IRC-Galleria

Tiedot

Luokittelu
Koulu ja opiskelu
Perustettu
16.2.2005
Tilastot
Käyntejä: 5 777 (1.7.2008 alkaen)
Koko
300 jäsentä
Tyttöjä: 263 (88 %)
Poikia: 37 (12 %)
Keski-ikä
33,5 vuotta
Otos: 215 jäsentä
Tyttöjen keski-ikä: 33,4 vuotta
Poikien keski-ikä: 34,7 vuotta

Jäsenet (300)

SatuAlmejaspiiipeminzGiemily``evvuliKaT-rI_maritius_BaaKaTiiuliJanski-86Baeby^^santra^Semppuliai-jaMantigore
« Uudemmat -
Tässä tosi mielenkiintonen artikkeli psykedeelien lääkekäytöstä :) jos et jaksa lukea koko artikkelia, niin lue edes nämä poimimani kohdat, niin saat kuvan mistä on kyse.

"Minna kertoo kärsineensä masennuksesta päiväkoti-ikäisestä. Lapsuuskodissaan Minna sai kärsiä isänsä alkoholismista ja perheväkivallasta, koulussa kiusaamisesta. Teini-ikäisenä Minna raiskattiin."

"Psykedeelien terapiavaikutus on taas tuntunut selkeältä, kun niitä on nauttinut vain kerran tai pari vuodessa. Niistä on ollut Minnalle apua silloin, kun kielteiset ajatukset ovat jääneet kiertämään kehää."

"Psykedeelit olisivat myös huono bisnes lääketehtaille. Toisin kuin tavanomaisilla psyykenlääkkeillä, käyttö on kertaluontoista ja annokset pieniä."

"LSD:n patentti on myös rauennut vuosikymmeniä sitten,"

"Terapia ja lumelääke eivät auttaneet vertailuryhmää, päinvastoin. Heidän oireensa pahenivat, mutta vaikuttavan LSD-annoksen saaneilla ahdistusoireet helpottivat merkittävästi pitkäksi ajaksi."

"Aineen on todettu auttavan psykoterapiassa, kun hoidetaan esimerkiksi sota- tai raiskaustraumoista kärsiviä. Norjalaistutkijat taas julkaisivat toissa vuonna meta-analyysin vanhoista tutkimuksista, joissa alkoholisteille annettiin Delysidiä. Suurin osa heistä pystyi aiempaa paremmin kontrolloimaan juomistaan. Tulosten selvyys hämmästytti tutkijat."

"”Kriminalisointi on pahan alku”, Hämeen-Anttila sanoo.”Se lisää väärinkäyttöä ja ohjaa huumerahat rikolliseen käyttöön. Malli, jossa tiettyjä huumeita saisi ostaa laillisesti, lisäisi ehkä jonkin verran käyttöä mutta vähentäisi väärinkäyttöä.”"

"LSD:stä ei tiedetä aiheutuneen suoria ruumiillisia haittoja. Fyysistä riippuvuutta ei synny, ja yliannostuskuolema on käytännössä mahdoton. Pysyvät psyykkisetkin haitat ovat harvinaisia. Hämeen-Anttila sanookin, että 60-luvun laajamittaisen LSD-vastaisen ja psykedeelien kieltämiseen johtaneen sodan keskeiset syyt olivat poliittisia: hipit olivat hyökänneet vallanpitäjien politiikkaa ja konservatiivista valtakulttuuria vastaan."

http://www.image.fi/image-lehti/psykedeeliset-huumeet-ovat-palaamassa-hoitokayttoon
Kirjoitan tähän tiivistelmän päivän luennosta. Teemana ikääntyvä väestö. Ennen ikä jaettiin kolmeen osaan: nuoruus, keski-ikä ja vanhuus. Nuoruus oli ennen työelämää ja vanhuus alkoi eläköitymisestä. Eläköitymisen idea oli, että kun ihminen tulee vanhaksi ja sairaaksi, niin hän ei enää pysty tekemään töitä. Siksi ihmisen on syytä siirtyä uuteen luokkaan saamaan hoivaa.

Nykyään on kuitenkin syntynyt uusi luokka: terveet vanhukset, jota kutsutaan kolmanneksi iäksi. Enää eläköityminen ei tarkoitakaan sairautta ja hoivan tarvetta. Monien elämään kuuluu tämä yhä pitenevä uusi vaihe, jonka rooli ei vielä ole oikein selkiytynyt. Oikeastaan ollaan vielä hyvässä kunnossa eikä hoiva palveluja tarvita, mutta töitäkään ei saa tehdä.

