IRC-Galleria

[Ei aihetta]Tiistai 24.03.2009 19:17

"Joka kuvittelee, että meillä on vain yksi kuu, erehtyy. Toinen kiertolainen on tosin paljon pienempi, ja se löydettiin vasta vuonna 1986 eikä sitä ole virallisesti tunnustettu kuuksi. Sen nimi on 3753 Cruithne, ja se on läpimitaltaan 1-10 kilometriä. Kun se on ellipsiradallaan lähimpänä Maata, se on 15 miljoonan kilometrin etäisyydellä (siis noin 40 kertaa Kuuta kauempana); pisimmillään etäisyys Maahan on 375 miljoonaa kilometriä."

"Vielä kerran lyhyesti: seisoessamme päiväntasaajalla me pyörimme melkein 1700 kilometrin tuntivauhdilla planeettamme keskipisteen ympäri ja kierrämme Aurinkoa yli 100 000 muun kappaleen kanssa. Samanaikaisesti me kierrämme 800 000 kilometrin tuntivauhdilla Linnunrataa ja liikumme kohti Neitsyen supergalaksijoukkoa sekä syöksymme "suurta puoleensavetäjää" kohti. Ajaudumme siis laajenevan avaruuden uumeniin. Onneksi tämä pyörryttää vain teoriassa."

"Aurinko muuttuu 7,5 miljardin vuoden kuluttua punaiseksi jättiläiseksi, kun sen vetyvarastot alkavat loppua. Siitä tulee suuri ja kuuma, ja se lopettaa kaiken elämän maapallolla. Miljardi vuotta myöhemmin Linnunrata törmää ehkä yhteen Andromedan galaksin kanssa - mutta se on meille silloin jo yhdentekevää."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.