastavat, että suomenruotsalaiset nuoret eivät uskalla puhua iltaiseen tai öiseen aikaan kaupungilla ollessaan omalla äidinkielellään. Heillä pitäisi olla siihen täysi oikeus. Samalla kun arvostelemme Ruotsin huonoa tapaa kohdella ruotsinsuomalaisia, kohtelemme kaltoin myös itse suomenruotsalaisiamme.

Suomi on sivistysvaltio, jossa koulutuksen pitäisi olla parasta maailmassa. Miksi sitten joukosta löytyy näin paljon idiootteja? Ymmärtävätkö maahanmuuton vastustajat, että ajan mittaan maahanmuutosta on suurtakin hyötyä? Kun suomalaiseen genotyyppiin saadaan ulkomaalaista geeniperimää, voidaan monien suomalaisien kansantautien, kuten esimerkiksi sydänsairauksien, määrä väestössä saada vähenemään.

Tajuavatko maahanmuuttoa vastustavat ihmiset, että suurella osalla heistäkin on ulkomaalaisia sukujuuria? Hitlerkin teurastutti juutalaisia, vastusti maahanmuuttoa Saksaan ja ihannoi arjalaispiirteitä, vaikka hänellä itsellään oli juutalaisia sukulaisia, hän oli Itävallasta ja kaiken lisäksi sukujuuria Afrikasta.

Monet maahanmuuttajista ja ulkomaalaisista olevat negatiiviset faktat ovat liioiteltuja ja osa ihan puhtaasti paskaa. Kyllä, ulkomaalaisten keskuudessa tehdään prosentin enemmän raiskauksia (suhteutettuna ihmisten määrään) kuin suomalaisten keskuudessa, mutta suurin osa raiskauksista on venäläisturistien aikaansaannoksia. Suurin osa ulkomaalaisista tekee töitä ja maksaa veroja Suomeen. Ulkomaalaisista työttöminä on suurin piirtein yhtä iso prosenttiosuus mitä "puhtaista suomalaisistakin".

Eivät muut ihmiset tuhoa suomalaista kulttuuria, he rikastuttavat sitä.

Lisättyä: Voi perkele ei tästä tällaista tappelublogia pitänyt saada aikaan :D

Huomautan ettei tekstin ole tarkoitus niputtaa yhteen rasisteja, Perussuomalaisia äänestäviä eikä kansallissosialistisia puolueita. Tekstin on tarkoitus vain osoittaa maahanmuuttajien kokemia ikävyyksiä Suomessa ja niiden epäreiluutta.

En myöskään väitä, että rasismi Suomessa olisi vain kantasuomalaisten juttu. Myös monien maahanmuuttajaryhmien välillä vallitsee vahvoja ennakkoluuloja. En myöskään väitä, että rasismi olisi vain Suomen ongelma, sillä se on nostanut päätään kaikkialla ympäri maailmaa. Huolissani olen kuitenkin siitä, kuinka voimakkaasti vieraskulttuurisuus on joutumassa vainon kohteeksi Suomessa.

Tekstissä mainittava "puhdas suomalainen" ja yleensäkin ajateltava käsite puhtaasta suomalaisuudesta on kunkin oma tulkintakysymys. Siksi se on myös lainausmerkeissä. Omasta mielestäni "puhdasta suomalaisuutta" ei ole olemassakaan, sillä valtaosalla on sukujuuria viimeistään vuosisatojen takaa jostain naapurimaasta.

En ole missään kohtaa tekstiä väittänyt, että ulkomaalaisten ei tarvitsisi kunnioittaa suomalaisia. Totta kai täytyy.

En myöskään väitä, että jokainen ulkomaalainenkaan olisi täysin Suomen lakien mukaan käyttäytynyt. Se, minkä näen ongelmana, on se, että niin monet muistavat nimenomaan sen pienemmän häirikköosan väestöstä. Miksei televisiossa puhuta venäläismiljonääreistä jotka luovat Suomeen satoja työpaikkoja?

Monien ulkomaalaisnuorten häiriökäyttäytymiseen on myös voinut vaikuttaa nimenomaan se rasismi, jota he ovat kokeneet. Jos sinä muuttaisit maahan, jossa sinua sorsittaisiin, se tuskin helpottaisi sopeutumistasi - rakastaisitko sinä sitä kansaa ja maata? Jos et pääsisi poiskaan sieltä, mitä vaihtoehtoja jäisi?

Tekstin pääpointti on hippiajatus "hyväksytään toisemme, peace and love dudes". Emmekö vain voi hyväksyä toisiamme ja that's it? Karu totuus on, että vaikka monet perustelevat ulkomaalaisvastaisuuttaan faktoilla, takana piilee stereotypiat ja ennakkoluulot. Jos näin ei ole, niin kysymys: Voisitko olla ystävä maahanmuuttajan/maahanmuuttajataustaisen, ikäisesi ihmisen kanssa, jos hän ei olisi vain sosiaaliturvalla eläjä?

