IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -
humm.. GE:n Vallilan toimitiloissa toimivassa Sodexo:n ruokalassa, on välillä ihan hyvää ruokaa. ^_^

terveisin
Matti Tuunanen

disclaimer: my views do not necessarily represent GE or my GE role.tai onko sittenkään:
Posting any non-public/confidential/proprietary GE information on personal web sites, blogs or other communications is prohibited.

Eli, jos tuo tieto on ei-julkista, niin sitten olen guzessa.

Vuodet 1978 ja 2008 vertailussaTorstai 06.11.2008 02:01

Hassuhko juttu tuli sähköpostiin, jaampa sen teille kaikille, jotka tämän jaksaa lukea:


Vuodet 1978 ja 2008 vertailussa....missä oikein mennään?

TILANNE: JUHANI PARKKEERAA AUTON KOULUN PIHALLE. TAKAPENKILLÄ ON KIVÄÄRI KAUNIISTI KOTELOSSAAN.

1978 - Rehtori tulee paikalle, tutkiskelee Juhanin asetta ja näyttää sitten omansa.

2008 - Koulussa tapahtuu yleishälytys. Oppilaat lukitaan luokkiinsa. Rehtori hälyttää paikalle ATARI-ryhmän, joka vie Juhanin pois. Tunnin kuluttua paikalla on Punaisen Ristin, kirkon, lasten- ja nuortenpsykiatrian kriisiryhmät antamassa kriisiapua järkyttyneille oppilaille ja opettajille. Loppuviikosta Suomi24 avaa vielä oman kriisichattinsa.


TILANNE: JORMA JA MATTI TAPPELEVAT OIKEIN KUNNOLLA KOULUN JÄLKEEN.

1978 - Porukkaa saapuu paikalle katsomaan. Matti voittaa ja Jorma myöntää asian. Pojat kättelevät ja ovat tästedes parhaita kavereita. Ketään ei syytetä, ei tuomita eikä eroteta koulusta.

2008 - Soitetaan poliisille, joka saapuu paikalle koirien kanssa. Molemmat pidätetään ja erotetaan koulusta määräajaksi. Molemmat saavat syytteen vaikka Jorma aloitti koko tappelun..


TILANNE: PIKKU VILLE EI PYSY PAIKALLAAN LUOKASSA VAAN HÄIRITSEE KOKO AJAN.

1978 - Ville lähetetään rehtorin kansliaan, missä rehtori soittaa vanhemmille. Isä hakee Villen kotiin ja antaa Villelle selkäsaunan. Seuraavasta päivästä lähtien Ville istuu kiltisti luokassa eikä häiritse muita. Villestä tulee isona menestyvä lääkäri.

2008 - Oppilashuolto on huolissaan Villen käyttäytymisestä ja selvittää asiaa kolme vuotta. Villellä todetaan ADHD ja opettajat ihmettelevät miksei Villelle saatu koko peruskoulun aikana henkilökohtaista avustajaa. Onneksi Ville kuitenkin siirretään erityisopetukseen, joten kunta saa Villestä enemmän rahaa valtiolta. Villestä tulee isona sosiaalitukien käytön ammattilainen.


TILANNE: PEKKA RIKKOO TAHALLAAN IKKUNAN. ISÄ ANTAA PEKALLE ISÄN KÄDESTÄ KAIKKIEN NÄHDEN.

1978 - Pekka oppii olemaan tahallaan rikkomatta ikkunoita. Isona Pekasta tulee ikkunatehtailija.

2008 - Pekan isä pidätetään ja hän saa rangaistuksen lapseen kohdistuvasta väkivallasta. Pekka otetaan huostaan. Kuulusteluissa Pekan sisko itkee hätääntyneenä ja sanoo haluavansa isän takaisin, koska rakastaa tätä. Kuulustelua suorittava sosiaalityöntekijä tulkitsee tämän hyväksikäytöksi ja Pekan isä joutuu vankilaan. Pekan siskokin otetaan huostaan. Myöhemmin Pekan äidillä on suhde naapurin kansanedustajan kanssa, josta 7-päivää-lehti saa hyvät lööpit.


