IRC-Galleria

Puolalaista paskaa kuvani ympärilläPerjantai 02.03.2007 00:19

Välillä ihmetyttää ihmisten töppäily. Erehtyminen on tietenkin inhimillistä, mutta lainrikkominen on ihan oma asiansa. Lainrikkomiseen sisältyy myös tekijänoikeuslaki.
Kukaan ei ole puhdas kuin pulmunen, enkä väitä että itsekkään olisin, mutta nyt alkoi keittämään yli.

Kuvani on kopioitu jollekkin hemmetin puolalaiselle rektryrointi firman sivuille.
Mistään en löytänyt mainintaa itsestäni, enkä ole lupaa kyseiselle firmalle myöntänyt.

Sivusto, jossa "markkinoin" enemmän tai vähemmän kuviani omaa toiminnon joka kertoo minkälaisilla oikeuksilla kuvan saa julkaista missäkin yhteydessä.
Tälle kuvalle olin antanut julkaisuun velvoitteet, että henkilön joka meinaa käyttää kuvaa on otettava yhteyttä minuun ja keskusteltava miten toimitaan.
Kyseinen sivusto EI ole toiminut näin.

Pistetään wanhemmat ihmiset hoitamaan tämä asia kuntoon. Luultavasti huomenna puhelinlangat laulaa kyseisen firman konttorissa Puolassa.
Mikäli kyseessä tosiaan on firma joka on käyttänyt kuvaa markkinointitarkoituksiin ilman asianomaista korvausta ja tekijänoikeusmerkintöjä tulen varmasti vaatimaan jotain hyvitystä kyseisestä asiasta.

Maineen ja kunnian takia voisin jättää sen tuonne?
- En todellakaan voi. Kyseessä on ennen kaikkea periaate kysymys. Yritän niitä pieniäkin kuluja kattaa myymällä joitakin kuvia, mikäli joku niitä haluaa ostaa, enkä sen takia ala antamaan kuvia millekkään firmalle markkinointitarkoitukseen (lue: ilmaiseksi).
Vaikka kuvia myydään nimellä niin näin en ala nimeni statusta nostamaan, koska koko firman sivulla ei ole mainintaa meikäläisestä.

Linkki kuvaan, joka jostain syystä tuntuu iskevän ihmisiin kuin miljoona volttia: http://sugo.kuvat.fi/kuvat/3/Ihmiset/Muotokuva/Katse.JPG

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.