Olisiko sinun mielestäsi oikein syrjiä tai uhkailla sinua jonkin ulkonäöllisen ominaisuutesi, jolle et mahtaisi mitään, takia?

Ja vielä viimeinen lisäys: Kuten jo sanoin, en tarkoittanut tätä tappelupaikaksi, mutta jääköön tämä kaiken kansan nähtäville, seison kyllä sanojeni takana. Jos edes yksi ihminen muutti käsitystään maahanmuuttajista positiivisempaan suuntaan, on tekstini onnistunut. Olen harmissani, jos niin monet meistä haluavat Suomea taaksepäin kohti sulkeutunutta ja ahdasmielistä maata, mutta en kuulu niihin kitisijöihin jotka uhkailevat muuttavansa täältä pois. En halua muuttaa paratiisiin, haluan olla mukana rakentamassa sellaista.
Mitä mieltä rasismista ?

Rasismi yhdistetään nykyään helposti vain skineihin ja yksittäisiin väkivallantekoihin siirtolaisia ja pakolaisia vastaan. Rasistisuutta on joskus vaikea tunnistaa. Se on syrjintää, joka piiloutuu.

Arkielämän ilmiöitä, joista voi löytää rasistisia piirteitä ovat: sanat, eleet ja ilmeet, huumori ja erityisesti vitsit, tavat, vähemmistön näkeminen ongelmana sekä vähemmistöön kuuluvien eristämistä arjen tilanteissa.

Nuoret miehet käyttäytyvät yleisesti väkivaltaisemmin kuin muut, se näkyy myös viharikoksissa. Viharikoksissa sekä tekijät että uhrit ovat usein nuoria.

Oletko samaa mieltä?
Mistä nuorten rasistiset asenteet tulevat?
Miten vihaväkivaltaa mielestäsi voisi ehkäistä?
Oletko itse kohdannut rasismia? Tunnetko ketään joka on joutunut sitä kestämään?

jjonnawx randomLuonut: jjonnawTiistai 23.02.2010 22:10

Valkoinen ihminen sanoi: ”Värilliset ihmiset eivät saa olla täällä”.
Musta mies kääntyi ympäri ja sanoi:
”Kuuntele nyt… Kun synnyin, olin MUSTA.
Kun kasvoin,olin MUSTA.
Kun olen sairas,olen MUSTA.
Kun menen ottamaan aurinkoa,olen MUSTA.
Kun minulla on kylmä, olen MUSTA.
Kun kuolen, olen MUSTA
Mutta sinä… Kun synnyit, olit VAALEANPUNAINEN.
Kun kasvat, olet VALKEA.
Kun olet sairas, olet VIHREÄ.
Kun otat aurinkoa, muutut PUNAISEKSI.
Kun sinulla on kylmä, olet SININEN.
Kun kuolet, muutut KALMANKALPEAKSI.
Ja vielä kehtaat sanoa minua värilliseksi?”

Laita tämä blogiisi tai profiiliisi, jos vihaat rasismia.

-rapsutin-[Ei aihetta]Luonut: -rapsutin-Torstai 22.01.2009 00:10

A white man said, "Colored people are not allowed here."

The black man turned around and stood up. He then said:
"Listen sir....when I was born I was BLACK,
When I grew up I was BLACK,
When I'm sick I'm BLACK,
When I go in the sun I'm BLACK,
When I'm cold I'm BLACK,
When I die I'll be BLACK...
..But you sir.
When you are born you're PINK,
When you grow up you're WHITE,
When you're sick, you're GREEN,
When you go in the sun you turn RED,
When you're cold you turn BLUE,
And when you die you turn PURPLE.
And you have the nerve to call me colored?"

The black man then sat
back down and the white
man walked away..

Put this on your page if
you HATE racism

TerroriquezKato mun silmil!Luonut: TerroriquezKeskiviikko 21.01.2009 02:32

Mä nään tän värittömän, harmaan maailman kaatuvan ihmisten ahneuteen ja itsekeskeisyyteen. Mä mietin miks ihmiset tuhoo tän maailman vaiks ne siitä maailmast ei välitäkää? Ne ihmiset välittää rahast ja vallast. Eikä ne vaa välitä, vaa ne palvoo ja rakastaa. Ne rakastaa rahaa, materiaa.

Meidän ihmisten yksi elin-ikä on liian lyhyt. Miksi? No siksi koska se itsekeskeinen raha-ahne paska tietää sen et se tosiaan on liian lyhyt ja siks se haluu kaiken itselleen heti ja muusta välittämättä. Niin, maailmasta, tulevista sukupolvista ja muista ihmisistä välittämättä.

