IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Mielipiteet
Perustettu
31.3.2005
Tilastot
Käyntejä: 2 971 (1.7.2008 alkaen)
Koko
92 jäsentä
Tyttöjä: 29 (32 %)
Poikia: 63 (68 %)
Keski-ikä
34,0 vuotta
Otos: 67 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,7 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,1 vuotta
Ylläpitäjä
luotoja

Jäsenet (92)

_Matzgu_inkkuCassuOnTourtelrutekIlona-MissyChaosHuzaHazecSTSTSTHiltzupeacemaker-viwwweZouZouLoriel^||lkms||^pdx
« Uudemmat - Vanhemmat »

ErQKuiva vaalianalyysiLuonut: ErQPerjantai 10.02.2012 19:52

Kun presidentinvaalien jälkeinen krapula alkanee hellittää jo ehdokkaiden fanaattisimmillakin kannustajilla, on aika analysoida erinäisten ehdokkaiden pärjäämistä tämänvuotisissa presidentinvaaleissa.

Sauli Niinistö

Etenkin ensimmäisen kierroksen vaalipaneeleissa ja väittelyissä Sauli Niinistö jäi monien muiden ehdokkaiden taka-alalle ja koko kampanjan ajan hän jätti monesti selventämättä kommenttejaan ja tarkentamasta mielipiteitään. Häntä voitaneen syyttää varman päälle pelaamisesta. Siitä huolimattahan se oli selvää, että Niinistöstä tulisi Suomen seuraava presidentti.

Vaikka gallupsuosio laskikin tasaisesti kesän lukemista ensimmäisen kierroksen lopullisiin lukuihin, oli Saulin suosio varmaa.

Presidentinvaalikampanja ei alkanut hänen osaltaan kesällä 2011, vaan se alkoi jo 2006, kun Vanhasen ohi kiilannut Niinistö pääsi toiselle kierrokselle ja hävisi niukasti Tarja Haloselle. Menestyksekäs paluu eduskuntaan ja asettuminen eduskunnan puhemieheksi olivat toinen hyvä promoamiskeino - tiukkana talouskurinpitäjänä hän asettui muiden poliitikkojen yläpuolelle ja osasi tehdä myös pesäeroa omaan puolueeseensa kokoomukseen - mikä varmasti toi hänelle kokoomusta muuten vieroksuvia äänestäjiä.

Pekka Haavisto

Kesällä 2011 kukaan ei uskonut Haaviston mahdollisuuksiin. Vihreä sivarihomo osoitti kuitenkin asiantuntevuutensa monissa tilanteissa ja teki vaikutuksen sovittelevalla, asialinjaisella tyylillään. Sen sijaan että Haavisto olisi lähtenyt puhumaan tai tekemään anti-jytkyä, hän pyrki olemaan sovitteleva ja siltoja rakentava - hyvänä esimerkkinä ystävyys perussuomalaisten Teuvo Hakkaraiseen, jonka sahalla vierailu viimeistään nosti Haaviston koko kansan tietoisuuteen.

Niinistön tavoin myös Haavisto teki pesäeroa omaan puolueeseensa - liika aktivismi ja vihreys oli häivytettynä kampanjan taustalla. Vaikka esimerkiksi sikatilojen salakuvauksen tuomitseminen saattoi viedä Haavistolta pari äänestäjää, toi jokainen tempaus varmasti enemmän äänestäjiä kuin vei.

Myös kentällä Haavistoa ja hänen tukijoitaan on kehuttu, ja syystäkin - Haavisto nousi ilmiömäisesti kannattajiensa ja persoonansa ansiosta. Sosiaalisen median hyödyntäminen oli ennennäkemättömän tehokasta.

Tiettävästi syyt Haaviston tappiolle johtuivat pitkälle homoseksuaalisuudesta ja sivariudesta. 37% on kuitenkin kova saavutus nähden, mistä Haavisto lähti liikkeelle, eikä tosiaankaan ole poissuljettu mahdollisuus, etteiköhä häntä nähtäisi vuoden 2018 vaaleissa - ja ehkäpä sen jälkeen myös presidenttinä.

Paavo Väyrynen

Väyrynen teki sen taas. Vasta kun kannatus alkoi nousemaan, ilmaantui myös hänet kynsin hampain ehdokkaaksi hyväksynyt keskustan johtokin hänen rinnalleen.

Menestys, joka on suurempi kuin Keskustan kannatus eduskuntavaaleissa, on merkittävä saavutus, jota Väyrynen tajuaa nähtävästi myös käyttää hyväkseen hakiessaan puheenjohtahan paikkaa ensi kesän puoluekokouksessa. Presidentinvaalit, kokemus ja hänen persoonansa ovat niitä tekijöitä, jotka puheenjohtajan pestiin oikeuttaisivatkin.

Timo Soini

Ei jytky ole mihinkään sulanut, kuten media väittää. Täysin selvää oli, etteivät edes perussuomalaiset itse haluaisi puheenjohtajaansa presidentiksi - eihän olisi ketään, joka hänen saappaisiinsa voisi asettua.

