IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Alppien paketitMaanantai 08.07.2019 01:07

Lisäys edelliseen. Elämän airut on kuoleman airut. Hmm... keskimmäisen, vihreänä näkyvä levyn jäljen suunta ei välttämättä ole tuohon pyöreään syvennykseen. Ihan kuin pyöreän kuopan olisi luonut varsi, joka tulee kaakosta? Ei kyllä uskoisi 1 varren tekevän suurta pyörylää. Ehkä siinä on ollut jokin pyöreä emokolo, ensin? Keskimmäisellä vihreällä on nokkamainen aukko, joka suuntaa pohjois-luoteeseen. Ehkä se kasvatti siihen suuntaan uuden levyn, joka häämöttänee siellä vieläkin.



Tummasta levystä, oikean puoleisessa kuvassa: sen perässä taitaa tulla samanlaisia, harmaan "kuoleman joen" sisällä ovat. Vuoropuoleinen eteneminen ehkä?, yorgialla näkyi sen tapaista vuoropuoleista emoreunaa, ja joillakin anomalocariksilla yksi-ja-sama latoo kummallekin puolelle vuorotellen jotain ... olisiko kiekkoja latonut.
Ruskean kuvan alareunassa on musta iso kolo. Onko kolon yläpuolella suorakaiteen muotoisia sieniä? Joskus metsästin Andeilta suorakaide-sieniä (näyttävät suurilta ihmisen rakennuksilta), ja muistelen nähneeni niitten vieressä kerran sieniä täynnä olevan kummun. No tuossahan on rei'itetty kumpu, aivan lähellä noita. Suorakaide-sienet menevät ison rakennuksen näköinen suorakaide maanpinnassa, sen vierellä saattaa olla suorakaiteen pituinen mutta kapeampi, syvä suorakaide-kuoppa välittömästi suorakaide-sienessä kiinni. Tummasta kuopasta näkyy suuria "radion osia" - ainakin taivaansininen joku patteri melkein aina, jos ei muuta. Andeilla on niitä.
Olikohan ruskea kuva "kuolemanjokineen" Himalajalta, en nyt muista. Alpeilta se ei ainakaan ole.


___________________________________________________




Koska Himalajan vuoret ovat sienten paketoimia, niin niin ovat sitten nämä Alppienkin vuoret. Tässä ei hirveästi uutta ole nyt. Paitsi että en ole ennen löytänyt mistään mitään anomalocariksen pyrstön näköistä. Enkä ole monesti maininnut pakettien päällä/päässä olevaa/olevia pyöreitä aukkoja. (Taisin kerran nähdä aukkorivin häämöttävän Marsin hiekan läpi.) Osoitin kerran jostain kalliosta pienen oudon pyörylän joka kuului pitkulaiselle kokonaisuudelle, ja pohdin Nukkuvien Kissojen pyöreää päätä joskus, että siinä on syvä kolo, jota ympäröi kiekot ja josta näytti kasvaneen uusi yksikkö. Ja osoitin Grönlannista 'joen' törmältä mustalla "sammalella" peitetyt pyöreät haka-ympyrät.
Vuorten korkeat vaaleat laet on rakennettu niiden juurelta, sivuilta käsin, yksiköillä, jotka olivat ensi alkuun torven muotoisia sieniä.
Tämä minun käsitykseni, toistaiseksi. Voihan niitä pääty-pyörylöitä tutkia, että mitä ne ovat, ovatko ne joskus tukittu ulkoa ja avattu jälleen, mikä sieltä kasvaa ulos vai kasvaako mikään, ovatko keskellä olevat pyöreät reiät erilaisia kuin päätykolo.... ehkä joku "pii-levän asiantuntija" tietää. Nehän ovat samannäköisiä läppä-paketteja.

Vasemmalla sivuttain makaavan ison yksikön keskeltä on kasvanut kilometrin paksuisia siniharmaita putkenpätkiä, toisessa päässä sitä on korkeareunainen jättisammio, josta taisi lähteä kasvamaan koilliseen 2 litteää "ilmapalloa". Pitäisi osata selittää, kuinka olisi kuulunut mennä niitten elämän jatko. Lähtikö ilmapallo-levy kasvamaan eteenpäin? Sen edessä on kuin syövytetty aukko, samaa kokoa. Lähtenyt menemään kuin dickinsonia? syöden mennessään? - en tiedä. Kaaret eteen ja siihen pesä, taas kaaret eteen... Alkuelämää. Se sienivene on saattanut kuolla, ja kuolleesta lähtee alkuelämän punos. Juuri näinhän siinä on saattanutkin käydä.
Tai ilmapallonmuotoiset aikoivat kasvaa uudeksi samanlaiseksi jättipaketiksi? Silloin niitä ei luotaisikaan sivuilta eikä heti suuriksi....

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.