IRC-Galleria

Kittilöityminen osa 5Tiistai 07.07.2009 15:21

Ihan alkuun pakko sanoa, että en ole tänne ny kirjoittanu pariin päivään väsymyksen takia. En tiedä mistä on johtunu(mull on kyl aavistus) mutta mua on alkanu iltaisin väsyttää niin pahasti ettei järkeä. Mutta joo itseasiaan..


Merta, kahvia ja kirpputori?!

Sunnuntaina lähdimme pyörähtämään aamukahvilla perämeren rannalla. Ylitorniosta suuntasimme tornion kautta ruotsin puolelle pieneen kylään nimeltään Seskarö. Suunnitelmiin kuului käydä perämeren rannalla keittämässä pannukahvit. Ajoimme ensin ohi risteyksestä, josta pääsi leirintäalueelle/uimarannalle, ja päädyimme yllättäen pikku kylän kirpputori tapahtumaan. Edelleen pari nättiä lökäpöksy typyä, mutta muuten ei mitään. Kierrettyämme kirpputorin aloimme suunnittelemaan reittiä meren rantaan. Tällä välin Manu kerkesi etsiä korkeimman kohdan johon hän asettui seisomaan kuin etsisi suuntaa keskellä kirpputoria. Kun olimme hetken hekotelleet Manulle jatkoimme matkaa. Päästyämme merenrannalle, totta kai suomalaisittain turistimeininki ajolla kiinnittämättä huomiota "ei saa ajaa" "jättäkää autot tänne" merkkeihin, löysimme sopivan paikan jossa oli halkoja(kuusihalkoja ei hel..) ja leiritulipaikka(itseasiassa kaksi vierekkäin). Kun saimme tulen pesään ryhdyimme kahvin keittoon ja yleiseen hööpertämiseen eli rannan tutkimiseen ja kuvien napsimiseen(tuli jopa kaksi kuvaa). Tulen ääressä istuessani ja kahvia ryystäessäni huomasin parin ruotsalaisen henkilön lähestyvän leirintä paikkaa. Meidät huomatessaan he käänsivät suuntansa rantakallioille istuskelemaan. Kun saimme kahvit juotua, leivät syötyä ja muutenkin tehtävämme suoritetuksi lähdimme jatkamaan matkaa.


Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella..

Matkasimme ruotsin puolta kohti Övertorneåta ja pysähdyimme välillä Kukkolankoskella katsomassa jotain vip-saunatilaa, joka oli kieltämättä pirun hieno(sauna academia tai joku vastaava). Siinä kosken pauheessa totesin että on se Suomi kaunis kosken toiselta puolelta katsottuna, tulin myös ajatelleeksi kuinkakohan paljon ne ihmiset siinä joen ja kosken varrella huutelevat toisilleen ruotsi-suomi pelien aikana. Kävin myös Kukkolankoskella vessassa ja perhana se tuoksui kukkasille vaikka en nähnyt minkäänlaisia hajusteita missään.. eipä tuoksu enää prkl. Övertorneåssa kävimme kaupassa ja ostin pekonijuustolevitettä jonka jälkeen suuntasimme suomen puolelle ylitornioon pizzalle.


Moniko tuumanen toi oikeen on?!

Auton vanteistahan puhutaan aina tuumissa, "moniko tuumaset vanteet sul on" jne, mutta mun mieleeni heräs kysymys "moniko tuumane toi pizza on?!". Tilasin paikallisessa pizzeriassa(Turkin pippuri tai joku vastaava) Revontuli pizzan, joka sisälsi poroa, kebabbia, ananasta ja aurajuustoa(NAM!!), ja sain eteeni ihan jumalattoman ison pizzan. Oikeesti se pizza tuli 1,5cm joka puolelta yli lautasen. Oli pakko vielä kysyä "oliks tää siis normi pizza?" vastaus "Kyllä on ja mieti kun mä tilaan yleensä kolme perhepizzaa täältä, mahtavat miettiä kui iso perhe mulla on". En saanut koko pizzaa syötyä, joten loput nappasin folioon ja mukaan.


Mikä päivä mikä kuu.. missä..

Kun pääsimme ylitornioon Anjan luokse takaisin, kävin suoraan sohvalle makoilee ja kattoo telkkaria, enköhän mä siihen sit nukahtanu. Herätessä oli ihan ihme olo kun en tienny yhtää missä olin(aloin epäilee et siinä pizzassa oli jotain..). Kupillinen kahvia(ysin aikaa illalla ei yhtään hyvä..) sai vähän virtaa, mutta ei tarpeeksi että olisin jaksanut lähteä rättisitikka ajelulle vaikka mieli olis tehny.. no jääpä jotai seuraavaan kertaan.


Tuossa oli siis sunnuntai. Eilisestä ei ole oikeastaan mitään erikoisempaa sanottavaa. Ylitorniosta lähdimme Rovaniemelle hoitamaan asioita ja sieltä suuntasimme takaisin Kaukoseen. Nukuin melkein koko matkan Rovaniemeltä Kaukoseen ja epäilen edelleen sitä pizzaa. Illalla söin vielä pizzan loput ja pari leipää pekonijuustolevitteellä ja suolalihaa päälle namia..

Kiitos kumarrus ja BLAU

ps. Kuvia tulee myöhemmin..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.