IRC-Galleria

MorphineWings

MorphineWings

Haestakkee vittu<3

Blogimerkintä

- Vanhempi »
OTSIKKO ON TARKOITUKSELLA PROVOSOIVA.

Tämä aihe on ollut tapetilla ennenkin. Sen nimi on PETA:n järjettömät tempaukset. En kiistä etteikö PETA:lla olisi toisinaan ihan hyviäkin pointteja ja järkeviä tempauksia mutta sitten nämä todella kyseenalaiset ja älyttömät kampanjat. Ne syövät koko eläintensuojelun uskottavuutta ja saavat kaiken eläinten oikeuksien puolesta tapahtuvan toiminnan vaikuttamaan enemmän tai vähemmän naurettavalta. Linkkaan tähän nyt muutaman esimerkin.

http://features.peta.org/mario-kills-tanooki/
mariokills.jpg
Oikeasti? Mario tappaa tanookit? Puku on vain puku ja videopelistä on vaikea veikata että onko kyseessä "oikea" turkis vai keinotekoinen fursuit. Eikä sillä oikeastaan ole edes väliä koska se on vain pikseliä. Sen tekoon ei ole kärsinyt yksikään eläin. Silti PETA riehaantui asiasta samalla kun järjestön vapaaehtoistyöntekijät hyppivät ketuiksi pukeutuneina kaduilla.
petalead-350x300.jpg
Antaako tämä nyt kuvan että ketuilta on ok leikata korvat irti ja pukeutua niihin? PETA:n logiikalla kyllä. Sehän NÄYTTÄÄ siltä.


http://features.peta.org/pokemon-black-and-white-parody/
Pokemon-PETA-600x300.jpeg
Pokémon liberation army? On totta että on lievästi kyseenalaista näyttää lapsille piirrettyä missä on isossa osassa järjestäytynyt tappelukulttuuri. Kyseisessä animessa, mangassa ja peleissä kaiken pohjana on kuitenkin ihmisten ja pokémonien välinen ystävyys, luottamus ja välittäminen. Tämä kaikki on kokonaan sivuutettu tässä kamppanjassa. Lisäksi herää kysymys että miksi ELÄINTENSUOJELUYHDISTYS haaskaa resursseja tämän asian ruotimiseen. Tiettävästi pokémonin katsominen ei ole mitenkään yllyttänyt lapsia pakottamaan lemmikkejään taistelemaan keskenään. Kyseessä on vain anime/manga/pelisarja. Kyse on yhä pikseleistä eikä ketään ole vahingoitettu.


http://www.peta.org/b/thepetafiles/archive/tags/Pet+Shop+Boys/default.aspx

Näin. PETA toivoi Pet shop boysin vaihtavan nimensä Rescue shelter boysiksi. Koska tällähän olisi niiiiin suuri merkitys kaikkeen. No, ei ollut. Nimi pysyi ennallaan ja eläimet jatkavat kärsimistään sen vuoksi... Vai?

PETA on useasti joutunut jopa naurunalaisiksi näiden kampanjoiden takia. Se mikä tekee asiasta entistä huonomman ovat ihmisten mielleyhtymät. PETA on maailman suurin eläintensuojelujärjestö. Tämä aiheuttaa sen että jos joku sanoo 'eläintensuojelu' tai 'eläinten oikeudet' tulee mieleen heti PETA. Ja nämä runsaasti julkisuutta saaneet tempaukset. Minä ainakin haluaisin voida sanoa kannattavani turkistarhauksen kieltämistä ilman että minut leimataan hörhöksi jonka mielestä Supermario-pelit on kiellettävä.

Eläinrääkkäyksen loppuminen on ihailtava päämäärä. Tarkoitus vain ei aina pyhitä keinoja.

Lopuksi vielä yksi kuva. Sen tietojen todenperäisyyteen en ole ehtinyt perehtyä joten jätän sen vain tähän ilman ihmeempiä kommentteja. rkzV2.png

EDIT

Unohdin vielä mainita että onko hyvä juttu asettaa veristen kampanjoiden kohteeksi lapsia? Pokémonin lisäksi sama ongelma pätee mm. näihin:
peta.jpgmommykills.jpg

Näitä lehtiä jaettiin kaupungilla lapsille joiden äidillä oli turkis päällä. Esimerkkinä, Mommy kills animals- lehden sisäsivuilla oli valokuvia nyljetyistä eläimistä. Ne kuvat eivät kuulu lapsille. Ne kuuluvat juurikin niille jotka oikeasti turkiksia käyttävät, ja niille jotka niitä tekevät. Jonkun lapsen traumatisoiminen siinä toivossa että turkisten käyttö lopetettaisiin on hyvin kyseenalainen toimintatapa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.