TILANNE: MAIJA KÄRSII PÄÄNSÄRYSTÄ, KANTAA KOULUUN OMAT LÄÄKKEET JA OTTAA NE VÄLITUNNILLA

1978 - Maija pystyy olemaan koko koulupäivän koulussa ja oppii uusia asioita.

2008 - Rehtori soittaa paikalle poliisin ja huumekoiran. Maijalle tehdään huumetesti, jonka tuloksia ei kerrota kenellekään. Maija ja vanhemmat velvoitetaan käymään huostaanoton uhalla perheterapiassa. Maijan äidin määräaikainen työsuhde jätetään uusimatta, koska perheneuvolasta saa aikoja vain sellaiseen aikaan, jolloin Maijan äidin pitäisi olla töissä.


TILANNE: VALDE SAA EHDOT ENGLANNISTA.

1978: Valde lähtee isänsä mukaan Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia.

2008: Eduskunnan vähemmistöasiamies syyttää koululaitosta vähemmistöjä syrjiväksi. Englanninopettaja joutuu burnoutlomalle, jolta ei enää koskaan palaa töihin. Sijainen antaa oppilashuoltotyöryhmän pyynnöstä Valdelle englannista 6, jotta Valde pääsisi haluamalleen linjalle ammikseen. Kun ammattikoulua on käyty viikko, Valde lähtee isänsä kanssa Ruotsiin, jossa alkaa kasvattaa ravihevosia.


TILANNE: PETTERI OSTAA LENTOKONEEN PIENOISMALLIN JA PAPATTIMATTOJA. KOOTTUAAN KONEEN PETTERI LATAA SEN PAPATEILLA JA HEITTÄÄ KONEEN RÄISKYVÄNÄ KATOLTA ALAS.

1978 - Kone särkyy, kaverit hurraavat ja menevät tekemään samaa.

2008 - Naapuri ilmoittaa asiasta sosiaalityöntekijälle, joka ilmoittaa asiasta myös SUPO:lle, joka puolestaan ilmoittaa asiasta Finnairille. Perheen lomamatka Kalifornian Disneylandiin peruuntuu, sillä Petterin luokalla ovat myös Ahmed ja Mohammed -nimiset pojat, joiden kanssa Petteri on lentokoneleikkejään leikkinyt. Niin perheelle kuin heidän muillekaan sukulaisille ei enää koskaan myönnetä viisumeita USA:han

Musiikkia korvilleTiistai 04.03.2008 22:18

Uhhuh, tämä blogimerkintä menee mikseri.netin yhdelle helmelle.. Jos SID-metalli uppoaa (machinae supremacy, S.S.H tai joku muu vastaava) niin tämä kannattaa ehdottomasti tsekata myös!

http://www.mikseri.net/machinist/

Teimpä tälle myös fanitusyhteisönkin, kerran semmoista ei aikaisemmin ollut. Jos kiinnostaa, niin liittykääpäs tuonne: Machinist

Opera mini 4Tiistai 19.02.2008 17:02

Kappas, kaikessa hiljaisuudessaan Opera Ministä on tullut nelosversio, ja pikaisten testien perusteella vaikuttaa aika vakuuttavalle. Mukana on mm. uudenlainen selaustapa, joka ei riko sivujen asetteluja, ja näyttäisi hakukonehallintakin olevan paremmassa mallissa. Tämäkin blogimerkintä on tehty Nokia E70 -puhelimella, käyttäen Opera mini 4:sta. Osoite ohjelmalle on tuttu mini.opera.com

Assisted GPSPerjantai 20.07.2007 10:44

http://www.itviikko.fi/page.php?page_id=46&news_id=200717473&rss=8

http://en.wikipedia.org/wiki/Assisted_GPS

Täytyy kyllä sanoa, että varsin mainio ominaisuus, nyt kaikki N95 (ja kaiketi myös E90) omistajat päivityttämään ohjelmistoa kännykkään. Assisted GPS on "aikuisten oikeasti" käytännöllisempi kuin pelkkä gps -paikannus puhelimen sisäisellä gps:llä.