Kansantaloudellisesta näkökulmasta vanhuus ja ikääntyvä väestö on rasite juuri siksi, että vanhus on sairas eikä enää tuota yhteiskunalle lisäarvoa ja tarvitsee paljon erilaisia palveluja. Siksi ikääntyvä väestö nähdään uhkana. Monet eivät kuitenkaan eläköidyttyään ole sairaita ja siksi tässä kolmannessa ikäryhmässä piilee myös mahdollisuuksia.

Vanhuutta voidaan tarkastella nelikentän avulla jossa yhdellä sarakkeella on terveet ja sairaat vanhukset, toisella sarakkeella hyödyn tuottaminen ja palvelujen vaatiminen. (1.) Perinteisen vanhan näkökulman mukaan vanhus on sairas ja vaatii palveluja, mikä päteekin tiettyyn ryhmään vanhuksia. (.2) Modernimpi poliittinen näkökulma on nähdä myös terveet vanhukset, jotka voivat tuottaa sosiaalista hyötyä. Tämän näkökulman hyödyntäminen on avain vanhuksia ja työntekoa koskevan politiikan uudistamisessa. (3.) Toisaalta voidaan nähdä myös terveet vanhukset, jotka vaativat palveluja. Tämä on sen nykyisen kansantaloudellisen ongelman näkökulma, jossa suuri joukko työkykyisiä vanhuksia on siirtynyt työvoiman ulkopuolelle. (4.) Toisaalta taas on näkökulma, jossa sairailta vanhuksilta vaaditaan sosiaalisen hyödyn tuottamista. Nähdään valtion ikäänkuin imevän vanhuksista viimeisetkin mehut. Tämä kuvaa hyvin vanhuuteen ja työhön liittyvien poliittisten uudistusten vastustajien näkökulmaa. Poliittiset yhteentörmäykset johtuvatkin usein näiden kahden viimeksimainitun näkökulman kohtaamisesta.

Siihen miten maailman näkee vaikuttaa paljon se, miten maailman on nähnyt nuorena. Siksi näkemykset vanhuudesta muuttuvat hitaasti. Suuri terveiden vanhusten ikäryhmä on kuitenkin suhteellisen tuore ilmiö. Vanhuskin voi olla tuottava.

On monia terveitä vanhuksia, jotka haluaisivat olla töissä pidempään kuin laki sallii. Kuitenkin eläkeiän nosto herättää ihmisissä paljon tunteita. Marssien ja autojen polttamisen välttämiseksi ollaan kehitetty myös toisenlainen näkökulma: vapaaehtoistyö.

Vapaaehtoistyö tarjoaa terveelle vanhukselle mielekästä toimintaa ja tavan tehdä jotain hyödyllistä. Vanhus voi kokea itsensä tärkeäksi ja samalla osallistua yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen. Näin terveet vanhukset voidaan nähdä myös yhteiskunnallisesti tuottavana ryhmänä ilman, että siihen liitetään työurien pidentämiseen liittyvää pakottamisen politiikkaa ja sen herättämiä ikäviä tunteita.

Eläke ja vanhuus politiikan ytimessä on siis vanhusten ja eläkeläisten erilaisuus. Enää ei pädekkään että eläkkeelle siirrytään 65 vuotiaana, jonka jälkeen ollaan sairaita ja tarvitaa runsaasti hoivaa. Nykyään eläkkeelle ruvetaan siirtymään jo 50 vuotiaana ja 67 vuoteen mennessä kaikki ovat jo eläkkeellä. Yksi tapa siirtyä eläkkeelle on vaiheittainen siirtyminen kokoaikaisesta työst ä osa-aikaiseen työhön. Vaiheittainen siirtymisen avulla vanhus ei jää suoraan tyhjänpäälle, vaan ehtii työnteon ohella hankkimaan uutta sisältöä elämään ja rakentamaan uudenlaista identiteettiä. Lisäksi sen jälkeenkin on vielä suuri terveiden vanhusten ryhmä, jotka pystyvät edelleen panostamaan yhteiskunnallisen hyvän tuottamiseen. Monen eurooppalaisen väestön ikääntyessä tarvitaankin uudenlaisia näkökulmia tarkastelemaan kyseistä tilannetta.
1. Ilmaston lämpenemisen ennustaminen on epävarmaa. Ilmaston merkittävä lämpeneminen näkyy muutamassa kymmenessä vuodessa. Merenpinta nousee parissa sadassa vuodessa. Ilmaston lämpenemisen hillintätoimet ovat kuitenkin myös hitaita. Jos ilmasto lämpenee odotettua vähemmän, voidaan hillintätoimia myöhemmin vähentää. Jos taas ilmasto lämpenee odotettua nopeammin, niin ainoa keino on varautua siihen nyt.