Ihmisille puhutaa vastuusta joka käytännössä tarkottaa sitä et mitä korkeampi arvoisempi olet täs maailmas sitä vähemmän sun pitää kantaa sitä vastuuta. Meikä ajaa bussilla et pääsen salille, herrat ajaa yksityis lentokoneella et ne pääsee kauko-itää perustamaan saastuttavan tehtaan joka täytetää alipalkatuilla ihmisillä kosk se herra haluu petroolii siihen vitun lentokoneesee.

Välillä mä istun yksin himas ja kelaan tätä maailmaa. Kelaan kaikkee pahaa mitä ihminen on saanut aikaan. Sillo mulle iskee aina se sama fiilis. Mä vihaan ihmisrotua. Ilman ihmisiä tääl todellakin olis paljon paremmin asiat.

Kelatkaa nyt vaikka rasismii. "Ööö, vihaan sua koska et ole saman värinen, et puhu samaa kieltä etkä muutenkaa ole samanlainen länsimaalainen valtavirran mukana kulkeva ku minä vaan olet oma itsesi." Mä ymmärrän et jänis ei pidä ketusta kosk aika usein sen ketun tekee mieli syödä se jänis eli mistä se johtuu? Pelosta. Pelko on tauti jonka oireena tunnetaan mm. rasismi.
Ja sulle rasisti tiedoks et mulla enemmän eri värisii tuttavii ku sulla on värejä natsi-saksan värikartas ja jos leimaat mut joksikin rotupetturiks ni anna mennä vaa kosk sitähän mä oon sun silmis mut sano se mulle päin naamaa. Mut mä tiedän, et sä et sano sitä kosk sä oot PELKURI.

Me nuoret. Meistähän ei oo mihinkää. Me käytetää huumeita, ryypätää ja tapellaa vaa. Näin nämä aikuiset ihmiset meistä ajattelee. Aikuiset, jotka ovat keksineet nämä huumeet. Vertauskuvana, eihän kirjailia saa kunniaa hienon luomuksen kirjoittamisesta vaan lukijat saavat kunniaa lukemisesta? Onko näin? Ei. Mut niinpä nii, helppoa sitä on heikompaa syyttää.
Ja niin, mehän tapellaa tuolla kadulla. No mut miksei, kosk herrat pistää kokonaisia armeijoita tappamaan ihmisiä. Ei kukaan sinipukuinen tule herraa hakemaan ja heitä sinne maijan taakse. Eipä tietenkää kosk mitä lähempänä sä oot järjestelmää niin sitä paremmin sua täällä kohdellaan. Järjestelmän rakentajat ovat kuninkaita ja järjestelmän vastustajat ovat orjia tai kuolleita.

Tämän seuraavan kappaleen takia tämä blogi varmaan poistetaan. Siinä raamattu nimisessä kirjassa se jumala luo tämän maailman. Se loi sen 7 päivän aikana kasvit ja eläimet ja kaiken. Mut meillä on myös toinen kirja nimeltään laki. Ja siinä kirjassa väitetään että jumala on erehtynyt. Se kirja (jonka meistä viisaammat ovat kirjoittaneet) kieltää kannabiksen kanssa veljeilyn. Meidän länsimaalainen kristillinen maailma väittää että herra täydellinen, jumala, on tehnyt virheen tän kasvin muodossa? Kai nyt jumalauta edes jeesus olis siit jotain sanonut?!
Ja hauskintahan tässä on se että sillä kasvilla on monen monia eri käyttötapoja joilla Jack Herer on kirjassaan todistanut että jopa koko maailma pelastuisi. (Suosittelen lukemaan http://emperor.wikidot.com/)

Emmä tiiä vittu. Näitä ees kukaa lue. No sainpahan ajan kulumaan. Vois nukkuu mennä.
Yhden jutun haluun viel sanoo, tieto lisää tuskaa. Jos et halua kärsiä joka päivä sen takia et tiedät mikä täs maailmas on pieles ja tiedät miten tätä voi muuttaa paremmaksi ni älä vittu ota asioista selvää. Mä tiedän ihan liikaa ja mä kärsin.

Mä tiedän mistmä puhun ja mä puhun mistmä tiedän
TR Riku

P.S
Jos jeesus ei olis kuollut meidän syntiemme puolesta eli ei olisi sovittanut meidän syntejämme ni olisko maailma parempi paikka? Koska taivaaseen pääsee tunnetusti siten ettei tarvi muuta kuin uskoa jumalaan. Mä tapan yhden kansan, vauhditan maallista maailmanloppua, ryöstän mammonan itselleni, elän hurskaasti ja uskon jumalaan ja pääsen taivaaseen kosk jumalan poika kuoli sen takia? Mun käsitykseen mukaan rastafarit lukevat pelkkää vanhaa testamenttii, ymmärrän kyl ihan miks.

^CROW--[Ei aihetta]Luonut: ^CROW--Maanantai 29.12.2008 21:31

there's no time to discriminate, hate every motherfucker that's in you way
« Uudemmat - Vanhemmat »