IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

Lasten kehityksestä..Sunnuntai 23.08.2009 20:03

Alex on alkanut puhuu lauseita (noin 1-2kk sit?) mm: tuu kattoo! isi, tuu kattoo! ei oo kakkaa/pissaa, voivoi,rikki, en tie(tiedä siis), yms noi tulee ekana mieleen ;D

Sit hauskoja sanoja niinku volvo ;D esim. 'uuuuu, isi volvo brum brum, oho, rikki' xD
Alex (niinku isänsäkkin) puhuu aina vaan autoista. No ei nyt aina mut kuiteski ;D sitä kiinnostaa kaikki autoihin liityvät asiat :)

Alex osaa myös itse pyytää maitoa, ruokaa, juustoa, namia, mehua (behu), banaania yms. sanoo siis itse, kun haluaa; 'anna behu'
Osaa myös pyytää pusua ja halia :) niin ihanaa kun toinen tulee viekkuun ja sanoo 'hali/usu(pusu)'

Ymmärtää puhetta; ymmärtää melkein kaiken mitä sille sanoo. Auttaa vauvan hoidossa; tuo vaipan, tutin tms. kun pyydän :)

Alex pölöttää koko ajan. On aina pulissu :) kova poika höpöttää. MYös motorisesti ikäisiänsä edellä; puistossa aina kaikki on ihmetellyt, jo pitkän aikaa luullut, että Alex on ainakin 2v. osaa mennä itse laskemaan liukumäkeä yms. myös kotona, osaa (valitettavasti!!!) kiivetä aivan joka paikkaan. Menee mm. ite syöttötuoliin, kun on ruoka-aika. Ja ihme kyllä, ei ikinä putoa. siis onneksi. Erittäin hienosti kehittynyt poika. Myös pottailuakaan sille ei tarvinnut opettaa, se ite hoksas sen. käy aina pisulla ite, mut kakat tekee vielä vaippaan/ lattialle (alex on yli puolet ajasta ilman vaippaa). Sama syömisen kanssa; yks päivä (olisko alex ollut 1v 3kk tai 4kk se vaan päätti, että sitä ei syötetä enää, vaan se syö itse. en eka edes tajunnut, ihmettelin vaan et mikä tota poikaanyt vaivaa kun se ei suostu syömään. Mut sit tajusin; se oli jätkän oma päätös ;D en ollut ees kerinnyt ikinä ajattelee koko asiaa. Alussa toki oli melko sotkuista, mut ikinä ei tarvinnut kuitenkaan mitään sanomaehtiä laittaa kun ei kuitenkaan niin kauheasti lattialle tippunut mitään. Nyt osaa syödä jo siististi. Aina en edes ole sen vieressä kun se syö, vaan teen omia askareita tai hoidan vauvaa. Ei oo juonut n. kolmeen kuukauteen pullosta, vaan nokkiksesta tai tavan mukista. Juomista siis vielä opetellaan, se on melko sotkuista välillä, siksi annan nokkiksesta, kun aina ei kerkiä vahtia.

Alex on ERITTÄIN vilkas lapsi. 'Villi ja vapaa' sopii hyvin kuvailemaan sitä :). On aina ollut. Onhan siinä puolensa toki. Tuolla tempperamenttillansa (jonko se on kyllä perinyt multa) se pärjää pitkällä elämässään. Olen niiiin ylpeä hänestä. Hyvin rankkaa kyllä on myös ollut mulle, koska silmät pitää olla perseessäkin. Toki jos alex olis ainoa lapsi, asia olis aivan eri.

Osaa tanssia hienosti, tanssii aina kun kuulee musiikkia. Soittaa myös pikkupienoansa ihanasti :)

Muitakin asioita on, en vaan muista enää, oon siirtänyt tätä ihan liian kauan :s PRKL, en vaan ikinä kerkee istua tietokoneella.

Siirrytäänpäs vauvaan;

Vauva on kehittynyt hyvää tahtia myöskin. Koska Alexin pikkuvauva aika on hyvin muistissa, sanoisin, että vauva on kaikissa pikkujutuissa Alexia n. 1-2vk jäljessä.
Alkoi seuraamaan asioita silmillä: 2kk
Yritti tarttua/tavoitteli lelua: 2,5kk
alkoi tarrtumaan leluihin: 3kk
Alkoi kääntyilemään selältä masulle: 3,5kk
Alkoi jokeltelemaan: 2,5-3kk
Hymyili 8,5 vk
Nauroi: 2-2,5kk?

Painoa oli 4kk neuvolassa 6,2kg (melkein 1,5kg kevyeempi mitä alex oli aikoinaan) ja 62cm.
S.mitat: 3,1kg ja 47cm.

Typykkä on tosi siro; ja kasvot kuin enkelillä. Ei voi erehtyä, onko se tyttö vai poika. Ei millään. Alex taas oli jo pienenä semmoinen köriläs ;D lihaskimppu.

Tyttö on alexiin verratuna rauhallinen tapaus. kyllähän se huutaa välillä, öisin yms mut niinhän vauvat tekee. alex huusi aikoinaan niin paljon että sain pelätä onko sillä oikeasti kaikki ok; oli vissiin 'lievä koliikki'. Onneksi, en meinaan jaksaisi samaa uudestaan. huh huh.

Molemmilla lapsilla on ihan supervastustuskyky; Alex on koko elämänsä aikana ollut vain 2 kertaa kipeä(ei kertaakaan alle 1-vuotiaana); toinen niistä johtui 1vuotisrokotteesta; toinen oli lievä korvatulehdus. Molemmilla kerroilla oli korkeintaan 38.0 astetta kuumetta pepusta mitattuna. kor. 3 päivää kesti. 2 kertaa on myös ollut nuhaa. Vauvalla taas ei ole ollut edes sitä; sillä ei ole ollut ikinä mitään vielä. Onneksi!

Kaikenkaikkiaan mulla on 2 tervettä, hyvinkehittynyttä lasta. Ja molemmat yhtä rakkaita ja ihania palleroita <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.