2. Vastikkeellinen raha on palkkaa. Työmarkkinoita eli palkkatyötä säädellään laeilla. Vastikkeellinen sosiaaliturva olisi toisinsanoen palkkaa, jolla kierretään lakia. Työttömien syyllistäminen on kasvanut työttömien määrän lisääntyessä. Eikö kuitenkin pitäisi käydä päinvastoin ja yksilön vastuu omasta työttömyydestään vähentyä massatyöttömyyden aikaan.

3. Suomessa vallitsee sekä työvoima pula että korkea työttömyys. Kainuulainen hitsari ei paljon auta, jos tarvitaan sairaanhoitajaa Helsingissä. Kapitalistiseen talouteen kuuluu vähintään 4% työttömyys. Sen alle mentäessä inflaation nopeutuminen rupeaa kasvattamaan työttömyys prosenttia. Kymmenen prosenttia ei ole vielä mikään katastrofi.

4. Ennen 1980-lukua Suomen oli vaikea saada kansanvälistä lainaa. Silloin valtio lainasi kotimaasta. Valtion obligaatiot voisivat olla nytkin hyvä vaihtoehto, kun ei haluta ottaa ulkomaista lainaa, mutta rahaa tarvittaisiin elvytystoimiin. Lisäksi pankkejen tarjoamat korot ovat surkeita ja suomalaisilta puuttuu turvalliset sijoutuskohteet. Valtion obligaatiot pankkien tarjoamia talletuskorkoja paremmilla prosenteilla voisi olla monelle kiinnostava vaihtoehto.

Kommentoikaa?
"Onneksi olkoon sinut on valittu Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon ammattiopisto Tavastiaan, Hämeenlinna."
@noaanna` tästä tää lähtee (;(; <sydän>


Koska teen eräänlaista lähetyssaarnaajan työtä tääl IiiGees, oon aina yrittäny varottaa näit teinikaunottarii, ketkä pysyy muotissaan pelkästää hyvien geeniensä ja nuoruuden tuoman nopeen aineenvaihdunnan takii, vaik ne ei urheile, ei oo kotona ruoka-aikaan ja ei syö Dat Feel-rahkojaan. Ja sit ne ei usko kuolevansa 22-vuotiaina, jos ne jatkaa sitä menoo...

No mut vihdoin sain elävän esimerkin siit mitä käy ku ei kuuntele ku The_Zyzz latoo totuuksii tiskille.
Mun frendin tyttöystävä, joka on kakskyt, vähintää 8/10 ja on heikkona sipseihin. Näyttää hyvältä. Ei heti uskois et syö ihan vitun epäterveellisesti, kerto et lääkäri-setä on sanonu sen suonten olevan tukossa liiallisen rasvan takii ja et jos se viel jatkaa samaa rataa, sen suonet räjähtää tai jotain paskaa en mä muista en oo mikää jeesus.

Tottakai must tuntu pahalt sen puolest, mut samal hymyilin sisimmässäni, eli mun vatsalihaksissa, koska olin oikeessa ja ekat sanat mitä sanoin, oli: I TOLD YA SO :DD:D
Vaik olisit ulkosesti tosi smokin' etkä tunnu lihoovan mistää kohtaa vaik ahdat kurkustas alas ties kui mont bissee, et voi huijata terveyttäs. Se kyl tietää et shit is goin' down bro. Ja jos vittuilet terveydelles tarpeeks pitkää, se kyl vittuilee takas ja voin kertoo et se runkku on kekseliäs. Sillon ku se on tosi kännis, se antaa sulle syövän yms.
Mut onneks sil mun frendin gf:llä on minä lähipiirissää ja vedettii yhdes sen ruokavalio uusiks. Vaalee leipä vaihtu tummaan, sipsit naishormoneihin.
Ei kyl jouduttu alottaa ihan nollast, koska oon jo aiemmin tehny siit sen poikakaveristki fitnessfriikin ja se hoiti puolet sen tyty-ystävän kuntoilust ja ruokailutavoist, yhdistettynä siihen, et se itekki halus tehä muutoksen ja siitä syystä mirraan. Kaikki lähtee aina omast pääst.
Eli jos sä ganga nyt luet tätä, etkä ole koskaa nähnykkää kananmunaa, suosittelen käymää vähintää kerran viikos lääkäril, varmistamas ettet ole kuolemas viikon sisää. lolz
Tämä työmarkkinoita ajatellen tehty ei niin radikaali uudistus, jonka tarkoituksena on ensisijaisesti päivittää perusturva järjestelmä ajantasalle työmarkkina tilanteen suhteen. Tarkoituksena pitää sosiaalitoimelle tulevat lisäkulut minimissä.

