IRC-Galleria

Joka kuukausi on mahdollisuus epäonnistua

Lihaton lokakuu, viiksellinen marraskuu, tipaton tammikuu, munaton maaliskuu, herkuton huhtikuu. Älä osta mitään, pukeudu pinkkiin, älä laihduta, älä ajele kainalokarvoja ja muita kieltäytymisen tai käskemisen päiviä riittää.

Näkyvyyttä saavat teemakuukaudet keräävät osallistujia, ainakin alkukuussa. Vaikka ajankohta olisi inspiroiva ja ympäristö muutokselle suotuisa, ei välttämättä itse motivoidu asiasta riittävästi. Harmittaa, kun ei jaksa tai pysty sitoutumaan lupauksiin ympäristöstä saadun inspiraationkaan avulla. Kun tavaratalojen käytävillä kysellään”Missä sä käyt jumpalla?” tekee mieli vastata passiivisaggressiivisena ”Näyttääkö siltä, että käyn missään!”.

Onko näistä lyhyemmistä teemakokeiluista sitten mitään hyötyä? Joka vuosi löytyy joku, joka löytää uuden suunnan elämälleen. Pysyvän muutoksen aikaansaaminen on pitkä prosessi, joka usein sisältää suunnittelua ja epäonnistumista ennen kuin onnistuu haluamallaan tavalla. Miten pitkäkestoiseksi nämä lakot jäävät, riippuu kuitenkin sisäisen motivaation määrästä. Ihminen ei välttämättä tee päätöksiä sen mukaan, miten järkevä jokin asia on, vaan miten nopeasti se palkitsee.

Kaikilla näillä teemakuukausilla on tietysti positiivinen tavoite. Huolimatta siitä, onnistuuko välttämään jotakin tai sitoutumaan johonkin kuukaudeksi tai loppuelämäksi, on välillä hyvä tarkastella omia tapojaan. Kun lakkaa stressaamasta kuukauden kestävää tehosuorittamista, on helpompi miettiä valintojensa pidempikestoisia seurauksia.

Kirjoittanut Minna,
joka on nisäkäs, vaikka toisinaan tuntuu ettei häneltä löydy selkärankaa.

Tipaton tammikuu?Maanantai 13.01.2014 16:09, 544 vastaajaa

Tipaton, hipaton, iloton tammikuu? Lihaton lokakuu, autoton päivä? Mistä näitä kampanjoita oikein tulee? Tule keskustelemaan aiheesta tiistaina 14.1. klo 18.00-19.30 Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) -yhteisöön!
Vietätkö tipatonta tammikuuta?
Onko tipattoman tammikuun kaltaisista tempauksista mielestäsi hyötyä?
Lihaton lokakuu, autoton päivä, tipaton tammikuu… Onko erilaisia kampanjoita mielestäsi jo liikaa?
Mikä erilaisten kampanjoiden pointti mielestäsi on?
  • Voit valita 6 vastausta.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.