IRC-Galleria

Wycked

Wycked

~We are wild~ We are like young volcanoes~

30-Day Fanfic Writing Meme, Day 8Torstai 20.10.2011 22:40

8. Do you write OCs? And if so, what do you do to make certain they're not Mary Sues, and if not, explain your thoughts on OCs.

(fanfiction-termejä tuntemattomille: selitys OC:lle - ja monelle muulle ff-termille) löytyy täältä: List of fan fiction terms.

Mun täytyy myöntää, että OC:t ei ole ikinä ollut mun juttu mitä tulee fanficceihin. En pahemmin tykkää lukea OC:ista muiden ihmisten ficeissäkään, ja omiin ficceihini kirjoitan niitä myös hyvin harvoin, jos koskaan.

Uskon aika vakaasti siihen, että OC:ita voi käyttää huoletta fanficeissä silloin, jos ne on joko
a) suhteellisen pienessä roolissa tai b) jos niitä ehdottomasti tarvitaan, eli jotain juonen kannalta tärkeää pitää saada tapahtumaan eikä kukaan alkuperäisistä jo olemassaolevista hahmoista voi vastata siitä, että se tapahtuu. Samaten jos kirjoittaa fanfictionia henkilöistä, joista ei ole canonissa annettu kauhean tarkkoja tietoja (esim. henkilön perheestä, menneisyydestä ym.), on ihan ok käyttää OC:ita. Mutta tällöinkin mielestäni tietyissä rajoissa, eli OC:n roolin pitää olla suhteellisen pieni.
Lukiessani ficcejä haluan lukea niistä hahmoista, jotka fandomiin kuuluu, en OC:ista, ja multa lähtee oikeastaan aina maku ficciin, jos OC on kauhean suuressa roolissa siinä. Alan väkisinkin miettimään, että miksi rooli on niin suuri ja eikö vähempi olisi riittänyt.

Meikäläinen on lukenut valehtelematta satoja ficcejä kymmenistä fandomeista vuosien varrella, ja arvatkaa mitä? Tätä kirjoittaessani mietin ja mietin pääni puhki koittaessani muistella olenko koskaan törmännyt OC:hen, josta olisin todella pitänyt tai joka muuten vain olisi jäänyt jotenkin positiivisesti mieleen, EIKÄ MIELEENI TULLUT YHTÄKÄÄN. Samasta syystä silloin kun itse kirjoitan, välttelen OC:iden käyttöä viimeiseen saakka ja käytän niitä vain ja ainoastaan tarvittaessa. En tykkää lukea OC:ista itse, joten miksi olettaisin, että muut haluavat?

imagesqtbnANd9GcQWlvNzf80grMNM3HAYZAhPclwV92dOfMkp8T2eILu4HLS3GJObk3PcYM6d.jpg
Reaktioni silloin, kun tajuan OC:n ottaneen pääroolin lukemassani fanficissä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.