IRC-Galleria

Zagero

Zagero

"Nothing is impossible, the word itself says 'I'm possible'!" - Audrey Hepburn

Freddie MercuryTiistai 24.11.2009 11:30

18 vuotta sitten, Freddie Mercury, Queen yhtyeen solisti, upea laulaja, lahjakas säveltäjä, poistui keskuudestamme. 18 vuotta 19 vuotta pitkästä elämästäni on kaikista eniten kunnioittamani muusikko ollut poissa. Sen takia pukeudun tänään mustaan, kuuntelen Queenia, muistelen kaikkia niitä tapahtumia, joissa Queen tai Freddie ovat olleet elämässäni vaikuttamassa.

Voin ylpeänä sanoa, että Freddie Mercury ja Queen ovat vaikuttaneet koko elämääni; isä kuunteli Queenia jo ennen kuin olin syntynyt, äitini samoin. Kuulin Queenia ensimmäisen kerran ennen kuin olin syntynyt. Tosin Queenia kuuntelemaan rupesin vasta kun oli 13 vuotias, syynä oli siskoni joka oli jostain keksinyt, että pitää saada kotiin Queenin kokoelmalevy. Yritin sitten oppia kilpaa siskon kanssa sanoja kappaleisiin, ja samalla jäin koukkuun, josta en ole päässyt eroon. Siitä olen iloinen.

Kun kuuntelen musiikkia, uusia artisteja, minulla on aina vertailukohta. Olen oppinut kuuntelemaan musiikkia, joka on kaikinpuolin laadukasta, hyvin tehtyä, mietittyä, kaikella tapaa loistavaa. Floppejakin toki on matkalla ollut, kun Queenia ja Freddietä olen kuunnellut, mutta nekin kappaleet ovat tehty loppuun hyvin, ja ovat parempia kuin useimmat nykyiset kappaleet joita kuulen. Olen kuullut pari kertaa, että minulta saa vinkkejä hyviin artisteihin, että minuun voi luottaa jos haluaa hyvää musiikkia. Tästä syytän suurimmaksi osaksi Queenia, joka on nostanut odotukseni musiikkia kohtaan korkealle.

Joskus ihmettelen kuinka voin muistaa sanat 187 kappaleeseen, joita minulla tällä hetkellä Queenilta ja Freddieltä on. Osaan nimetä kappaleen ensisekunneista. Miksi?
Jostain syystä ne ovat joutuneet päähäni, selkäranganjatkoksi, eivätkä lähde pois.

Miksihän sitten pidän Queenista taikka Freddiestä? En tiedä. Mielestäni Freddien ääni on loistava, upea, voimakas, kertova... Listaa voin jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Herra on tehnyt upeita sävelmiä, joita ei voi sanoa pelkästään yhden genren kappaleiksi. Mutta Queenissa ovat vaikuttaneet myös Brian May omatekoisen kitaransa Red Specialin kanssa, Roger Taylor rummuissa ja John Deacon bassossa. John Deacon rakensi äänentoistojärjestelmän Queenille. Kaikki bändin jäsenet sävelsivät, loivat upeita kappaleita, joita en ole kyllästynyt kuuntelemaan vieläkään.

Olen kerran elämäni aikana päässyt kuulemaan Queenin kappaleita suurella orkesterilla soitettuna ystäväni ja siskoni kanssa. Muistan koko viikon jännityksen, joka kasvoi junassa mentäessä ja kun lopulta päästiin Hartwall Areenalle tuntia ennen konserttia en ollut uskoa koko hommaa. Kun sitten päästiin istumaan permannolle, täyteen saliin, ja Innuendo rupesi soimaan, kyyneleitä oli hankala pitää poissa. Lauloin koko konsertin, ahmin musiikkia, jota olin aikaisemmin kuunnellut stereoista, tietokoneelta, korvanapeilla. Tunne siitä, että musiikki kulkee läpi kehon, musiikki jota on oppinut rakastamaan, oli valloittava. Vaikka ketään Queenin alkuperäisestä kokoonpanosta ei ollut paikalla, tunsin läsnäolon, kunnioituksen. Ilta oli upea.

En voi olla kuuntelematta näitä. Muistan äidin pari vuotta sitten ihmetelleen, että mikä minua oikein alkoi vaivaamaan, kun aloin kuuntelemaan vanhaa bändiä, vanhoja biisejä. Taisin kysyä itseasiassa mitä äiti oli musiikkimaustani mieltä. Vastasi, että huonompaakin musiikkia voisin kuunnella. Mielestäni kuuntelen maailman parasta.

http://www.youtube.com/watch?v=HaZpZQG2z10
Siinä on yksi yksi lempimusiikkivideoistani Queenilta. Queen - You're My Best Friend.
Se on kuvattu joskus aikaa ennen HD:tä, kuumana kesäpäivänä, jolloin kynttilät meinasivat sulaa ennen kuin niihin sytytettiin edes liekki. Mutta musiikkivideo on kaunis, biisi yksi lemppareistani.

http://www.youtube.com/watch?v=5L8-FTvSVxs
Queen - Who Wants to Live Forever
Upea kappale, joka parhaillaan soi korvissani. Nämä ovat mestariteoksia. Rakastan tuota kitaraa, sanoja, laulajan ääntä, harmonioita. Upea.

"May all of you have champagne for breakfast" - Freddie Mercury

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.