IRC-Galleria

Elokuun teema: Oppia ikä kaikki?Perjantai 23.08.2013 17:35

Oppia ikä kaikki

Syksy on jo oven takana ja sen myötä monilla myös koulu ja opiskelut. Kesätöiden jälkeen voi tuntua ikävältä palata koulun penkille, ja ne syksyä varten säästöön tarkoitetut tienestitkin ovat saattaneet jo huveta. Lisäksi kutkuttaa ajatus töiden jatkamisesta, työnantajakin jo lupaili jatkoa jos ei opiskelut sittenkään natsaa… Enemmänhän sitä oppii töitä tekemällä!

Vai haitko sittenkin opiskelemaan, mutta et päässyt? Paikka jäi muutamasta pisteestä kiinni, tai sitten alunperin haitkin ihan vaan läpällä koska et oikeastaan tiedä mitä haluaisit opiskella! Valinnan vaikeus!

Tai ehkä sittenkin pääsit opiskelemaan. Lääkäriksi, ihan juuri niin kuin äitisi toivoikin! Mutta hetkinen, eihän se sinun haaveesi ollutkaan!

Mikä merkitys opiskelulla sinun mielestäsi on? Tule juttelemaan urahaaveistasi, kysymään opiskeluista tai pohtimaan koulutusvalintoja! Chatti tiistaina 20.8. klo 18.00-19.30.

Teemaviikon yhteenveto

Työ tekijäänsä kiittää?

Ihmisen arvo ja arvostus on perinteisesti ollut lähes yhtä kuin kyseisen henkilön ammatti tai asema. Naiset ovat kautta aikain langenneet palomiehiin, poliiseihin tai muihin virkapukuihin. Kyseessä on muutakin kuin ulkonäkö, univormuiset ovat pelastajia, suojelijoita. Mikä niin sanotuissa naisten ammateissa vetoaa miehiin? Sairaanhoitaja? Lentoemäntä? Onko siinä kyse taidoista vai jostain ihan muusta?

Suomalaiset sananlaskut ovat täynnä viittauksia työelämään. ”Työn ilo, paras ilo”, ”Ain laulain työtäs tee”, ” Ken ei työtä tee, hän ei leipää syököön”. Niiden merkitys on ollut muinoin ehkä se, että vaikka aina ei huvita tai hotsita, työtä on tehtävä että saadaan ruokaa pöytään. Että parempi vaan nauttia siitä, muuta vaihtoehtoa ei ole.

Tänä päivänä jokainen voi valita ammattinsa melko vapaasti. Opiskelu on ilmaista ja sitä tuetaan valtion puolesta. Työnteko ei välttämättä ole elämän edellytys, muutenkin voi pärjätä. Yhteiskunta auttaa siinäkin. Toisille työ itsessään on silti tärkeää. On kutsumus, jota kohti lähdetään. Jostakin sisältää nousee palo ja halu auttaa, tehdä, toteuttaa. Ja toiset vaan nauttii siitä huomiosta mitä virkapuku herättää.

Ihmisen arvo ei enää ole niin työsidonnainen. Ammattiakin tärkeämpänä pidetään sitä, että on oma itsensä. Toteuttaa itseään. Downshiftaa. Kierrättää ja nauttii hetkestä. Siihenkin on oma sananlaskunsa: Työ ei tekemällä lopu.

Yhteisössä pidettiin teemaviikko otsikolla Oppia ikä kaikki? Chatissa oli mukavasti porukkaa ja tuttuun tapaan aiheessa ei juurikaan pysytty. Yhtä mieltä oltiin kuitenkin siitä, että töissä joutuu viettämään sen verran paljon aikaa, joten sen on parempi olla edes jollakin tasolla mielekästä. Kumppanin valinnassa ammatilla oli enemmän merkitystä. Arvomaailma voi vaikuttaa ammattiinkin, tai ainakin niihin mitä ammatteja ei ”hyväksy”. Kyselyyn vastasi tällä kertaa 151 henkilöä. Kyselyn tulokset näet alla. Mukavaa syksyn alkua kaikille!

Oppia ikä kaikki?Keskiviikko 14.08.2013 12:54, 295 vastaajaa

Syksy tulee, ja opiskelut alkaa. Vai jatkuuko kesäduuni? Tule chattaamaan syksyn suunnitelmista, urahaaveista tai opiskeluista tiistaina 20.8. klo 18.00-19.30 Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) -yhteisöön!
Haitko syksyksi opiskelemaan?
Opiskeletko haluamaasi alaa?
Onko sinulla urasuunnitelma?
Onko koulutuksella mielestäsi merkitystä?
Mikä on mielestäsi tärkeintä kouluttautumisessa?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.