IRC-Galleria

crevil

crevil

Pokerinaama Saarinen

Kalakauden avajaisetTorstai 24.05.2007 23:26

No nyt on sitten päästy jo vähän kalastuksen makuun täälä pohjoisemmassakin.
Aiemmin viikolla käytiin Toveri SieKKKisen kanssa jo Juutuaa vähän katsomassa ja Kettujokea sekä Illestijokea vähän jo heiteltiinkin. Mitään ei tietenkään saatu. Juutuan koskiin ei vielä uskaltanut koskea jumalattoman virtauksen ja vedenpaisumuksen johdosta.
Inarijärvi käytiin tänään korkkaamassa pienimuotoisella pistouistelureissulla, piltsiselkää ja moossinanselkää niin pitkälle kun pääsi ilman jäänmurtajaa. Komeat oli ilmat, aurinko paistoi lämmittäen ja tyventäkin oli. Mitään tietenkään ei saatu.
(Sivuhuomio: järvessä kelluu sulamisvesien jäljiltä aivan järjettömiä lauttoja kaiken maailman paskaa havunoksista korsituppoihin ja bensakanistereista laiturinpaloihin. Tämä nosti uistelun vaikeustasoa tavallisten jäälauttojen välissä kieputtelusta kunnon super-suur-pujotteluksi.)
Reissun lopuksi kävimme vielä siskelissä sillä-vitun-koskella-joka-laskee-siskelijärveen heittelemässä hieman lippaa ja läppää. Ja sieltä se tuli, jostain kosken kuohuloista, kera komian eväksen, harjus melkein kyrvänmittaan, ensmäinen kala keväinen.
Jo vain, 33,5cm harjusta tekee mittakalan, ja olihan se kevään ensimmäinen tärppi taas pieni muistutus siitä kuinka mukavaa se parhaimmillaan voi olla. Oli vain harri perkele pyrtöstänsä kiinni vilkussa, jotta voinekko tuota nyt pyydetyksi laskea. Lasken nyt kuitenkin.
Aikamme siinä vielä heittelimme, mutta eipä sitä tyhjää siinä enää kauaa jaksanut pyytää. Olin jo uhraamassa kevään ensisaaliin Ahdille suurempien toivossa, mutta SieKKKinen sen perkasi ja uhkasi pistää samaan pataan jo aiemmin Toveri Karjalaisen verkosta sosialisoitujen siikojen kanssa.
Siihenpä se reissu sitten päättyikin. Paluumatkalla Ivaloon Karjalainen soitteli vielä väliaikatietoja, ja kertoi olevansa itse Utsjoen kohdalla menossa Norjaan kalaraissulle. Hetkisen Joukon kanssa mietimme josko lähtisimme Markun vanavedessä turskaa metsästämään, mutta se ajatus ei kauaa kalloissa viihtynyt. Nyt on mukava istua taas kotona, kun on pitkästä aika sellainen fiilis että on jotain tehnytkin.

Uistelua: n. 4,5h
Heittelyä: n. 1h
Saalis: 1kpl Harjus (33,5cm)

PS. Jos tätä nyt joku lukee, niin meinasin kirjoitella tänne galleriaan jonninsorttista kalapäiväkirjaa kesän mittaan. Voi sitten syksymmällä ynnäillä että mitä vittua sitä on mennyt tekemään. Ja jos itseäni yhtään tunnen niin aivan tällaista paatosta ei loppupuolen teksteistä löydy, hyvä jos pari riviä jaksan kirjoitella enää silloin. Joten nauttikaa vielä kun voitte saatana.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.