IRC-Galleria

Riivaajat kirkossaTiistai 26.02.2013 10:22

Eräs IRC-gallerian käyttäjä kirjoittaa blogissaan 17. 10. 2012:

Jos Kirkon Ristiretkistä on jo 800 vuotta mutta ihmiset eivät ajattele asiaa koska siitä on niin kauan, "se on historiaa joka ei kosketa enää ketään". Joten ajatellankohan Nazeista 800 vuoden päästä enää pahaa. Molemmat, sekä Kirkko että Nazit tappoivat monia viattomia ihmisiä omien aatteidensa mukaan, mutta silti Kirkon historiaa vähätellään. Tietysti osasyynä se että meidät on kasvatettu Evankelis-Luterilaiseen yhteiskuntaan, mutta silti ?
[Schlampe. Tuli tällai mieleen, keskiviikko 17.10.2012 23:30.]

Blogikirjoitus osui silmiini gallerian etusivulta tänä aamuna ja sopii varsin hyvin eilisen TV 1:n MOT-ohjelman "Riivaajat kirkossa" synnyttämiin ajatuksiin.

Kommenttini Schlampen blogiin:

Tärkeitä kysymyksiä... Tuossa on mielestäni asiallistakin pointtia, mutta kokonaisuutena se on populistinen yksinkertaistus, joka ei kestä tarkempaa tarkastelua... Kirkon virheitä ei toki tule sivuuttaa, ja juuri kristittyjen pitäisi muistaa virheensä etteivät toista niitä, mutta natsismin ja kirkon ideologisilla ristiretkillä (kummatkin ovat tapattaneet erityisesti juutalaisia ja Hitler jopa käytti hyväkseen eräitä Lutherin sairaita kirjoituksia!) on iso ero...
[taivaslaulu. 26.02.2013 07:33.]

Lähetyskäsky perustuu Raamattuun ja on sinällään hyvä... Kirkon varhaisissa ristiretkissä EI OLLUT KYSE niinkään lähetyskäskyn toteuttamisesta vaan valtapolitiikasta. Idea sinällään oli kristillinen mutta toteuttamistapa väärä. Ristiretket ei ole ensimmäinen eikä varmasti viimeinen kerta kun sinällään hyvä asia on valjastettu ihmisen vallanhimon ja pahuuden käyttöön, jolloin asiaan tulee vieraita vaikutteita ja sen luonne muuttuu... Asioiden lähtökohtia vertaillessa huomataan, että kirkko ei toteuttanut lähtökohtansa eli kristillisen evankeliumin sisältöä ja periaatteita, se siis itse asiassa toimi aatteitaan vastaan, tappaessaan ihmisiä lähetyskäskyn nojalla. Ristiretket ovat osoitus huonosta (epäloogisesta) kristinuskon toteuttamisesta.
[taivaslaulu. 26.02.2013 07:35.]

Kansallissosialistit sen sijaan noudattivat mestarinsa eli Hitlerin oppeja tappaessaan ihmisiä, joten natsismin hirmutyöt ovat "hyvä" (aatteen kanssa yhdenmukainen eli looginen) osoitus ideologiasta, sen tarkoitusperistä ja seurauksista.!
[taivaslaulu. 26.02.2013 07:35.]

Mielestäni niin kirkon kuin natsisminkin hirmutyöt ovat osoitus ihmisen pahuudesta, itsekkyydestä ja vallanhimosta. Jeesuksen sanoma on pohjimmiltaan toinen. Todellinen kristillisyys on ainoa toimiva vallankumous ja kapina systeemiä vastaan, koska se ei ulkoista pahuutta toisiin vaan esittää että ihmisen oma sydän on taistelukenttä, joka tulee alistaa Jumalan tahdolle. Kristitty ei alista lähimmäisiään vaan itse Jumalan alamaisuudessa kilvoittelee elääkseen rakkaudessa, se on todellisuus jonka risti ja Pyhä Henki tuo: "rakastakaa vihollisianne ja tehkää hyvää" (Luuk.6:35).
[taivaslaulu. 26.02.2013 07:49.]

Olisin voinut vielä jatkaa:

Viittaat evankelisluterilaisen yhteiskunnan vaikutukseen ja siinäkin on pointtia, hyvä. Suuri osa kansastamme kuuluu kirkkoon olematta kristittyjä. Suomen kristillisyys on valtakirkon luoma näköharha. Todellisuudessa kirkon jäsenistä vain pieni osa on uskossa olevia ja evankeliumin sanoman vakavasti ottavia ihmisiä. Tilanne on vähintäänkin vino kun ei-kristityt ihmiset "kirkollisveron maksajina" vaativat kirkkoa muuttumaan mielipiteidensä mukaiseksi ja kirkon johto mukautuu vaatimuksiin säilyttääkseen jäsenensä, jotka eivät todellisuudessa edes ole kristillisen kirkon eli seurakunnan jäseniä koska eivät kuulu Jumalan valtakuntaan. Näin kirkko jälleen toimii evankeliumiaan vastaan. Tällä kertaa "ristiretken" kohteena eivät ole kirkon ulkopuoliset vaan sisäpuolella olevat.

Kirkossa on menossa silmänkääntötemppu. Niin kuin olen ennenkin todennut.

Kristillinen lähimmäisen rakastaminen korvataan länsimaisella humanismilla, jota esitetään kristillisenä rakkautena, ja näin vaiennetaan tai hiillostetaan ulos ne harvat työntekijät, jotka vielä uskaltavat sanoa synnin synniksi. Eilisiltainen ohjelma, erityisesti liberaalin "Tulkaa kaikki" -liikkeen edustajan, toimittaja, kirkkovaltuutettu Johanna Korhosen mielipiteet, olivat tästä hyvä osoitus. En yhtään ihmettelisi jos koko ohjelman idea olisi lähtöisin Korhoselta ja kumppaneilta?

Jos syntiä ei sanota synniksi eikä oteta vakavasti, myös armo menettää merkityksensä ja sen vapauttavaa, vallankumouksellista voimaa ei enää koeta... Suomen evankelisluterilaisesta kirkosta tulee pelkkä valtapoliittinen ja nykyisen silmänkääntötempun myötä antikristillisen arvomaailman hapattama instituutio.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.