IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Kotkan pesän taustakallioPerjantai 27.03.2020 04:48

Tuolla risteilee mustat mötkylät, joilla on pitkin matkaa vitivalkoisia päitä siellä täällä. Täällä rannassakin on sitä, mut huomasin ne vasta valokuvasta. Niiden päitä on pinkkipäällyksisen, sienen näköisen "white dragon" -kiven juuressakin (kts blogia taaksepäin). Ja Leppävirran saarten reunoina. Päältä musta, sisältä ja alta valkea. Se taisi tehdä nuo keskus-kuvatukset? Tuossa edellä tuo kotkan pesän kallio: vihreät lehdet ovat sellaisen päältä pikimustan, alta vitivalkean, paksun sienimäisen, käärmemäisen mutkulan lehtiä. Se piiloutuu siinäkin silmältä, näyttää hiilenmustalta kallion kololta. Ja eikä mitä, musta mutkula menee siinä, ja kaiken lisäksi on elävä. Sama kuin kivettyneet kädet täällä Kuopion rannassa. Eikö tuo ole ihan hirveän alkeellinen eliö?



"plankton community" -kuva. Ovat asettuneet muinaisten muotojen kokonaisuuksiksi.
https://publishing.cdlib.org/ucpressebooks/view?docId=kt167nb66r;chunk.id=d3_3_ch17;doc.view=print
Kaartuva lehti. Pesällinen lehti. Litteä lehti. Paksumpi lehti. Bakteeripötkön tekele. Käärmekaula-kalla.



Luontodokumentista, kallio Dolomiittien maakotkan pesän takana. Katsoin vain yhden pysäytyskuvan. Saattaa löytyä enemmän asioita, jos tsekkaa enemmän. Kaikki näkyvä kallioseinä on ollut elävää, ja kaukaa katsottunakin Dolomiittien "tornien" päällä näyttäisi kaartuvan jotain "dinosaurusten kauloja" tai "viirivehkoja/kalloja". Alla oleva muinainen "lehtipesä" näyttää olevan maakotkan housujen kokoinen, ja on pystysuoran seinän pinnassa. Näitä on vaikea hahmottaa, ja vaikea hahmottaa ensinnäkin mittakaava, että onko kuvassa jonkin ison osa. On siinä 1 pieni litteä elämän pesä, mutta ei tiedä minkä kyljessä se on. Pitäisi katsoa kauempaa, tämä ei ole ihan tässä. Koko filmi hävis netistä, että ei sitä enää tavoita. Etsittävä uudet kalliot.
"Risolex, kasvattaa karvat kämmeniin" ... se ei ole enää kaukana tuossa. Tuolla kasvilla on ja on ollut mahdollisten "hampaitten" lisäksi 2 "raajaparia" ... näyttää vähän siltä. :) Kädellä on jalat. Lapasilla on kuin "raastinrauta-kitalakikin" ... ja mistä sen tietää mikä kohtasi sitä joka lapasten väliin eksyi. Saalistavat vankat kätöset. Uskomattomat eläin-sieni -kädet. Kädet ovat paikasta, jossa niiden vierellä on nahkiais-vartaloisten, eläinpäisten mustien juurien valkoinen kokous/joukkopaini. Oletan että kiveä, vaikka kamera tallensi tarkkoja yksityiskohtia. Katso pesän reunaa. Galaksinkin reuna menee noin, mutta vain yhteen suuntaan. Ei takerruta yksityiskohtiin, kyllä se silti voi olla sama asia. :) Jos rakentajat tulevat eri suunnista, niinkuin tapahtuukin... kyllä sitä tapahtuu, että mustia neniä tulee ulkoa päin eri suunnista... ei olekaan lehtipesä, on lapasia laossa ... Onko se pienten rakentajien rakentama, tuollainen kätönen? Pienet taitavat muovailijat, muovaavat käden, 1 klöntti tulee tuolta ja 1 tuolta, ja yhtyivät taitavasti rukkas-kädeksi, joka näyttää kokonaisuudelta. Vaikka oikeasti parikymmentä pientä kärpäslätkää tai pilailulimaa loi käden, niin että niiden hännät yhä näkyvät. Maaginen käsi. On tämä vähän outoa, jos käsi muovaillaan ympäristöstä käsin pienillä pullasudeilla/spagettikauhoilla. Mitä on käsien välissä? Ehkä pesä luotiinkin pystyyn?! Tosiaan Grönlannissa jätti-"bakteerin" vieressä viritettiin jätti-lehdestä kourut "pysty-kiekoille"...



Näyttää monesti siltä, niinkuin tässäkin, että elävät kasvit näyttäisivät pitävän kivettyneitä sukulaisiaan elävinä. Tai se näyttää siltä, jos kasvin tavoin kasvanut on kivenä kasvin vieressä... tai miljoonat vuodet katoavat, jos se joka on nyt elossa, kääntyy muotoon, joka on kivettyneenä siinä vieressä.


Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.