IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Turok: Dinosaur HunterPerjantai 30.07.2010 10:02

Peli: Turok: Dinosaur Hunter

Alusta: PC

Laitevaatimus: sellaiset olivat vielä 1999

Testikone: pätkii järjestelmäongemien vuoksi

Latasin netistä muutamalla eurolla

Intiaani ampuu jousella, hakkaa puukolla ja käyttelee tuliaseita sinne päin ammutun laukauksen tarkkuudella. Ihmis ja dinovastustajat kaatuvat edessä kuin Pellolaisen heinä.

Tämän retrompaa räiskintäpeliä en ole muistaakseni nähnyt lähemmäs kymmeneen vuoteen, ja mikäs siinä sama peruskaavahan näissä on vielä tänäkin päivänä. Räiskintä on aina kivaa mutta miksi änkeä tasolaikkaa näin jäykän intiaanin harteille.

Käsittääkseni tämä peli oli uraa uurtava viritelmä takavuosien konsoleille, nykyisellään se tuottaa pitkän huokaisun.

En tiiä olenko jäävi arvostelemaan tätä peliä, sillä perusteella että en jaksanut pelata paria hassua kenttää pitemmälle. Grafiikka ei sinänsä ole este hyvälle pelille, vaikka kaikkialla siintävä sumu ottikin kupoliin. Mutta kun grafiikka on rumaa ja muukaan osio ei oikein toimi niin eipä paljon jää käteen. Ammuskelu oli kait yhtä hauskaa ko muissakin putkijuoksuissa, mutta ne pirun tasoloikkaosuudet latistivat tunnelmaa siinä määrin että meinas näppäimistö lentää mäkeen. Kuolettavan tasoloikan kruununa ovat tallennuspisteet ja joitakin loikkailuja pitää oikein hypyttämällä hypyttää, voi herran jumala sentään.

Pitäisi kai myös pohtia mikä teoksessa on hyvää. Ehkä se oli aikanaan eräänlainen merkkiteos mutta nykypelaajalle toimimaton ja hyvin ruma kokonnaisuus. Hienoa kumminkin nähdä jossakin pelissa dinoja, ne ovat harvinainen näky peliviidakossa. Ai niin, tyyppien kuolemat olivat yllättävän monipuolisia ja räsynukke-efektiä ei edes kaivannut.

Hyvää:
Dinot
kuolemat

Huonoa:
Liian vanha ja kömpelö räiskintä minun makuun

Yleisarvosana:
2/10 (asteikolla 1-10)

kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.