IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Koulu ja opiskelu
Perustettu
13.9.2008
Tilastot
Käyntejä: 1 466
Koko
6 jäsentä
Tyttöjä: 1 (17 %)
Poikia: 5 (83 %)
Keski-ikä
15,9 vuotta
Otos: 4 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 16,5 vuotta
Poikien keski-ikä: 15,8 vuotta
Valvojat
[[Jake]], Dj-Lare

Jäsenet (6)

EMMB00^juntti69Dj-Lare[[Jake]]-Jkar
« Uudemmat -

KayinÄidinkieltä teineille...Luonut: KayinKeskiviikko 24.08.2011 11:22

niin että nekin pirut tajuaa sitä:

"Äikänope täällä hei! Substantiivi on se sana, jonka jälkeen voi lisätä "perkele", kuten äijänperkele, autonperkele. Adjektiivi on sana jonka eteen lisätään "paskan", kuten paskantärkee, paskanhailee. Verbi on sana, jonka jälkeen lisätään sanat "ihan sikana". Nyt voi pennunperkeleet päntätä ihan sikana paskanhaileeta kieliopinperkelettä. Yhdyssana on sellanen jonka väliin EI voi laittaa "vittu". Niin kuin "yhdysvittusana". Ei käy. "Kuormavittuauto". Ei käy. "Aivan vitun ihana". Käy."

Jos se tällä alkaisi mennä jakeluun.

DeeveriKumpiLuonut: DeeveriKeskiviikko 23.03.2011 21:29

Sanaa kumpi käytetään silloin, kun mahdollisia vaihtoehtoja on kaksi.
Siis tasan kaksi! Ei kolme, neljä tai viisitoista.

http://suomisanakirja.fi/kumpi

OIKEIN: Kumpi on parempi, Suomi vai Ruotsi?
VÄÄRIN: Kumpi on parempi, Suomi, Ruotsi vai Norja?

Deeveri, 2011

__

Katso myös:

Vai mitä et toi alku on tos turha?
Aiotko vielä kirjoittaa että aijot?
Jo muutaman vuoden ovat kielenhuoltajat olleet huolissaan kansalaisten tavasta aloittaa lause eli-sanalla.

Eli me ollaan Tampereelta.
Eli mun nimi on Matti.


Joidenkin mielestä eli on ilmeisesti liian lyhyt, koska hiljalleen on yleistynyt pitempi alkurepliikki joo eli.

Joo eli meille tuli keikka tuonne Hervannan suunnalle.
Joo eli mä tein esitelmän karhusta.


Edellä mainitut ovat yleisiä pääasiassa puhutussa kielessä, mutta myös kirjoitetussa tekstissä ovat alkusepustukset hälyttävästi lisääntyneet. Seuratkaapa vaikka IRC-Gallerian käyttäjien kyselyitä.

Vai mitä et munamies on paras?
Vai mitä et mä leikkaan mun hiukset?


Vai mitä on sinänsä ihan kelpoa suomea. Sen paikka vain ei ole lauseen alussa, vaan lopussa.

Näin on parempi, vai mitä?

Deeveri, 2011

__

Katso myös:

Aijotko
Kumpi

DeeveriSormitusLuonut: DeeveriTiistai 18.01.2011 00:28

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta sormitus? Jos olet muusikko, asia on melko selvä. Tai jos olet teini-ikäinen, asia on melko selvä. Jos olet teini-ikäinen musiikin harrastaja, asia ei ehkä olekaan niin selvä.

Suomen yleiskielessä sormitus tarkoittaa musiikki-instrumentin hallinnassa käytettävää järjestelmää (http://fi.wikipedia.org/wiki/Sormitus).

Sormitus, siinä merkityksessä kuin nuoriso sen yleensä tuntee, on sana, johon törmää useimmiten Suomi24-keskustelupalstalla tai Suomen suurimmassa nuorten aikuisten nettiyhteisössä Irc-galleriassa. Sillä tarkoitetaan naisen itsetyydytystekniikkaa, jonka kuitenkin Urbaani sanakirja tuntee vain muodossa sormettaa (http://urbaanisanakirja.com/word/sormettaa/).

Miksi? Suomen kielessä i-kirjain ilmaisee monikkoa (puuta – puita). Olisiko tässä selitys vaihtoehtoiselle kirjoitusasulle? Aikaisemmin mainittujen havaintojen valossa hieman epäilen. Ja koska tähän tuskin kukaan kommentoi mitään, jätän tämän arvailun sikseen. Melko varmaa on joka tapauksessa se, että sormitus musiikkiterminä on vanhempi, mutta huonosti tunnettu.

Voisiko selitystä etsiä muiden vastaavanlaisten sanojen käytöstä? Ongelmia tulee heti kättelyssä. Kättelyhän tapahtuu yleensä yhdellä kädellä ripeästi, ja käsittely on sellaista pitempikestoista toimintaa. Erilaisia käsittelyitä tehdään nykyisin yhä enemmän kaikenlaisilla koneilla, mutta kädetys (http://urbaanisanakirja.com/word/kadettaa/17585/) sen sijaan on edelleen varsinkin nuorten miesten ylläpitämä aito käsityöperinne. Tästä sanavartalosta ei kuitenkaan saada tukea sormitukselle – sitä vastoin sanan muoto on yhtenevä sormetuksen kanssa.

