IRC-Galleria

Syyskuun teema: Jeppe juo -kuka puuttuu?Maanantai 07.10.2013 18:16

Yhteenveto teemasta Jeppe juo –kuka puuttuu?

Syyskuun teemana oli alkoholi ja muuntohuumeet. Aihetta pohdittiin chatissa fiktiivisen kaverin, Jepen, kautta. Oli mukavaa, miten keskustelijat pääsivät sisälle Jepen sielunmaisemaan, ja hänen tilannettaan pohdittiin aidosti. Ei ole helppoa, jos ongelmat alkavat kasaantumaan. Kavereita tarvitaan, vaikka niiden roolina olisikin saada kuraa niskaan –joskus myöhemmin Jeppe saattaa muistaa hyvät neuvot.

Kyselyyn vastasi 758 henkilöä. Heistä 87 % oli sitä mieltä, että on läheisten ja omaisten tehtävä puuttua nuoren päihteiden käyttöön. Monia vastaajia huolestutti kaverin päihteiden käyttö. Yli kolmasosa vastaajista oli huolissaan joko yhdestä tai useammasta kaveristaan. 11 % vastaajista oletti, että kaverit saattavat olla enemmän huolissaan hänestä. Yllättävän usealle vastaajalle muuntohuumeet eivät ole tuttu käsite. 65 % vastaajista ei ole kuullutkaan niistä. Osalle muuntohuumeet ovat tuttuja oman kokemuksen kautta. 9 % vastaajista kertoo kokeilleensa niitä.

Jepen tarina

Jeppe on ihan tavallinen nuori mies. Tykkää pelata pleikkaa, syödä pizzaa ja välillä nollata. Eli vetää perseet. Se on Jepen mielestä ihan ok, jos silloin tällöin juo, kaikkihan niin tekee. Sitä paitsi Jepellä on rankka duuni, se on raksamies. Tai no eihän se nyt ole varsinaisesti töissä ollut pariin kuukauteen, kun firmaan tuli ne yt:t. Mutta kuitenkin. Jeppe käy työkkärissä heti vaan kun ehtii, nyt tässä on ollut vähän kaikenlaista kiirusta. Onhan Jeppe sitä viinan juomista miettinyt, että meneekö joskus vähän liikaa. Kännissä Jepestä tulee puhelias, oikeestaan aika hauskakin kaveri. Joskus lipsahtaa vähän liian puolelle, ja Jeppeä alkaa ärsyttää kaikki. Niin kuin exä. Joka kerta se alkoi nalkuttaa jostain ihan turhasta, välillä Jeppeä ketutti niin paljon että haukkui sen mimmin kunnolla. Mikä se on puuttumaan Jepen juomiseen, dokaahan se itekin! Jepen paras kamu Rami antoi kerran Jepen testailla Daisya. Se ei oo sen mimmi, häh mitä te oikeen luulitte! Se on jotain mömmöä, mitä voi tilata netistä. Ei siis kovin vaarallista, mutta huh että pöhisi! Jeppe miettii pitäiskö enemmän noita mömmöjä kokeilla, kun niistä ei tuu darraakaan samalla tavalla kuin viinasta.

Päihteidenkäyttö, oma asia?Maanantai 23.09.2013 11:49, 878 vastaajaa

Jeppe juo liikaa, mutta mitä sitten? Lue Jepen koko tarina Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) -yhteisössä ja tule chattiin tiistaina 24.9. klo 18.00-19.30!
Kenen asia on puuttua nuoren päihteiden käyttöön?
  • Voit valita 5 vastausta.
Huolestuttaako sinua jonkun kaverisi päihteidenkäyttö?
Onko muuntohuumeet sinulle tuttu käsite?
Mihin käsityksesi muuntohuumeista perustuu?
Oletko kokeillut muuntohuumeita?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.