IRC-Galleria

Defoni

Defoni

is just a figment of your imagination

A Song Per Day - 28Maanantai 19.07.2010 01:35

Day 28 - A song that makes you feel guilty


Tämä ehkä kaipaa hieman selvitystä... Kevin Carter oli mies joka 90-luvun alussa otti Pulitzer-palkinnon voittaneen kuvan Sudanissa pikkutytöstä, joka oli pysähtynyt lepäämään yrittäessään päästä ruokapisteelle. Muutaman metrin päähän tytön vierelle lensi korppikotka, ja Carter odotti kameransa kanssa 20 minuuttia toivoen linnun levittävän siipensä, jotta kuvasta tulisi vaikuttavamman näköinen.

Tämä biisi tuo aina mulla syyllisyyden tunteen; ei niinkään erityisesti itseäni kohtaan, mutta yleisesti ottaen ihmisten takia. Miettikää tilannetta: näette nääntyneen lapsen luhistuneena tiellä ja korppikotkan laskeutuvan vierelle. Luonnollinen reaktio olisi häätää lintu pois ja auttaa tyttöä. Mutta mitä Carter tekee? Alkaa säätämään linssiään, miettii oikeaa kuvakulmaa, mistä kohdin valo näyttää osuvan parhaiten, mitä hän toivoo linnun tekevän.

Kyllä, kuva on vaikuttava. Kyllä, se on yksi syy miksi Carter jäi niin pysyvästi historian muistiin. Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että sen sijaan että olisi auttanut hädässä olevaa ihmistä, hän käytti vittu 20 minuuttia saadakseen toisen kärsimyksestä hyvän kuvan portfolioonsa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.