1. Perusturvan sitominen kuluttajahinta indeksiin.
Hinnat nousee, palkat nousee, mutta tuet ei. Jos olemme mielestämme nyt saavuttaneet sopivan perusturvan määrän, meidän pitää sitoa se kuluttajahinta indeksiin, ettei tuen ostovoima heikkenisi enää. Tämä turvaa tuen riittävyyden tulevaisuudessakin.

2. Palkkatulojen tukia vähentävä vaikutus 80% -> 40%
Nykyisellään tuista vähennetään 80% tienatusta palkastasi. Se tarkoittaa, että jos teet esimerkiksi mainostenjako työtä 4 euron tuntipalkalla, todelliseksi palkaksi muodostuu 0,80 euroa tunti. Ketä jaksaa motivoida tuollanen palkka? Ne työt mitä toimeentulotukea hakeva asiakas saa tehtyä eivät yleensä ole mitään huippupalkkasia hommia, vaan nimenomaan just tuommosia matalapalkkatöitä. On kohtuutonta rankaista työnteosta noin kovalla kädellä. Ei ihme että sossukierteestä on vaikea päästä ylös.

Nykyinen järjestelmä on kehitetty siinä tarkoituksessa, että kaikkien tavoitteena on päästä kokopäivä töihin. Nykyisen työmarkkinamaailman hengen mukaan se ei kuitenkaan ole enää kovin helppoa. Pätkä- ja osa-aikatöistä on tullut entistä yleisempiä. Kannustetaan ihmisiä tekemään edes jotain omien voimavarojensa rajoissa :)

3. Kannustusta kimppakämppiin
Yksinasuva perusosa on 461 euroa, mutta jos asut kaverin kanssa tukesi alennetaan 392 euroon. Logiikka tässä on ilmeisesti siinä, että kimppakämpässä säästää vähän asumiskustannuksissa, joka syödään sitten samantien tuesta. Mitään järkeähän tässä ei oikeasti ole, sillä nythän kaikkia kannustetaan hankkimaan oma kämppä ja asumaan yksin, sossu maksaa vuokran kuitenkin. Mutta jos toimeentulo tuen asiakkaat asuisivat kimppakämpissä, niin sossu säästäisi vuokraosuuksissa. Tähän pitää saada välittömästi muutos, ja lakata erottelemasta yksin ja kimpassa asuvien perusosien määrää.

4. Lisäkannustusta puolisoille
Nykyään eletään maailmassa, jossa naisillakin on oma talous eikä mies välttämättä elätä. Ihmisillä on erilaisia elämäntilanteita ja perheen molemmilla osapuolilla on oma taloutensa, vaikka he tukisivatkin toisiaan. Meidän pitää kannustaa perheite erityisesti siihen, että edes toinen kävisi töissä vaikka toinen eläisikin toimeentulo tuella. Ehdotukseni on, että kun olemme laskeneet tukiin vaikuttavan palkkaosuuden 40%, niin puolison tuloista tämä osuus olisi vain 20%. Näin tuettaisiin kunkin yksilön itsenäistä taloutta paremmin.

Kertokaa omia ehdotuksia ja ajatuksia tästä :)

-mmiiuLuonut: -mmiiuKeskiviikko 16.06.2010 15:24

pääsin kouluu!!

-Lin-da-jee :DLuonut: -Lin-da-Keskiviikko 16.06.2010 12:56

Syksyllä Kokkolaan ja ny kämpän metsästyksee :D:D

ssuuvPÄÄSIN!!!(:Luonut: ssuuvKeskiviikko 16.06.2010 11:35

jjeeee pääsin varkautee sosiaali- ja terveysalalle!

pikkuse niinku kivaaa tai jotaii :--)

se on vaa sit et pitää löytää kämppä:)

haha ja ainii, se on sit syksymmällä heipähei heinävesi(;
« Uudemmat -