IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Left 4 DeadKeskiviikko 27.10.2010 09:21

Peli: Left 4 Dead

Alusta: PC

Laitevaatimus: Ei kovin hirmuiset, vaikka ihan nätti onkin.

Testikone: Uudelle näytönohjaimelleni aika varmasti paras mahdollinen testipeli.

Sain vaimoltani 30-vuotislahjaksi.

Kun tartunta saapuu ovat roolijaot seuraavanlaiset: Kun tupakoit sinusta tulee smoker, kun juot kaljaa ja syöt roskaruokaa tulee sinusta boomer, Kun pidät huppareista tulee sinusta hunter, kun bodaat tulee sinusta tankki ja jos olet nainen ja itket paljon, tulee sinusta noita. Muiden osana on ihan tavallinen rivizombeus.

Peli on selkeästi tarkoitettu porukalla hauskanpitoon eikä sovellu kovinkaan hyvin kaltaiselleni epäsosiaaliselle ja epämuodikkaalle yksinpelaajalle. Yksinpelikamppanija on lähinnä pelkkä harjoitusrata jonka aikana tutustutaan kenttiin ja kontrolleihin. Todellinen pelaaminen alkaa vasta ryhmässä. Itseä ei innostä pätkääkään ryhmähaulikkohipat joten jätin nettimahdollisuudet vain kokeiluun ja tahkosin lyhyen yksinpelin kaikessa rauhassa läpi.

Pelin ehkä silmiinpistävin seikka on zombien valtaisa määrä, ensimmäistä kertaa elämässäni tuntui siltä että pelimaailmaa on kohdannut todellinen tartunta neutronipommin sijaan. Tavallisten rivizombien lisäksi pelistä löytyy muutama erikoisötö ja tankki niistä kaikkein vaarallisin. Vaikka populaa rynnisti suurimmissa taisteluissa joka ovesta ja ikkunasta sisään ei koneeni hyytynyt kertaakaan. Eli suuri hatunnosto kerrankin toimivana ulos heitetystä pelistä.

Myös tekoälyn varassa toimivat kolme muuta selviytynyttä toimivat mallikkaasti joskin väliin oma järki taisi kavereilta hyytyä. Esimerkiksi he ampuivat aina vasta sen jälkeen kun itse olin avannut tulen lähella hortoilevien raivotautisten suuntaan.

Peli myös oli pitkän retroilupelailuni jälkeen hämmästyttävän hieno ja pystyin pelaamaan sitä kaikki naminappulat pohjassa. Hienoa oli myös pelailun aikana huomata viittauksia zombielokuviin ja huonosti menevä maailma oli kelvollisesti mallinnettu, vaikka kieltämättä putkijuoksu tuli mieleen kenttäsuunnittelun yksinkertaisuudesta johtuen.

Äänet eivät olleet mitään erityisen mahtavaa, onhan noita örinöitö, tuulen huminaa ja metallin kumahduksia sekä aseiden papatusta tullut ennenkin kuultua. Tosin äänet palvelevat tarkoitustaan ihan hyvin vaikka eivät säväytä.

Yhteenvetona sanottakoon että kelvollinen haulikkojumppa putkessa. Paljon ammuttavaa ja hienoja maisemia, puhumattakaan hiotusta lopputuloksesta. Mahtava peli niille jotka pitävät fps-ryhmäräiskinnöistä, muut eivaät saa yhtä paljon irti, mutta kannattaa silti kokeilla.

Hyvää:
Zombeja, zombeja ja tuhat zombia lisää.
Ihan nätti.
Ei sekoile kuten monet muut nykypelit.
Toimivat teköälykaverit.

Huonoa:
Todella lyhyt ja ohut yksinpeli.
Putkimaisuus.
Kannattamaton ostos kaikille yksinpelaajille.

Yleisarvosana: 6 yksinpelistä ja moninpelistä jos pitää niin 9 ei ole liioittelua (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.