IRC-Galleria

HeNuliinikka

HeNuliinikka

"kai rakkaus on vain tarve olla joku muu

KUKA MINÄ...Sunnuntai 27.01.2008 21:45

Jonninjoutava aamu, sitten niin. Kahvi maistuu pahalta, kaadan sen viemäriin. En jaksa kuoria apelsiinia, leikkaan sen lohkoiksi,siitä valuu mehu sormille ja pöydälle, kun se kuivuu, se on tahmeaa. Kukat ovat kuolleita kuivuuteen, niistä tippuu lehdet lattialle. Niiden päälle kun astuu, ne rapsahtaa pieniksi muruiksi, ulkona lehdet on limaisia, ne tarttuu kenkiin, muttei mene muruiksi.
Tupakka maistuu hyvälle, se maistuu elämälle. Aamutakissa on tupakanpolttamia reikiä, ne tuntuu karhealta kun niitä hivelee sormenpäillä.
Jonninjoutava aamu..ei koulua ..ei ketään täällä. Kuuntelen Mike Oldfieldiä, se kuullostaisi paremmalta jos olisi pilvessä. Yläkerrassa on kanta-astuja...vittuumainen mies, tai nainen, varmaankin mies, jolla on rumia villapaitoja ja joka syö ryynimakkaraa ja juo suoraan tölkistä piimää. Vituttaa.
Farkut on pesun karheat, ne kiristää. En taaskaan kerkeä ajoissa dösälle, vaan joudun juoksemaan viimeiset metrit lujaa, auto onneksi odotti. Kirjastoon seuraamaan ihmisiä,ja ehkä lainaamaan pari kirjaa, ehkä näytelmäkirjallisuutta, vaikka Saisiota. Istun lukusaliin, ja rupean seuraamaan ihmisiä. Kirjani haisee vanhalta, aukaisen sen epämääräisesti jostakin. Edessäni istuu kaksikymppinen nainen. Sillä on kirjavat vaatteet ja haisee suitsukkeelle. Kassissa on monia rintamerkkejä, mutten näe lukea niitä. Nainen on varmasti retro-henkinen taiteilijatyyppi. Sillä on kotona kissoja. Hän ei katso telvisiota, vaan ahmii taidekirjallisuutta. Ei syö lihaa. Tekee tofusta ihmeellisiä ruokia. Varmasti mukava ihminen, ehkä hiukan saarnaava, mutta uskollinen ystävä.
Vieressäni istuu vanha mies, ehkä 75..lukee Suomen sodasta. Vaatteet on vanhat, mutta kovin siistit, hyvin pidetty. Tukka on liian rasvainen, kampa näkyy takataskusta. Hän on varmaankin hyvä isoisä, ehkä hiukan jäärä, ja hiljainen, mutta rauhallinen. Vaimo on ollut ikänsä kotirouvana, leipoo edelleen kerran viikossa pullia, jotka näyttävät siltä kun ne olisi kaupasta ostettuja, täydellisen pyöreitä voisilmäpullia...
Jos on jonninjoutava aamu, menkää kirjasoon.
*halii*

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.