IRC-Galleria

Sorrow_Girl

Sorrow_Girl

Liikaa tyhjäpäit, liian vähän todellisia ihmisiä. Tämä on totuus eikä ole mun ongelma, jos se kirpasee, etkä totuutta kestä.

4. osa.. kommia saa laittaa..Torstai 30.04.2009 19:59

Kun olimme syöneet minä päätin lähteä takaisin Kotkaan. Pitkä ajomatka edessä, ja halusin vielä pestä pyykkiä, ennen kuin menisin nukkumaan.
Kun olin hyvästellyt pikkusiskoni ja kummipoikani, kuulin pihatieltä auton äänen. Käännyimme katsomaan lähestyvää autoa, ja minut täytti kauhu. Tunnistin auton Mikon autoksi. Tai ei se hänen autonsa ollut, vaan hänen äitinsä, Sarin auto. Kauhuissani katsoin sen lähestymistä, enkä pystynyt liikkumaan. Tuuli katsoi minuun oudosti ja käskin häntä menemään sisälle Jacobin kanssa. En halunnut Tuulin kuulevan keskusteluamme. Ja siitä huolimatta, vaikka Mikko tuli kutsumatta aioin päästä hänestä eroon mahdollisimman nopeasti. En haluisi viivytellä lähtöäni laisinkaan. Mikko nousi rennosti autosta ja käveli minua kohti.
’Hei Nea. Ajattelinkin sinun vielä olevan täällä. Voimmeko jutella? Se jäi eilen hieman kesken.’ Mikko tarttui minua kädestä ja katsoi anoen. Hän hyvin tietää, etten pysty vastustamaan hänen koiran ilmettä. Mutta tällä kertaa suljin silmäni, ennen kuin puhuin.
’Mikko hyvä. Minulla on kiire palata Kotkaan. Ajomatka on pitkä ja tahdon palata rakkaani luo.’ Valhe lipui huuliltani huomaamatta. Avasin silmäni ja katsoin Mikkoa kohden. Hänellä meni jonkin aikaa tajuta sanomani.
’Vai niin. Ei sinulla miestä ollut mukana, kun baarissa olit.’ Mikko kurtisti kulmiaan ja katsoi minua mietteliäänä.
’Olin ystäväni kanssa, ja se on minusta sallittua. Avopuolisoni oli töissä siihen aikaan. Valitettavasti.’ Miten minä lähdinkään tähän leikkiin mukaan? Minä olen typerä. Pitäisi käydä vielä sisällä kertomassa Jukalle ainakin asiasta, koska Mikko takuulla kyselisi minusta heiltä. Ja jos he eivät tietäisi valheestani, he paljastaisivat tietämättään minut.
’Mikko, käyn vielä sisällä ja jos et ole poistunut siihen mennessä autoinesi tieltäni, minun on sitten varmaan vahingoitettava rakkaan äitisi kultaista autoa. Minulla on kauhea ikävä rakkaani luo ja en tahtoisi odottaa yhtään pitempään. Ja minulle olisi nautinto tehdä vahinkoa äitisi autolle. Tiedäthän sen.’ Katsoin Mikkoa hetkisen ja käännyin kohti taloa. Jukka olikin eteisessä ja kerroin hänelle äkkiä tilanteesta. Jukka katsoi minua ymmärtävästi ja katsoi puolestani pihalle. Mikko oli juuri poistumassa autoineen, joten minä palasin pihalle ja lähdin kohti Kotkaa.

Matka sujui ongelmitta muutaman tunnin. Ei olisi enää pitkää matkaa Kotkaan, ja pääsisin suihkuun. Mutta huomasin tien varrella tutun ihmisen, ja kilttinä tyttönä en voinut vain ajaa ohitse. Mikko seisoi tien varressa autoon nojaten. Nousin omasta autostani ja menin Mikon luokse.
’Onko auto jättänyt tien päälle?’
’Niin kuin näkyy. Bensa pääsi loppumaan. Muistatko, onko tässä lähellä huoltoasemaa josta saisin edes sen verran bensaa, jotta pääsisin tankkaamaan sitten tankin täyteen.’ Mietin hetken aikaa ja muistin, että lähellä olisi Teboil. Bensa olisi kallista, mutta kyllä se varmaan Mikolle kelpaisi. Pyysin häntä tulemaan kyytiini ja laitoin musiikin soimaan, jotta Mikko ei pystyisi puhumaan kanssani. Halusin välttää sen. Mikko katsoi minua koko ajomatkan, jolloin kiiruhdin Teboilille. Jätin Mikon ottamaan bensaa, ja itse kävin sisällä ostamassa jäätelön. Minun oli kuuma. Pelkkä Mikon katse sai ihoni kuumottamaan. Ja sama kaipaus oli palanut.
Mikko nousi autooni, täytettyään bensakanisterinsa. Kävin viemässä Mikon autonsa luokse ja lähdin jatkamaan omaa matkaani. Ajatukseni risteilivät ja minun oli pakko pysähtyä parin kilometrin päässä olevalle levähdys paikalle. Koetin kasata ajatuksiani ja viilentää tunteita. Mikko oli saanut mieleni järkkymään, aivan niin kuin vuosia sitten.
Kun olin mielestäni taas jälleen ajokunnossa, lähdin jatkamaan matkaani.
Asunnolle päästyäni, en jaksanutkaan laittaa pyykkiä peseytymään, vaan menin suihkun kautta melkein heti nukkumaan. Lueskelin kirjaa hetken ja sitten sammutin valot. Näin unta Mikosta.
Olimme kesämökillä. Sillä samalla, missä olimme parina kesänä seurustelumme aikana käyneet. Se oli Mikon vanhempien kesämökki. Istuimme laiturilla ja Mikko hyväili niskaani. Otimme aurinkoa ja suutelin Mikkoa kiihkeästi. Kävimme uimassa ja myös saunassa. Roiskimme vettä toistemme ylle ja Mikko heitti minut laiturilta järveen parikin kertaa.

