IRC-Galleria

H_A_M_P_A_A_T

H_A_M_P_A_A_T

Suun terveyden asiantuntija

Kesähymy!Keskiviikko 20.05.2015 09:33

Kesä kolkuttelee ovelle ja mieli halajaa jo aurinkoon ja nurmikoille. Kesä saa ihmiset hymyilemään, nauramaan ja iloitsemaan. Hymyn takaa paljastuu hampaat. Millaisessa kunnossa sinun hampaasi ovat? Loistavatko ne kilpaa auringon kanssa ylioppilas- tai valmistujaiskuvissa? Vai piilotteletko hampaita hymyilemällä suu kiinni? Hampaat ovat yksi käyntikorteistamme ja niistä kannattaa pitää hyvä huoli!



Tärkein oppi hehkeään hymyyn on säännöllinen ja huolellinen hampaiden puhdistus. Hampaiden harjauksen lisäksi tarvitset avuksesi hammaslankaa tai hammastikun, jolla saat puhdistettua myös hammasvälit. Iän ja nautintoaineiden myötä hymy voi hieman värjääntyä. Siksi kannattaakin välttää tupakkatuotteita, liiallista kofeiinin, teen tai kolajuomien nauttimista, sillä nämä tuotteet saavat hampaasi värjääntymään. Erityisesti kahvin, teen ja kolajuomien jälkeen kannattaa juoda vettä, jotta suu huuhtoutuu. Ksylitolituotteiden käyttö myös ko nautintoaineiden jälkeen saa syljenerityksen vilkastumaan ja suu huuhtoutuu paremmin. Tupakan värjäytymisvaikutuksilta ei voi juurikaan estyä.


Lähestyvät valmistujaisjuhlat voivat houkutella raikastamaan hymyä ammattilaisten toimesta. Se onkin hyvä keino! Huolellisen omahoidon lisäksi hampaat kannattaa puhdistaa ammattilaisen toimesta yksilöllisen tarpeen mukaan. Jos omahoitosi toimii, et tarvitse suuhygienistikäyntejä kuin kerran 2-5 vuodessa. Hampaiden hoidon päätähti oletkin sinä itse, ammattilaiset hoitaa hampaitasi 10% kun sinä itse olet vastuussa lopuista 90%:sta.

Hammaskivenpoistokäynnin jälkeen voi kaivata vieläkin raikkaampaa hymyä, jolloin voi käydä hampaiden valkaisussa. Siitä lisää voit lukea täältä: Enter link URL
Ennen hampaiden valkaisua, tulee ikenien olla kunnossa ja hampaiden reiättömät. Hampaiden valkaisussa kannattaa aina luottaa ammattilaiseen!


Kesä tuo myös paljon juhlia. Juhliin kuuluu monesti alkoholi. On hyvä yrittää pitää kontrollissa alkoholinkäyttöä, vaikka juhlakausi onkin parhaimmillaan. Jos juhlia sattuu joka viikonlopulle, kannattaa miettiä tarvitseeko joka juhlissa juoda alkoholia vai voisiko juhlatunnelmaan päästä nollaprosenteilla. Ole ainakin kohtuullinen alkoholinkäyttäjä!

Ja hei, muistathan, että kesälläkin paras janojuoma on VESI!!!



Mahtavaa kesää kaikille! :)


Vastaa myös kesäkyselyymme! :)

KesäkyselyKeskiviikko 20.05.2015 09:00, 145 vastaajaa

Kesä alkaa ihan just! Millä mielin kesään? Miten aiot viettää kesälomaasi? Mahtavaa alkavaa kesää 2015 kaikille!!! :)
Millä fiiliksillä kesään?
Miten vietät kesääsi?
Kuuluuko kesääsi juhlia?
Juotko kesäisin enemmän alkoholia kuin muina vuodenaikoina?
Mikä on kesän paras janojuoma?
Lipsutko hampaidenhoitorutiineista kesällä?
Mietitkö hymyillessä, miltä hampaasi näyttävät?
Oletko samaa mieltä, hymy on ihmisen paras käyntikortti?
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.



Kuvalähteet: www.photl.com 0009775361A ja 0007107199O

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.