IRC-Galleria

Suunta-ohjaaja

Suunta-ohjaaja

Hei! Suunta-palvelu on auki sunnuntaista-torstaihin klo 18-21, www.suuntapalvelu.fi
Monet haaveilevat matkustelusta ja pidempiaikaisesta oleskelusta ulkomailla. Usein ajatellaan sen olevan vaikeaa tai kallista, vaikka sitä sen ei aina tarvitse olla. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että reissuun on mahdollista päästä edullisesti, mutta hieman töitä se vaatii. Eikun vaan surffailemaan nettiin ja tutkailemaan erilaisia vaihtoehtoja ulkomaanmatkaa tai ulkomaanvaihtoa varten. Tässä tulee muutama itselleni tuttu vaihtoehto, miten päästä ulkomaille.

Allianssin Nuorisovaihto tarjoaa mahdollisuuksia työskentelyyn mm. Briteissä, Saksassa tai Espanjassa 18–30 -vuotiaille. Kauemmaksikin on mahdollista päästä vapaaehtoistöihin tai Au-pairiksi, esimerkiksi hotellityö Briteissä ei vaadi suurta alkupääomaa. Mikäli vapaaehtoistyöt Euroopassa kiinnostavat suosittelen tutustumista European Voluntery Serviceen. EVS vapaaehtoiset saavat tukea, jolloin itselle ei jää maksettavaksi kuin osa matkakuluista.



Jos olet vielä alaikäinen lyhemmäksi ajaksi reissuun voi päästä esimerkiksi järjestämällä kouluporukalla nuorisovaihdon. Nuorisovaihto toteutetaan kahden tai useamman maan välillä ja siihen voi saada rahoitusta Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMOlta. Tämän lisäksi matkarahaa voi kerätä porukalla talkootöitä tehden. Nuorisovaihdoista saat lisätietoa täältä.

Ammattikoulu- tai korkeakouluopiskelujoille tarjotaan usein mahdollisuuksia lähteä vaihtoon tai työharjoitteluun oman koulun yhteistyökumppaneiden luokse. Täytyy vaan rohkeasti tarttua tilaisuuteen ja mennä juttelemaan erilaisista vaihtoehdoista oman koulun kansainvälisyysvastaavan kanssa. Koulun kautta suoritettaviin työharjoitteluihin tai vaihtoihin voi saada rahallista tukea omasta oppilaitoksesta tai hakea apurahaa erilaisilta säätiöiltä.

Itsenäisesti työpaikkoja Euroopasta voi etsiä täältä ja paljon mahdollisuuksia näet myös täältä. Eikun vaan tutkailemaan! Apua voit kysyä myös Suunta-ohjaajalta!

Matkailu avartaa!
Suunta-ohjaaja Paula

Suunta-tiskillä, www.habbo.fi, ma 25.5 klo 18-20 teemana "Maailmalle hommiin?".

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.