Aamulla kun heräsin, muistin unen. Se oli niin toden tuntuinen. Mutta unessa olimme samanlaisia kuin nyt. Joten se ei voinut olla muistoja menneisyydestä. Siirsin unen syrjään ajatuksistani ja lähdin kohti työpaikkaani. Pöydälläni oli jälleen muutama sopimus ja kasa mapitettavia papereita. Huokasin syvään ja aloin töihin. Iltapäivällä pöydälleni ilmestyi kukkalähetys. Kortissa ei lukenut nimeä, mutta runosta tunnistin lähettäjän Mikoksi. Hän oli ilmeisemmin laittanut viime perjantaina sen ruusunkin autoni pyyhkijän alle. Heitin ruusut roskikseen, mutta ohitse kulki juuri pomoni ja hän pelasti ruusut kohtaloltaan.
’Mitä sinä Nea teet? Kaunis kukkakimppu ja sinä meinaat heittää sen pois. Jos sinä et halua pitää niitä, niin voit viedä ne jonnekin muualle. Ne toisi varmasti iloa tähän synkeään toimistoon. Ei ihmiset halua koko aikaa nähdä valkoisia seiniä ja tietää tekevänsä vain työtä työn perään.’ Katsoin pomoa ihmeissäni, mutta tottelin kuitenkin hänen pyyntöään. Hän oli oikeassa. Täällä ihmiset näyttivät olevan piristyksen tarpeessa. Kevät tuli ja ihmiset hakivat jälleen rakennus lupia. Vein ruusut eteisaulaan, jossa ne olisi kaikkien nähtävillä. Palasin pöytäni taakse ja jatkoin töitäni. Päivä sujui ongelmitta ja päättyi ajallaan. Huokasin helpotuksesta ja pakkasin laukkuni. Kävin sanomassa pomolleni hyvät illan jatkot ja menin parkkipaikalle. Katsoin ympärilleni vaivihkaa. Minulla oli tunne, aivan kuin joku tarkkailisi minua. Mutta en nähnyt ketään, vaikka kuinka vilkuilin. Otin autonavaimet laukustani ja avasin ovet. Lähdin parkkipaikalta ja kävin kaupassa. Pitäisi ostaa jälleen viikon ruokatarpeet, mutta tarkkaan valiten. Ei ollut varaa tuhlata.
Palasin asunnolleni ja vietin yksinäisen illan taas vaihteeksi. Viikonloppuna onneksi lähtisimme tyttöjen kanssa ensiksi syömään ja sitten baari kierrokselle.
Tiina täytti 29 ja sai miehensä ansiosta vapaa-illan lapsista. Lapset olisivat viikonlopun isovanhemmilla ja Tiina sai siksi viettää aikaa ystäviensä kanssa pitkästä aikaa. Kaisu pääsi myös mukaan, mutta se oli vaatinut hieman suostuttelua. Pari muutakin kaveria olivat päässeet mukaan juhlimaan. Aloitimme Nigth life:stä ja päädyimme loppu yöstä Wilmaan. Olimme siinä vaiheessa jo melko päissämme, mutta meno vain jatkui. Kävimme jopa nolaamassa itseämme tanssilattialla, mutta ei sitä takuulla kukaan huomannut. Kun olimme jonkin aikaa tanssineet, tunsit kädet lanteillani. Humala tilastani johtuen liikkeet oli hitaita. Katsoin olkani yli taakseni ja näin tutut jäänsiniset silmät. Aivoni eivät totelleet laisinkaan, joten nojasin Mikkoa vasten. Hidas biisi alkoi soida, jonka seurauksena keinuimme vain toisiimme nojaten. Ystäväni katsoivat tanssilattian laidalla olevasta pöydästä meitä. Hymyilin vain typerää hymyä ja kuiskasin Mikolle jotain käsittämätöntä. Mikko vain hymyili ja puraisi hellästi korvastani. Kaisu tuli luokseni ja sanoi: ’ Eiköhän Nea meidän ole aika jo lähteä. Yö on ollut pitkä ja sinä näytät väsyneeltä.’ Mikko katsoi Kaisua.
’Minä voin saattaa Nean kotiinsa aivan hyvin.’ Kaisu katsoi takaisin Mikkoon.
’Se on kuule jätkä nyt sillä lailla, että minä huolehdin, että tämä neiti selviää kotiinsa hengissä, jotenka en jätä häntä sinun huoleksi.’ Hän katsoi vielä merkitsevästi kohti Mikkoa ja alkoi raahata minua pois tanssilattialta. Kaisu soitti taksin ja lähdimme pois Wilmasta.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.