Ongelmahan nykyisissä gps-chipeissä on laskentatehon vaatima virrankulutus, sirf3 -piirillä oleva gps löytää paikan nopeasti ja suhtkoht huonosta signaalista, mutta samalla sirf3 -piiri voi kuluttaa tavallisen nokian bl-5c -akun noin 10:ssä tunnissa. Jos tuommoinen piiri laitettaisiin kännykän sisälle, niin voi vaan kuvitella valitusten määrää huonosta akunkestosta, koska ilman gps:ääkin alkavat nykypuhelimet viemään sähköä varsin merkittävissä määrin, etenkin jos 3g, bluetooth ja wlan -radiot ovat päällä. Puhelimien sisälle siis tarvitaan jotain hituvirtaisempaa piiriä sisälle, jolloin virrankulutus kyllä laskee, mutta samalla paikannus voi viedä avomaastossakin minuutteja. Tuolla assisted gps:llä taas saadaan löytyneiden satelliittien paikkadata verkon ylitse, jolloin paikannus nopeutuu huomattavasti.

Nokia E70 vs. iPhoneKeskiviikko 18.07.2007 16:16

Itse olen ollut enemmän kuin tyytyväinen omaan E70 -puhelimeen, pidän siitä jopa enemmän kuin E90:stä ( noh, onhan E90:n ominaisuusluettelo aika voittamaton, mutta E70:ssä on lähes vastaavanlainen ominaisuusluettelo ja se mahtuu vaivatta farkkujen taskuun).. Työkaverini pisti tällaisen linkkivinkin minulle ja täytyy kyllä sanoa että naurahdin ihan ääneen:

http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone
( jos tuo linkki ei toimi, niin tässä mirroroitu linkki: http://duggmirror.com/apple/The_iPhone_is_a_piece_of_shit_and_so_is_your_face/?u=iphone )

Varoituksen sanasta senverran, että kaikista totisimmat, älkää vaivautuko :D

Sourceforgen kännykkätarjonnastaTiistai 19.06.2007 20:19

"Ah tuo ihana avoimen lähdekoodin kehto Sourceforge..." Runollista lausumaa, mutta ompa Sourceforgen projekteja selaillessa löytynyt monta hyödyllistä ja/tai lupaavaa ohjelmaa, myös kännyköille. Tässä ihan vain kaksi esimerkkiä tarjonnan sekä hyödyllisestä että lupaavasta päästä:


http://sourceforge.net/projects/s2putty/

Putty kännykälle. Yksi eniten käyttämistämi ohjelmista omalla puhelimellani. Syy tähän taitaa tosin olla irkkaaminen, tällä pääsen ottamaan yhteyden koulun koneelle, jossa minulla on irkkiscriini pyörimässä. Saapihan irkannee missä vain ja milloin vain.


http://sourceforge.net/projects/symvnc/

VNC vieweri kännykälle.. Tämä softa on toistaiseksi vähän buginen, eikä kontrollit tunnu vielä pelaavan niinkuin pitäisi, mutta silti tämä näyttää kyllä erinomaisen lupaavalta ohjelmalta. Etäyhteys kännykällä tietokoneelle, näinköhän kovinkaan moni on edes tajunnut idean potentiaalin?


Lisää mainiota softia ja softanalkuja löytyy sourceforgesta vaikka millä mitalla, joten jos johonkin asiaan tarvitsee jotain ohjelmaa, kannattaa suunnata osoiteeseen http://sourceforge.net


ps. Sourceforgen kännykkäpelitarjontakin on varsin mainio!

Youtube kännykkään..Maanantai 18.06.2007 15:49

Tämä on asia, jota olen jo hetken aikaa odotellut, youtuben käyttömahdollisuus kännykällä.

Kunnollisen datapaketin omistavat suunnatkoon kännykällään seuraavaan osoitteeseen tarkistamaan palvelun toimintaa, loput suunnatkoon vaikka kännykkäliittymänsä palveluntarjoajan asiakaspalveluun kyselemään mahdollisia datapaketteja..


http://m.youtube.com/ ( <-- siis kännykällä tänne )


Palvelu on juuri aloittanut, mutta eiköhän tuo tuosta.. Täytyy kyllä nostaa hattua Googlelle, miten se on onnistunut tuomaan nettipalveluita, nykyisin sekä tavalliseen nettikäyttöön että kännykkänettikäyttöön.