Englannin kieltäkään ei voi syyttää. Siellä on selkeä ero näillä kahdella sanalla: (http://www.sanakirja.org/search.php?id=1942981) ja (http://www.sanakirja.org/search.php?id=1333684)

Sormeillaanpa tätä sotkua vielä vähän. Mitä muita samalla tavalla muodostettuja sanoja suomen kielessä on? Kuuluisa Röllimetsän tiedemies Rölli Rupeltaja on havainnut, että päällä voi päätellä ja jaloilla jaloitella. Voiko olkapäällä sitten olkapäätellä? Tästä asiasta vallitsee ilmeisesti lievää riitasointuisuutta, mutta siitä röllitkin ovat yhtä mieltä, että suulla voi suukotella. Suutelun muuten keksi kuulemma Elias Lönnrot. Tai no, ainakin hän keksi sen sanan.

Polvia voi käyttää polvistumiseen ja silmiä silmäilyyn. Jos ei kunnolla näe, voi varpailla vähän varvistaa. Halaamista kutsutaan joskus kaulailuksi; sen vastakohdaksi sopii varsin hyvin niskoittelu.

Päällä voi tietenkin myös päättää. Mutta ennen kuin päätän tämän tekstin, haluan vielä mainita muutaman seikan. Hyvän ystävän korvaa ei korvaa mikään. Ellet käsitä jotain asiaa, voit pyytää kaveria selittämään. Älä kuitenkaan suutahda, jos hän kääntää selkänsä – ehkä hän on vain käsittänyt selittämisen väärin.

Olet varmasti kuullut moneen kertaan, että keskustelutilanteessa ovat tärkeässä roolissa sekä keho että kieli. Juuri niinhän se on. Keholla voi kehottaa – kielellä kieltää.

Deeveri, 2011

koutsiiauttakaaaaaaa ?Luonut: koutsiiPerjantai 01.10.2010 19:09

mist kirjast tekisin sen kirjavinkkauksen ? o;; en siis yhtääää tykkää kirjoist tms.. mut siis ku pitäs lukee joku kirja ja tehä siit sellane vinkkaus ?? onks ehotuksii ? =)
♥ he said, "you win some, you lose some. i feel bad for you, man." ♥

riikkaew!Luonut: riikkaewKeskiviikko 01.09.2010 18:42

Mistä mä oikeen kirjotan ton hiton kirjotelman!?
Ei jaksais ees miettii koko asiaa, mutta pitäis huomiseks tehä joku 'suunnitelmaki'... -_-

Ja kaikkia kiinnosti :D:D:D

C4NDYMONSTERbooringg :3 2Luonut: C4NDYMONSTERTorstai 10.06.2010 21:48

Valitse VIISI alla olevista adjektiiveista, joka kuvaa mielestäsi minua. Lisää sitten tämä itsellesi ja näe mitä tuttusi ajattelevat sinusta! ♥
♥ Söpö ♥ Mukava ♥ Idiootti ♥ BFF ♥ Rakas ♥ Kunnollinen ♥ Nätti ♥ Paras ♥ Sekopää ♥ Hassu ♥ Hullu ♥ Outo ♥ Kaunis ♥ Vaarallinen ♥ Pullea ♥ Hintelä ♥ Puhelias ♥ Kiwa ♥ Piinaava ♥ Unelmoija ♥ Laskelmoiva ♥ Pösilö ♥ Tumpelo ♥ Romanttinen ♥ Komea ♥ Pulputtaja ♥ Jääräpää ♥ Skitso ♥ Unohtava ♥ Keikaroiva ♥ Sydämellinen ♥ Siisti ♥ Sekava ♥ Rauhallinen ♥ Kuuluisa ♥ Nörtti ♥ Nopsa ♥ Jörö ♥ Hidas ♥ Kurttuinen ♥ Siloposki ♥ Taiteellinen ♥ Imelä ♥ Rento ♥ Isohko ♥ Pienehkö ♥ Energinen ♥ Laiska ♥ Lojaali ♥ Luotettava ♥ Petollinen ♥ Karski ♥ Rivo ♥ Tuhma ♥ Blondi ♥ Ystävällinen ♥ Tyhmä ♥ Raju ♥ Lempeä ♥ Eeppinen ♥ Visioija ♥ Juoppo ♥ Absolutisti ♥ Älytön ♥ Ylpeä ♥ Vallaton
♥kommatkaa♥
Huooh. Lite ja hatar vår klass! de e altti beni o nån som pakottaa lärarena att pakotta oss att hålla föredrag -.- påriki sen får man int ens bestämma själv va de ska handla om! Va finns de o berätta om mänskors rättiheter? o de ska ta minst 15 minuter! Ja ska ha laga de ti torsdaan o allt va ja ha gjort hittills e en rubrik som ja säkert hinner ändra ännu femton gånger. va ska ja berätta om? homon? kvinnor? barn? tattare? utvecklingsstörda? ääh mg har om alkoholism! myky intressantare en någo meniskoo som behandlas dåålit.

]Roosa[(Y)Luonut: ]Roosa[Keskiviikko 10.03.2010 23:55

Sain sen mielipidejulkasun vihdoin valmiiks !

Kyllä oli rankkaaa :'DDDD
« Uudemmat -