IRC-Galleria

DisgustingSemla

DisgustingSemla

Dinkku dau skäy bä räyy

Sokeat johtavat sokeitaKeskiviikko 04.11.2009 14:42

Oli pakko laittaa tää tänne. En ole mikään superduper ekspertti, enkä yritä vaikuttaa paremmalta ihmiseltä näin, syy postaukseen on että kompastuin loistavaan esimerkkiin miksi ei aina kannata luottaa nettifoorumeitten ym. tietoihin.

Suuri osa on täyttä skeidaa, "kelasin ihan itse omassa himassani" filosofiaa ilman minkäänlaisia perusteluja tai perustuu todettuun faktaan, perättömiä huhuja, ihmiset ei ota muitten (ja/tai omaa) tilannetta huomioon (antaa lihapiirakan valmistusreseptin kun kysytään lasagnen valmistusohjetta :P) tai sitten vaan tappelee periaatekysymyksistä.

Täs on mun mielestä hyvä esimerkki huonoista vastauksisat.

Kysymys oli tekninen ero Shure SM58 ja SM57 välillä:

"The 58 is for vocals due to a proximity effect having to do with bass response, although I am not exactly sure about what that means. I really don't like the 58. The 57 is indeed identical, only without the proximity effect."

sitten joku korjaa;

"First of all, the "proximity effect" is a natural phenomenon that occurs with all microphones."

...nonniin! melkein oikein! Omni-mikeissä ei ole sitä proximity effectiä mut...

The SM58 compensates for the proximity effect such that you can get right up into it and sing really loudly without it "booming". Sing "buh buh buh" really loudly into both an SM57 and an SM58 and you should hear the difference. Especially with the Beta 58."

Eh... jaah. Jotenkin saan sen fiiliksen että hän viittaa siihen mikrofonin grilliin, ja miten se demppaa äänenpainetta. Eli pop-filtteri ehkäisee proximity effektin? :)

ja kolmas henkilö vei potin kotiin:

"when you get right up on a 57 and youre singing into it the proximity effect almost cancells itself out in a way. Everything is being exxagerated, not just the P's and B's, so (It might just be me and how I sing) you don't seam to hear those annoying pops. On a 58, I'm popin and buh buhin all over the place put on the 57 I can't tell. It all sounds loud- and you get less feedback from a57 too."



Eihän kukaan voi olla ekspertti, tietää kaiken kaikesta, mutta jos tiedot ei perustuu mihinkään muuhun kun mitä olet ite funtsinut, niin on aika väärin esittää niitä faktana :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.