Lisää aiheesta mm. Afterdawnin uutisissa: http://fin.afterdawn.com/uutiset/arkisto/10117.cfm

LanitusasiaaMaanantai 11.06.2007 15:50

( Jos lanit on tuntematon käsite, wikipedia kertoo enemmän aiheesta: http://fi.wikipedia.org/wiki/Lanit )

Yhtenä harrastukena olen ollut järjestämässä lan-tapahtumia. Ensimmäiset lanit, joissa olen ollut pääjärjestäjänä oli Preassyt '99 -tapahtuma Vuoriniemellä, kesällä 1999. Siitä lähtien olen ollut järjestelemässä useita laneja, muunmuassa kymmenisen Vuoriniemi Langames -tapahtumaa, ja sittemmin Skynett Langames -tapahtumia Parikkalassa. Viime viikonloppuna oli vuorossa Skynett Langames 6 -tapahtuma.

Tälläkertaa tapahtumamme oli erittäin pieni, vain 30 hengen lanitapahtuma. Paikkojen vähyydestä johtuen tapahtuma myytiin loppuun lipunmyynnin avautumisesta vain 1,5 tunnissa. Paikkaluvun pienuudesta riippumatta tapahtuma oli tälläkin kertaa varsin mainio, verkko, serverit, netti yms. toimi kuin rasvattu.

Mutta jos paikkoja oli tälläkertaa vähän, joululomalle kaavailemme nelinkertaista paikkalukua, joten varailkaapas kalenteriinne tilaa, näillä näkymin olisi 27.-29.12. Parikkalassa Kirjolan koululla Skynett Langames 7 -tapahtuma.


ps. Kokeilin säätää Skynett Langames -tapahtumalle omaa googlemaps -opaskarttaa, katsokaa ja ehdotelkaas parannuksia: http://maps.google.com/maps/ms?ie=UTF8&hl=en&msa=0&msid=114735088304979144560.0000011250cff0a64903d

Pari kännykkälinkkiäMaanantai 04.06.2007 14:20

Synttärit tuli ja meni, katseltiin kavereiden kanssa leffoja videotykillä. Kyllähän se on mukava katella leffoja isolta ruudulta, omalla sohvalla istuen ja mässyä mussuttaen.

Asiaan.. Tälläkertaa ajattelin heittää blogiini muutaman kännykkälinkkivinkin, jotka olen itse havainnut varsin hyödyllisiksi. Pidemmittä puheitta...

http://www.matkapuhelininfo.com/keskustelu/
Erittäin mainio keskustelufoorumi eri kännyköistä yms. Pelkästään tätä foorumia selailemalla ja lukemalla olen itsekkin oppinut paljon kännyköistä.

http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/
Täältä voi tarkistaa oman puhelimensa viimeisimmän ohjelmistoversion.. Takuuaikana ohjelmiston päivittäminen huoltoliikkeissä on ilmaista ja joihinkin puhelimiin voi ohjelmiston päivittää ilmaiseksi Nokian sivuilta löytyvällä "Nokia software updaterilla".

http://www.gsmarena.com/
Miltäs se X valmistajan puhelin Y näyttikään ja mitä ominaisuuksia siinä olikaan? GSM-arena listaa todella paljon eri valmistajien puhelimia ja niiden ominaisuuksia. En minäkään nimittäin muista, mitä kaikkea piiloutuu Noksun, SE:n, Sampan yms. valmistajien mystisien numerokoodien taakse.

http://www.puhelinvertailu.com/
Kun puhelimia pitää vertailla ominaisuus ominaisuutta vastaan eri valmistajien välillä, käytän itse tätä palvelua.

http://plaza.fi/muropaketti/bbs/c49
Muropaketin keskustelulaudan mobiililaiteosasto.. Paljon muutakin juttua kuin pelkästään kännyköistä, mutta onhan nuo kännykätkin nykyään paljon muutakin kuin pelkkiä "kännyköitä".

Tällaista tälläkertaa, pitääpä laitella lisää, kohan mieleen juohtuu. Morjes!
« Uudemmat -