Verrattuna aiempiin kampanjoihinsa, on myönnettävä, ettei Soini vetänyt presidenttipeliä täydellä teholla. Selväähän oli, että tärkeintä oli olla pitämässä puolueen arvoja esillä. Siinä hän varmasti onnistui, mutta eurosaarnat yms "setti" alkaa olla aika kulunutta tavaraa.


Paavo Lipponen

Kun oli selvää, ettei Lipponen tule pääsemään toiselle kierrokselle, hänen olisi kuulunut todeta se rehellisesti: hän ja takana ollut SDP tekivät paskan kampanjan. Eivät hyvää. Siinä missä muiden top-kuutosehdokkaiden tilaisuudet täyttyivät ihmisistä ja pitivät sisällään jonkinasteista hurmosta, olivat Lipposen kirjojen signeeraustilaisuudet vähäväkisiä. TV-esiintymisestä jäi väsynyt kuva, ja mainos "PÖÖ! Hei, ei ole mitään pelättävää" oli enemmänkin naurettava kuin vakavasti otettavissa oleva spotti.

Lipponen puhui kampanjansa aikana suvaitsevaisuudesta rakentavassa hengessä. Rakentava henki ei ollut uskottavammista päästä - ainahan Lipponen on tavannut sanoa asiansa suoraan murjahdellen. Viime vuosien kyseenalaiset "so what" -kohut romuttivat muutenkin Lipposen mainetta, siinä missä Sauli Niinistö oli kohentanut jo vuosien ajan omaansa.

Paavo Arhinmäki

Arhinmäki osoitti nuoresta iästään huolimatta pärjäävänsä väittelyissä kohtalaisesti ja oli ennen kaikkea värikäs ja sanavalmis. 5,7% on vasemmistoliiton ehdokkaalta hyvin - ehkä joskus tulevaisuudessa hän kerännee jopa parempia tuloksia, mikäli ehdokkaaksia asettuu. Alunperin vaikutti siltä, että hän olisi lähdössä vain pitämään puolueensa arvoja esillä, mutta hänestä tuli varteenotettava ehdokas etenkin huiman loppukirin ansiosta - hengittihän hän lopputuloksissa jo Lipposen niskaan.
Itsehän kävin (ennakko)äänestämässä jo perjantaina 27.1.2012, mutta ne jotka eivät ole vielä kerenneet suorittamaan velvollisuuttaan, voivat hyötyä seuraavasta ircissä tulleesta vinkistä

16:40 < Ron^> ostat sellasen soivan onnittelukortin
16:41 < Ron^> ja otat sen soittosysteemin irti
16:41 < Ron^> ja varovasti teippaat sen sinne äänestyslipun väliin
16:41 < Ron^> piristää kummasti äänten laskentaa

top-title_fi.png
En olettanut että ketään kiinnostaa paskaakaan epämääräisen Espoolais -Kuopiolaisnaisenalun galleria-avautumiset politiikasta, mutta ilmeisesti mun näkemykset on 445 kommentin ja päiväkirjasisällissodan arvoisia

Pitäis varmaan hakea pressaksi ite enskaudelle näillä keskustelunavausskilsseillä
Iltalehti on tehnyt suuren paljastuksen ja vetänyt presidenttiehdokkaidemme kaapeista luurangot esille. Niinistöstä ja Haavistosta on paljastunut vallan kamalia asioita. Kokoomuksen presidenttiehdokkaan Sauli Niinistön kerrotaan olevan äksy, kova ja huono neuvottelemaan. Vihreiden Pekka Haavistoa taas pidetään nössönä ja hän ei ole käynyt armeijaa.

Näistä aiheista puhuminen on presidenttiehdokkaille kiusallista, mutta nyt me haemme sinun luurankojasi! Paljasta meille, mikä on sinun salaisuutesi tai kiusallinen asia, josta et halua puhua. Kerro meille nimettömänä mitä teet, kun olet yksin? Mistä pidät salaa? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne

GHIPressanvaalit 2012Luonut: GHIMaanantai 23.01.2012 13:36

Onko poliittisesti epäkorrektia olla vittuuntunu siitä että porukka äänestää Haavistoa pitkälti "Suomeen eka homopressa" ajatuksen takia tietämättä paskanvertaa sen poliittisista näkemyksistä? Ihan hieno mieshän tuo on, ehkä jopa mun äänen veronen kakkoskierroksella, mutta oikeesti nyt...

Ja tässäkin on pointtinsa:

396661_10150506319972842_680502841_8796341_989145890_n.jpg

|SnowVaalit 2012Luonut: |SnowMaanantai 23.01.2012 08:54

Kun heräsin niin pistin kahvit tippumaan ja tulin koneelle. Ja mihinkäs muuallekaan kuin irkkiin. Kun selailin kavereiden lisäyksiä niin huomasin erittäin epämielittyvän blogin. Siinä oli tulevasta presidentistä. Eilen nähdyissä vaalijuhlissa ollaan todennäköisesti menossa toiselle kierrokselle. Jos joku sanoo mielipiteensä täällä niin se ei vaikuta vaaleihin sen kummemmin. Ja peukut sekä tykkäykset eivät auta ehdokkaita vaan pitää marssia sinne vaalikopille jos olet 18v. Sama juttu se on täällä. Hyvää huomenta vain kaikille!
« Uudemmat - Vanhemmat »