IRC-Galleria

Kiosakishi

Kiosakishi

籠の中の鳥は/Kago no naka no tori wa/The bird in the cage
Ja tämän jälkeen kysyin pääjärjestäjältä että ymmärsikö se nytten että mistä on kyse. Mitään vastausta ei mihinkään milloinkaan tullut. Lisäsin myös että en mielellään käyttäisi aikaa siihen että alan selittämään yksityiskohtaisesti jokaista fightin osaa ja mikä merkitys niillä on fightin kannalta (vaikka nyt näytösfightin merkitys ohjelman kannalta pitäis olla itsestään selvä. Cutscene kohtauksia taas tarvitaan siihen että kun varsinaiset osallistujat valmistautuvat kisaamaan yleisön ei tarvitse tuijottaa tyhjää lavaa). Asia olisi ollut hoidettu asiallisesti jos siitä tosiaan olisi aluksi kysytty että ymmärsikö asian oikein ja pistänyt yksityisviestiä MINULLE, ei viestiä keskustelualueelle. Tässä vaiheessa olisin voinut jo sanoa että "Et toiminut miten pyysin toimimaan, positan siut ryhmästä ja välitän sitten valmiita ideoita siulle" mutta olen kai liian anteeksiantava ja ajattelin että seuraava kerta sitten on se lopullinen varoitus.

"Yukilta ei ole vielä vastausta kuulunut mutta Fuyumi voi hyvin yrittää valloittaa conin ilman Yukin lavalla olemista joten Yukicon aiheinen Fight onnistuu jopa ilman Yukia mutta toivottavasti nyt Yuki-cossari haluaisi tulla mukaan koska on se parempi Yukilla kuin ilman."

Tämä on myös oleellinen kommentti tähän väliin.

No koska pääjärjestäjä ei tuntunut olevan perillä FFFighteista ollenkaan päätin sitten selvittää että vaatiiko tämä aihe perusteellisen selityksen:

"Okei kuulostaa turhalta itsestäänselvyydeltä mutta pitääkö ihmisille selittää yleisesti mikä FFFight on, mitä osia siihen kuuluu ja mikä merkitys kaikilla osilla on? Totta kai säännöt tulee kirjoitettua käsikirjoituksen yhteydessä mutta jos ihmiset eivät edes ymmärrä mitä eroa FFFight osallistujilla ja näytösfightaajilla/näyttelijöillä on niin ollaan lähdössä aika huonolta pohjalta. Ja kuinka moni on nähnyt alkuperäisiä Visual Gayn tekemiä tarinallisia FFFighteja?"

Johon vastauksena oli että selitystä ei tarvita ja ihmiset ovat kyllä alkuperäisiäkin fighteja nähneet.

No, Yukilta tuli viimein vastaus, ei tosin suoraan vaikka olin sitä suoraan kysynyt. Ohjelmavastaava kuitenkin ilmoitti että Yuki cossaaja ei halunnut projektiin lähteä mukaan.

Sitten välissä on paljon varsinaisten jäsenten välistä keskustelua roolijaoista jne joka sujuu ihan normaalisti ja sujuvasti aivan kuten pitääkin. Mainittakoon tässä välissä että itse fightia järjestämässä ja ideoimassa olleet ihmiset siis hoitivat osansa ihan asiallisesti.

Ja jossain välissä on statuspäivitys: "Eli koska Yuki ei halua mukaan me toteutetaan Fighti seuraavanlaisesti = Fuyumi ei kidnappaa Yukia vaan yrittää valloittaa koko Yukiconin."

Ja sitten viestissä jossa kyseltiin työjaosta, yksi jäsen vastasi:
"Jaa, mun pitää kattoo Karon kanssa, että tää ei menis minkää mun ohjelman päälle (deitti ja kunniavieraiden haastattelu) mutta tulisin mielelläni summoniks! Oon ajatellu cossaavani Jack Frostia ta jota kuta Disneyn Frozenista (eli lunta ja jäätä riittää)"

Ja seuraava asia saattaa tulla yllätyksenä/järkytyksenä: Kyllä, tässä vaiheessa alkaa offtopic keskustelu deitistä ja kunniavierasohjelmasta ohjelmavastaavaan ja kyseisen jäsenen välillä. Jonka olisi voinut hoitaa yksityisesti tai edes jossain muussa ryhmässä tai foorumilla. Mutta tosiaan poistin ne offtopiv kommentit, tuo yksi viesti kuitenkin oli vielä on topic joten jätin sen siihen. Mutta ennen viestien poistamista postasin tämän:

"Voisitteko hoitaa Fightiin liittymättömän yksityiskeskustelun muualla kiitos. Poistan nuo viestit tästä."

Ja aika pian tämän jälkeen ilmestyikin sitten tämä viesti:
OV: "Yukiconin ohjelmavastaavan roolissa haluan nyt sanoa että Yukiconin fightia ei tällä idealla ja kokoonpanolla toteuteta. Idea, että Fuyumi yrittäisi kaapata vallan ei sovi Yukiconin teemaan; anime ja pelit. Se että Yuki-kun olisi kidnapattu oli vielä hyvä idea, ja olisi saattanut toimia, mutta kun Yuki-kun jätettiin käsikirjoituksesta pois, idea ei enää toimi. Yukiconiin ei ole lisäksi tulossa Questia, joten senkään varassa tämä idea ei toimisi. Haluan Yukiconin ohjelmistotarjonnan olevan ehdottoman laadukasta, ja tästä syystä en näin isoa ja suosittua ohjelmaa hyväksy amatöörikokoonpanolla. Sanna on kanssani samoilla linjoilla, ja olen yhdessä hänen ja muutaman muun Yukitealaisen kanssa tehnyt tämän päätöksen että tätä FFFight ideaa ei toteuteta. Haluan kiittää teitä kaikkia kiinnostuksestanne tulla luomaan ohjelmaa Yukiconiin, ja pahoittelen että tässä nyt kävi näin!"

Ohjelmasta ei oltu vielä tehty virallista tarjousta joten käsikirjoitusta tosiaan ei ollut vielä keretty aloittamaan. Kaikki tämä siis tapahtuu erittäin lyhyen ajan jakson, muutaman päivän sisällä. Mielestäni on outoa hylätä ohjelma ennakkoluulojen perusteella ennen kuin siitä on tehty edes virallista, ohjelmavastaavalle tarkoitettua esitystä. Eikä meille tosiaan oltu annettu mitään deadline milloin tälläinen pitäisi olla valmiina. Yuki-kunia ei käsikirjoituksesta ollut missään vaiheessa pois jättämässä mutta jos maskotin cossaaja ei halua fyysisesti lavalla olla niin me ei mahdeta asialle mitään ja sitten käsikirjoitetaan se asiaksi josta vaan puhutaan tyyliin koko esityksen cutscene kohtausten ajan. Kysyttiin myös että mitä epäkohtia siitä fightista pitäisi toteuttaa mutta mitään järkevää vastausta asiaan ei tullut. Voin toki copypasteta koko loppukeskustelun sanasta sanaan tähän jos ihmiset haluvat tietää tarkkaan mitä on tehty ja sanottu ja tosiaan, miulla ei oo mitään tarvetta kaunistella omia sanomisia tai jättää omia kommentteja näyttämättä vaikka olisin itsekin käyttäytynyt epäasiallisesti. Mutta yritin selvittää mikä on vialla ja sovitella tilannetta tai edes saada järkevän selityksen asialle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.