IRC-Galleria

Wycked

Wycked

~We are wild~ We are like young volcanoes~

30-Day Fanfic Writing Meme, Day 24Maanantai 14.11.2011 19:50

24. Betaing – How many betas do you like to use to make sure there aren't any major flaws in your fic? Do you have a Beta horror story or dream story?

Tunnustan nyt kaamean asian: en ole ikinä käyttänyt beta-readeriä. Olen kuullut niin paljon huonoja juttuja liittyen huonoihin betoihin, että en rohkenisi ottaa jotain ihan vierasta ihmistä betaamaan mun kirjoituksia ja vielä pahimmassa tapauksessa munaamaan kaiken omilla korjauksillaan/lisäyksillään.

Voisin tietysti ehkä käyttää jotain tuttua ihmistä betana, silloin uskaltaisin jopa luottaa vähän. Ja olen itse asiassa harkinnut puolitosissani pariin otteeseen mun amerikkalaista kirjekaveria siihen hommaan, koska se lukee itsekin fanficcejä eikä siis ehkä järkyttyisi ehdotuksesta ja mun kirjoituksista (ainakaan pahasti, luulisin), ja se on luonteeltaan lisäksi sen oloinen, että ei yrittäisi päällepäsmäröidä liikaa mun kirjoituksia, mitä ehkä pelkäänkin betan käytössä eniten.

Ikävä kyllä mulla vaan tuntuu olevan parempi englannin kielen oikeinkirjoitus mitä tulee tähän amerikankaveriin.... Eli siinä siitä ei olisi apua. Mutta kieliopissa se voisi kyllä auttaa, ja siinä mä apua mielestäni eniten kaipaisinkin.

Ehkä mä vielä joskus uskallan kysyä sitä mulle johonkin ficciin betaksi korjailemaan mun kielioppia, jonka tiedostan vaativan hiomista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.