IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Hard ResetMaanantai 20.05.2013 00:57

Peli: Hard Reset

Alusta: PC

Muut alustat: Ei muille alustoille, Helpoin tapa hankkia Steamin kautta.

Julkaistu: 2011

Joulun aikaan tulee hankittua monenlaista pelitapausta Steamin alennuksista. Tämä oli yksi huokean tarjuoshinnan houkuttama hankinta. Ihmisen mieli on niin kovin heikko houkutuksille, niin kovin heikko. Jos olisin tutkinut paremmin pelistä kirjoitettuja artikkeleita en olisi välttämättä tehnyt tätä ostosta.

FPS ja cyperpunk ovat mielenkiintoinen yhdistelmä ja useimmiten tuo liitto on toiminut. Tällä kertaa mennään kumminkin hieman ojan laitaa viistäen. Ohjauspyörä pysyy kyllä indietiimin hanskassa, mutta se jokin puuttuu. Nimittäin tämä ei jaksa kiinnostaa, ei edes suhteellisen lyhyestä kestostaan huolimatta.

Vika ei ole graafisessa annissa, se on indiepeliksi silmiinpistävän hienoa kautta linjan ja juonelliset sarjakuvin esitetyt välianimaatiot ovat mielekästä seurattavaa. Itse juoni onkin aika tyhjänpäiväistä cyperpunkhöttöä synkkine tulevaisuudenkuvineen ja muine aiheeseen liittyvine kliseineen. Tarinan päähenkilö on poliisi joka pistää robotteja romukoppaan, enempää juonta tämä ei käytännössä anna, vaikka yrittääkin uskotella muuta.

Ohjattavuudessa ei tunnu olevan muuta moitittavaa ko sankarin hienoinen jäykkyys hyppelyosuuksissa. Ääniraita paljastuu kelvolliseksi kamaksi ja musiikit jopa luovat tunnelmaa, tosin päähenkilö kuulostaa omissa dialogeissaan epäuskottavalta.

Peli apinoi melko perusteellisesti niitä vanhojen aikojen räiskintöjä meganiikaltaan ja on himputin vaikea jo alhaisemmillakin vaikeustasoilla. Muut nykyräiskinnät ovat paperikamaa Hard Resettin vaikeustasoon verratessa. Tämän lisäksi pelissä on tallennuspistejärjestelmä ja kuoleman jälkeen on hinkattava koko etappi läpi uudelleen jos sattuu heittämään lusikan nurkkaan ennen seuraavaa tarkistuspistettä. Tämä vaikeus ei sitten ole moite vaan kehu, oli mukava vaihteeksi oikeasti pelätä kuolemaa monen vaikean vastustajan rynniessä päälle.

Toinen hyvä piirre oli lievä hahmonkehitys aseiden ja ukon osalta. Asepäivityksillä etenkin voi saada äijästä vähän erityyppisen tappajan. Oma suosikkini oli viimeisen päälle paranneltu haulikon cyperpunkjäljennös.

En oikein nauttinut pelistä kai lähinnä tylsähkön kenttäsuunnittelun ja vielä sitäkin tylsempien vihollisten vuoksi. Robottien variaatioita on rajallinen määrä, on pientä kissan kokoista sirkkelitappajaa, vähän isompaa ammuskelijaa ja muutama vaarallisempi jättirobotti. Edellä mainittujen lisäksi on kerrostalon kokoista Bossia tarjolla muutamaan otteeseen. Robotit ovat aikamoisia vatipäitä, nämä vain rynnistävät suoraan päälle ja monesti paras stradegia oli vain perääntyä ja ammuskella niin maan perkeleesti haulikolla.

Enpä tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Tämä on kyllä indiepeliksi todella hieno ja kunnianhimoinen projekti mutta pelin ongelmat ovat myös silmiin pistäviä. Harkitkaa itse mihin olette mieltyneet ja tuhlatkaa sen jälkeen rahanne, mutta varautukaa siihen ettette saa ehkä sitä parasta aihepiiriin liittyvää kamaa.

Tätä peliä minä en kyllä intoudu pelaamaan yhtä läpipeluukertaa enempää vaikka Steamin saavutukset yrittivätkin kovasti houkutella ryhtymään leikkiin. Steamin saavutukset ovat kyllä melko turhaa kamaa muutenkin. Eikö totta?

Arvosana:
6 (asteikolla 1-10)

Arvosteluni perustuu omaan mielipiteeseen ja yli kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.