IRC-Galleria

crevil

crevil

Pokerinaama Saarinen

PerussettiäMaanantai 14.07.2008 17:08

Käytiin viimeviikollla vähän Inarilla uistelemassa ja makkaraa paistamassa Kapteeni Karjalaisen ja vaimokkeiden kanssa. Verkotkin vissiin nostettiin tai laskettiin, ei voi muistaa. Makkara oli hyvää, kalaa ei uistimeen osunut, tietysti se pari perinteistä 38cm taimenta.

Perjantaina ryystettiin sekaporukalla aamuun asti vaikka lauantaina piti lähteä kalalle. Karjalainen ja Siekkinen eivät olleet ryypänneet, ja heti aamusta se puhelimen sointi alkoikin ja jo iltapäivästä joskus pääsimme liikkeelle. Poijaat olivat löytäneet jonkun vitun erämaajärven jostakin Nukkumajoen kämpän lähettyviltä. Pahtajärvi taisi olla. Tyhjähän se oli. Koko reissulla pojat nostivat yhden harrin mieheen. Yötäkin piti perkeles olla sielä jeerassa tyhjän järven rannalla, maisemat tosin olivat hienot. Oli Siekkisellä kuulemmma joku isompikin ollut kiinni, vaan ei tullut ylös asti. Kauhea tarpominen ja kaman kanto rasitti krapulaista ruumista ja vaikka poijat hoitivatkin moottorin ja veneen kannon kahteen mieheen, oli sydänkohtaus silti lähellä kerta toisensa jälkeen. Ja kaikki se vaiva kahden harrin takia. Toisten en sinne lähde, se on varmaa.
Kävimme seuraavana päivänä kamat takaisin autolle roudattuamme vielä Juutualla Ylänivalla syömässä eväitä ja heittelemässä. Ensin yritimme ajaa suoraan erämään halki Juutuan rantaan, mutta vaikka autosta löytyi karttakirja ja ainakin kaksi kappaletta GPS-paikantimia, eksyimme silti hetkeksi. Tai emme ehkä eksyneet, emme vaan päässeet perille. Nelostien kautta sitä piti lopulta mennä. Ylänivalla ei ollut aluksi ihmisiä ollenkaan, vaan kohtapa meidän perässämme saapui autollinen jos toinenkin. Markku ja minä nostimme komeat mittaharrit ja ilmakin oli mitä mahtavin, aurinko paistoi ja pieni tuulenvire piti suurimmat hyttysparvet poissa korvista. Sitten pojat päättivät että reissu loppuu siihen. Mikäs siinä sitten. Kaksi harria Juutualta, paljon isompia kuin järvestä nostetut. Juutuan rantaan olisin voinut jäädäkkin pitemmäksi aikaa, toisin kuin sinne erämaajärvelle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.